Delavnice za samozaposlitev se začnejo aprila!

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil novico, da se bodo svetovalni intervjuji za presojo kandidatove poslovne ideje in delavnice "Priprava na samozaposlitev", začeli 1. aprila in trajali do 31. decembra 2011.
Delavnice za samozaposlitev se začnejo aprila!

Aprila bodo ponovno na voljo subvencije za samozaposlitev.

Subvencijo za samozaposlitev bo zopet mogoče pridobiti z začetkom aprila.

Za pridobitev nepovratnih sredstev se bo moral letos podjetnik udeležiti “Svetovalnega intervjuja za presojo kandidatove poslovne ideje”. Svetovalni intervju je tako novost, ki bo izveden s strani podjetniškega svetovalca in bo namenjen pridobitvi mnenja o možnosti realizacije poslovne ideje in smiselnosti vključitve podjetnika v delavnico “Priprava na samozaposlitev”. Podjetniški svetovalec mora presoditi kakšen je motiv in interes posameznika, katere prednostne veščine poseduje in ali je poslovna ideja dovolj izdelana, da bo samozaposlitev uspešna.

Po uspešno opravljenem intervjuju, bo sledila vključitev v delavnice “Priprava na samozaposlitev”. Čas trajanja ene delavnice je 24 ur. To pomeni, da je cikel izobraževanja dolg 3 zaporedne dni, po 8 šolskih ur.

Pomembna novost glede na lansko leto je, da bo potrebno za to, da se subvencijo obdrži podjetje pri življenju obdržati vsaj eno leto (in ne več dve).

Tematika delavnic bo pokrivala od osnov podjetništva (podjetništvo, poslovna ideja, poslovni načrt, pravni vidiki poslovanja, statusne oblike gospodarskih subjektov, delovna razmerja…), do financiranja podjetja (finančno načrtovanje in poslovanje, davki in samozaposlitev, osnove knjigovodstva in računovodstva, podporno okolje za samozaposlitev), do trženja in predstavitve (raziskava trga in trženje, predstavitev poslovne ideje).

Vsi tisti, ki čakate na subvencijo boste tako morali čakati še kar nekaj časa, vsaj do aprila. Naj vas opozorimo tudi na to, da bo naval vsaj v začetku izredno velik, sredstva pa ponavadi niso nakazana takoj po zaključku delavnice. Zato vam priporočamo, da v primeru, da z realizacijo svoje poslovne ideje čakate zaradi pridobitve sredstev z Zavoda, o tem še enkrat premislite.

Če boste na sredstva vseeno počakali, vam priporočamo, da si za ogrevanje preberete dva članka o subvenciji za samozaposlitev na našem portalu:

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje