Delavnice za samozaposlitev se začnejo aprila!

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil novico, da se bodo svetovalni intervjuji za presojo kandidatove poslovne ideje in delavnice "Priprava na samozaposlitev", začeli 1. aprila in trajali do 31. decembra 2011.
Delavnice za samozaposlitev se začnejo aprila!

Aprila bodo ponovno na voljo subvencije za samozaposlitev.

Subvencijo za samozaposlitev bo zopet mogoče pridobiti z začetkom aprila.

Za pridobitev nepovratnih sredstev se bo moral letos podjetnik udeležiti “Svetovalnega intervjuja za presojo kandidatove poslovne ideje”. Svetovalni intervju je tako novost, ki bo izveden s strani podjetniškega svetovalca in bo namenjen pridobitvi mnenja o možnosti realizacije poslovne ideje in smiselnosti vključitve podjetnika v delavnico “Priprava na samozaposlitev”. Podjetniški svetovalec mora presoditi kakšen je motiv in interes posameznika, katere prednostne veščine poseduje in ali je poslovna ideja dovolj izdelana, da bo samozaposlitev uspešna.

Po uspešno opravljenem intervjuju, bo sledila vključitev v delavnice “Priprava na samozaposlitev”. Čas trajanja ene delavnice je 24 ur. To pomeni, da je cikel izobraževanja dolg 3 zaporedne dni, po 8 šolskih ur.

Pomembna novost glede na lansko leto je, da bo potrebno za to, da se subvencijo obdrži podjetje pri življenju obdržati vsaj eno leto (in ne več dve).

Tematika delavnic bo pokrivala od osnov podjetništva (podjetništvo, poslovna ideja, poslovni načrt, pravni vidiki poslovanja, statusne oblike gospodarskih subjektov, delovna razmerja…), do financiranja podjetja (finančno načrtovanje in poslovanje, davki in samozaposlitev, osnove knjigovodstva in računovodstva, podporno okolje za samozaposlitev), do trženja in predstavitve (raziskava trga in trženje, predstavitev poslovne ideje).

Vsi tisti, ki čakate na subvencijo boste tako morali čakati še kar nekaj časa, vsaj do aprila. Naj vas opozorimo tudi na to, da bo naval vsaj v začetku izredno velik, sredstva pa ponavadi niso nakazana takoj po zaključku delavnice. Zato vam priporočamo, da v primeru, da z realizacijo svoje poslovne ideje čakate zaradi pridobitve sredstev z Zavoda, o tem še enkrat premislite.

Če boste na sredstva vseeno počakali, vam priporočamo, da si za ogrevanje preberete dva članka o subvenciji za samozaposlitev na našem portalu:

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje