Nekaj nasvetov za lažje delo od doma

Vodenje podjetja od doma ima svoje prednosti in pomanjkljivosti. Ena izmed prednosti je sigurno ta, da si na tak način precej zmanjšamo stroške. V nadaljevanju vam predstavljamo vam 7 nasvetov, kako si lahko olajšate delo od doma.
Nekaj nasvetov za lažje delo od doma

Če svoje delo opravljate dobro, se nikar ne pretvarjate, da je za posel zadolženih več oseb, samo zato, da bo podjetje pridobilo na ugledu (vir slike: sxc.hu).

Oblecite se in pojdite na delo
Kljub temu, da ste doma in vas preko telefona in interneta nihče ne vidi, še ne pomeni, da ste lahko kar v trenirki. Oblačila vam bodo dala občutek, da je čas za delo, kar vas bo mentalno spodbudilo k delu.

Naredite si “pisarno”
Naj bo miza v jedilnici ali soba v kleti podobna pisarni, čeprav to ni. Tudi okolje, v katerem delate, vas mora čim bolj spodbuditi k delu in inovativnosti. Naj vaši družinski člani ali sostanovalci spoštujejo vašo zasebnost in vas ne motijo pri delu.

Rutina
Pomembno je, da se držite predhodno zapisanega urnika. Urnik naj bo kar se da natančen – kdaj boste vračali ali opravljali telefonske klice in elektronsko pošto, kdaj se boste odpravili na sestanek, v nabavo itd. Lahko si postavite cilj delati obvezno 10 ur na dan, ne glede na to, kdaj tekom dneva to izpolnite.

Nemir in motnje
V kolikor pričakujete konferenčni klic ravno v času, ko se vaši otroci vračajo iz šole (ali pričakujete kakšen drug nemir), se odpravite v najbližjo kavarno ali knjižnico z internetom. Lahko se zgodi, da je okoli vas preveč nemira in vas to moti pri koncentraciji.

Obiščite svoje stranke
Vsake toliko časa je primerno, da se s stranko sestanete. V takšnem primeru boste primorani vi obiskati stranko (in ne obratno), to pa ima svoje prednosti. Z obiskom boste lažje razumeli, kaj vaša stranka želi in iz kje izhaja, saj jo boste obiskali v njenem domačem okolju.

Bodite iskreni
Če ste edini v vašem podjetju, ni potrebe, da strankam ali poslovnim partnerjem odgovarjate v množini. Če svoje delo opravljate dobro se vam ni potrebno pretvarjati, da je za posel zadolženih več oseb. Strankam ne obljubljajte ničesar, kar ne boste sposobni izpolniti. Stranke bodo veliko bolj zadovoljne, če boste nalogo opravili prej in bolje kot ste obljubili.

Naj si vas zapomnijo
Poskrbite, da si vas bodo partnerji in stranke zapomnili, bodite vljudni, potrpežljivi in imejte oseben pristop. Tudi, če ne dobite posla, naj si vas ljudje zapomnijo. Nikoli ne veste, morda vam to pride prav pri naslednjem poslu.

 

Vir: Smallbizbee.com, 5.1.2011

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje