Delavnice za samozaposlitev se začnejo aprila!

Avtor — 29.01.2010
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil novico, da se bodo svetovalni intervjuji za presojo kandidatove poslovne ideje in delavnice "Priprava na samozaposlitev", začeli 1. aprila in trajali do 31. decembra 2011.
Delavnice za samozaposlitev se začnejo aprila!

Aprila bodo ponovno na voljo subvencije za samozaposlitev.

Subvencijo za samozaposlitev bo zopet mogoče pridobiti z začetkom aprila.

Za pridobitev nepovratnih sredstev se bo moral letos podjetnik udeležiti “Svetovalnega intervjuja za presojo kandidatove poslovne ideje”. Svetovalni intervju je tako novost, ki bo izveden s strani podjetniškega svetovalca in bo namenjen pridobitvi mnenja o možnosti realizacije poslovne ideje in smiselnosti vključitve podjetnika v delavnico “Priprava na samozaposlitev”. Podjetniški svetovalec mora presoditi kakšen je motiv in interes posameznika, katere prednostne veščine poseduje in ali je poslovna ideja dovolj izdelana, da bo samozaposlitev uspešna.

Po uspešno opravljenem intervjuju, bo sledila vključitev v delavnice “Priprava na samozaposlitev”. Čas trajanja ene delavnice je 24 ur. To pomeni, da je cikel izobraževanja dolg 3 zaporedne dni, po 8 šolskih ur.

Pomembna novost glede na lansko leto je, da bo potrebno za to, da se subvencijo obdrži podjetje pri življenju obdržati vsaj eno leto (in ne več dve).

Tematika delavnic bo pokrivala od osnov podjetništva (podjetništvo, poslovna ideja, poslovni načrt, pravni vidiki poslovanja, statusne oblike gospodarskih subjektov, delovna razmerja…), do financiranja podjetja (finančno načrtovanje in poslovanje, davki in samozaposlitev, osnove knjigovodstva in računovodstva, podporno okolje za samozaposlitev), do trženja in predstavitve (raziskava trga in trženje, predstavitev poslovne ideje).

Vsi tisti, ki čakate na subvencijo boste tako morali čakati še kar nekaj časa, vsaj do aprila. Naj vas opozorimo tudi na to, da bo naval vsaj v začetku izredno velik, sredstva pa ponavadi niso nakazana takoj po zaključku delavnice. Zato vam priporočamo, da v primeru, da z realizacijo svoje poslovne ideje čakate zaradi pridobitve sredstev z Zavoda, o tem še enkrat premislite.

Če boste na sredstva vseeno počakali, vam priporočamo, da si za ogrevanje preberete dva članka o subvenciji za samozaposlitev na našem portalu:

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje