Delo v startupu vas bo prisililo v drugačno razmišljanje

Adam Arbolino je leta 2008 storil velik preskok v svoji karieri: odločil se je, da se poslovi od velike korporacije z več tisoči zaposlenimi in ustanovi lastno podjetje. Toda že kmalu je ugotovil, da bo moral bistveno spremeniti način razmišljanja, ki ga je razvil z delom v velikem podjetju.
Video: Za dobre poslovne odločitve si morate vzeti čas

Video: Za dobre poslovne odločitve si morate vzeti čas (Vir slike: Freeimages.com)

Kot pravi Arbolino, je s preskokom iz velike korporacije v lasten startup pridobil številne izkušnje in se naučil kar nekaj pomembnih življenjskih lekcij. Med drugim je postal bolj učinkovit, hitreje učljiv in se naučil sprejemati odgovornost za svoja dejanja. 

Ustanovitev startupa ali pa vsaj zaposlitev v enem izmed njih močno priporoča tudi ostalim, saj je mnenja, da se mora človek venomer učiti in napredovati v življenju. Kot pravi, posameznik z delom v startupu pridobi predvsem naslednje pomembne lastnosti:

Učinkovitost: dejstvo je, da prav vsako opravilo, ki ga posameznik opravi v startupu, pusti določene posledice in pripomore, bodisi k uspehu, bodisi k propadu mladega podjetja. To pa je prav nasprotno od dela v velikih korporacijah, kjer se lahko zaposleni skrije v množici sodelavcev in se tako na enostaven način izogne sprejemanju odgovornosti. 

Hitro učenje: Arbolino rad pove, da se je z delom v lastnem startupu v obdobju dveh mesecev naučil veliko več, kot se je prej naučil v petih letih poklicne kariere v veliki korporaciji, kjer je bil zaposlen. To pripisuje predvsem dejstvu, da mora v startupu zaradi pomanjkanja kadra vsakdo prevzeti vsako opravilo, ki se tisti trenutek pojavi, ne glede na izobrazbo in poprejšnje izkušnje. 

MP pripravništvo >>

Močnejša osebnost: posameznik, ki nabira izkušnje v startupu, ponavadi hitro izboljša svojo samozavest in pridobi močno osebnost, zaradi katere se kasneje v poslovnem svetu izkaže kot dober podjetnik. 

Sposobnost dela z ljudmi: podjetniki, ki imajo lasten startup, se morajo naučiti zgraditi primerno delovno klimo in poskrbeti, da bodo talentirani ljudje na delo prihajali z veseljem in da bodo z vnemo reševali novonastale težave. Prav nasprotno pa je pri zaposlitvi v veliki organizaciji, kjer je takšna kultura že zgrajena in že vladajo določene navade in vrednote ter kjer posameznik na delovno klimo ne more bistveno vplivati.

Inovativnost: ena najboljših stvari pri startupu je, da ga skoraj brez izjeme sestavlja ekipa strastnih posameznikov, ki svoje delo rada opravlja. To deluje zelo spodbujevalno tudi na ostale ljudi, ki morda nimajo tolikšnega zagona za delo, da pridobijo željo po inovativnosti in razvijanju novih idej, s katerimi lahko izboljšajo poslovne procese v mladem podjetju.

Vodstvene sposobnosti: ustanovitev startupa je edinstvena priložnost, da posameznik pridobi potrebna znanja o zastavljanju dosegljivih ciljev, izvrševanju poslovnih strategij ter poznavanju tržnih zakonitosti. Prav tako se mora poučiti o skorajda vseh administrativnih stvareh, kot so na primer poimenovanje podjetja, oblikovanje logotipa, iskanje poslovnih prostorov ipd.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje