Dell uspešno posluje preko Twitterja

Pri podjetju Dell Inc., ki se pri prodaji osebnih računalnikov zanaša tudi na socialna spletna omrežja, pravijo, da so promocije na Twitterju pomagale proizvesti več kot 6,5 milijonov ameriških dolarjev z naročili osebnih računalnikov, dodatne in programske opreme.
Dell uspešno posluje preko Twitterja

Dell uspešno komunicira preko Twitterja (slika: textually.org)

Število uporabnikov (1,5 milijona), ki so se prijavili na Dellove tweete, je v zadnjih treh mesecih naraslo za 23 odstotkov. Več kot 100 uslužbencev je že poslalo tweete – Twitterjeva kratka, 140-znakovna sporočila – preko 35 različnih kanalov. 

Dell, tretji največji proizvajalec osebnih računalnikov, je začel uporabljati Twitter pred dvema letoma, da bi pridobil nove potrošnike. 6,5 milijonov dolarjev predstavlja skupno vsoto, ki je bila proizvedena preko neposrednih interakcij s potrošniki na Twitterju v tem času. Te prodaje so sicer le majhen del letnih prihodkov podjetja, ki so v lanskem letu znašali kar 61,1 milijard dolarjev. Twitter podjetju predstavlja eno izmed najučinkovitejših orodij za komuniciranje s potrošniki, s katerimi komunicira v 12 državah, vključno z ZDA, Brazilijo, Mehiko, Kitajsko in Japonsko. 

Dell, ki ima sedež v Round Rocku v Teksasu, trenutno dosega 3,5 milijonov ljudi preko spletnih socialnih omrežij in lastnih skupnosti, vključno z Direct2Dell.com in IdeaStorm.  

 

Vir: Bloomberg

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje