Nekaj nasvetov za lažje delo od doma

Vodenje podjetja od doma ima svoje prednosti in pomanjkljivosti. Ena izmed prednosti je sigurno ta, da si na tak način precej zmanjšamo stroške. V nadaljevanju vam predstavljamo vam 7 nasvetov, kako si lahko olajšate delo od doma.
Nekaj nasvetov za lažje delo od doma

Če svoje delo opravljate dobro, se nikar ne pretvarjate, da je za posel zadolženih več oseb, samo zato, da bo podjetje pridobilo na ugledu (vir slike: sxc.hu).

Oblecite se in pojdite na delo
Kljub temu, da ste doma in vas preko telefona in interneta nihče ne vidi, še ne pomeni, da ste lahko kar v trenirki. Oblačila vam bodo dala občutek, da je čas za delo, kar vas bo mentalno spodbudilo k delu.

Naredite si “pisarno”
Naj bo miza v jedilnici ali soba v kleti podobna pisarni, čeprav to ni. Tudi okolje, v katerem delate, vas mora čim bolj spodbuditi k delu in inovativnosti. Naj vaši družinski člani ali sostanovalci spoštujejo vašo zasebnost in vas ne motijo pri delu.

Rutina
Pomembno je, da se držite predhodno zapisanega urnika. Urnik naj bo kar se da natančen – kdaj boste vračali ali opravljali telefonske klice in elektronsko pošto, kdaj se boste odpravili na sestanek, v nabavo itd. Lahko si postavite cilj delati obvezno 10 ur na dan, ne glede na to, kdaj tekom dneva to izpolnite.

Nemir in motnje
V kolikor pričakujete konferenčni klic ravno v času, ko se vaši otroci vračajo iz šole (ali pričakujete kakšen drug nemir), se odpravite v najbližjo kavarno ali knjižnico z internetom. Lahko se zgodi, da je okoli vas preveč nemira in vas to moti pri koncentraciji.

Obiščite svoje stranke
Vsake toliko časa je primerno, da se s stranko sestanete. V takšnem primeru boste primorani vi obiskati stranko (in ne obratno), to pa ima svoje prednosti. Z obiskom boste lažje razumeli, kaj vaša stranka želi in iz kje izhaja, saj jo boste obiskali v njenem domačem okolju.

Bodite iskreni
Če ste edini v vašem podjetju, ni potrebe, da strankam ali poslovnim partnerjem odgovarjate v množini. Če svoje delo opravljate dobro se vam ni potrebno pretvarjati, da je za posel zadolženih več oseb. Strankam ne obljubljajte ničesar, kar ne boste sposobni izpolniti. Stranke bodo veliko bolj zadovoljne, če boste nalogo opravili prej in bolje kot ste obljubili.

Naj si vas zapomnijo
Poskrbite, da si vas bodo partnerji in stranke zapomnili, bodite vljudni, potrpežljivi in imejte oseben pristop. Tudi, če ne dobite posla, naj si vas ljudje zapomnijo. Nikoli ne veste, morda vam to pride prav pri naslednjem poslu.

 

Vir: Smallbizbee.com, 5.1.2011

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje