Dell uspešno posluje preko Twitterja

Pri podjetju Dell Inc., ki se pri prodaji osebnih računalnikov zanaša tudi na socialna spletna omrežja, pravijo, da so promocije na Twitterju pomagale proizvesti več kot 6,5 milijonov ameriških dolarjev z naročili osebnih računalnikov, dodatne in programske opreme.
Dell uspešno posluje preko Twitterja

Dell uspešno komunicira preko Twitterja (slika: textually.org)

Število uporabnikov (1,5 milijona), ki so se prijavili na Dellove tweete, je v zadnjih treh mesecih naraslo za 23 odstotkov. Več kot 100 uslužbencev je že poslalo tweete – Twitterjeva kratka, 140-znakovna sporočila – preko 35 različnih kanalov. 

Dell, tretji največji proizvajalec osebnih računalnikov, je začel uporabljati Twitter pred dvema letoma, da bi pridobil nove potrošnike. 6,5 milijonov dolarjev predstavlja skupno vsoto, ki je bila proizvedena preko neposrednih interakcij s potrošniki na Twitterju v tem času. Te prodaje so sicer le majhen del letnih prihodkov podjetja, ki so v lanskem letu znašali kar 61,1 milijard dolarjev. Twitter podjetju predstavlja eno izmed najučinkovitejših orodij za komuniciranje s potrošniki, s katerimi komunicira v 12 državah, vključno z ZDA, Brazilijo, Mehiko, Kitajsko in Japonsko. 

Dell, ki ima sedež v Round Rocku v Teksasu, trenutno dosega 3,5 milijonov ljudi preko spletnih socialnih omrežij in lastnih skupnosti, vključno z Direct2Dell.com in IdeaStorm.  

 

Vir: Bloomberg

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje