DEMOfall 09: TOP 10 podjetij

Avtor — 29.09.2009
Pri VentureBeat so izbrali 10 najboljših podjetij, ki so se predstavila na tehnološki konferenci DEMOfall 09. Izbor se sicer nekoliko razlikuje od uradnih zmagovalcev, ki so jih razglasili pri DEMO, vsekakor pa so ta podjetja izstopala iz množice.
DEMOfall 09: TOP 10 podjetij

Pojdite na zmenke pripravljeni. (slika: venturebeat.com)

1. Emo Labs — Za skoraj vsakogar izmed prisotnih je prav to podjetje absolutni zmagovalec. Emo Labs je kar štiri leta posvetil razvoju nevidnih zvočnikov, ki so izdelani iz prozorne plastike. Izdelki naj bi se na trgu pojavili prihodnje leto, za zdaj pa vam priporočamo, da si ogledate video intervju, ki bo odgovoril na marsikatero porajajoče se vprašanje o zanimivem delovanju zvočnikov.

2. Tune Wiki — podjetje je razvilo pametno mobilno aplikacijo, ki vam omogoča branje besedil pesmi, medtem, ko se pesem predvaja. Če si lastite video od skladbe, boste lahko besedilo tudi videli ob istem času, ko ga pevec poje. Zadnje različice aplikacije so na voljo za telefone znamke Nokia in lahko besedilo prevedejo v približno 40 tujih jezikov.

3. Intelius — Zanimivo, čudaško in uporabno v enem. The Date Check iPhone aplikacija že buri duhove. Date Check bo pregledal zgodovino vašega spremljevalca oz. spremljevalke, s katero ste odšli na zmenek. Ugotovi lahko informacije kot so ime, starost, naslov in podobno. Intelius pridobiva informacije iz javnih virov, ki se razprostrirajo od kazenskega registra do spletnih strani MySpace. Če boste hoteli izvedeti še več, boste seveda morali tudi nekaj plačati.

4. Tinker.com — Stran, ki je namenjena druženju in vam omogoča poročati v živo iz dogodkov. Tako kot Tweeter, ki vsebuje sporočila, ki so skupna posameznim dogodkom. 

5. Symform — Želite shraniti poslovne podatke na drugo lokacijo? Symform je prava rešitev za vas. V zameno za prostor na vašem trdem disku vam ponudijo isto količino prostora pri njih. Prostor, ki ste ga oddali, bo namenjen le shranjevanju bitov in koščkov podatkov drugih ljudi. 

6. Liaise
— Pri podjetju so izdelali plug-in za Microsoftovega email odjemalca Outlook. Pregledal bo vašo pošto in ugotovil, če ste pozabili na kakšno stvar, o kateri je treba ukrepati. Sestavil bo celo prioritetni seznam opravil, ki jih je potrebno opraviti.

7. Hand-Eye Technologies — S pomočjo telefona boste lahko kupili stvari, ki ste jih videli na televiziji, glasovali za vaše idole pri TV oddajah s pomočjo tekstovnih sporočil in podobno. Vaš telefon bo postal pravi daljinski upravljalec za TV trgovino.

8. Rseven — Uporabljajte vaš telefon kot pravo osebno snemalno napravo. Rseven bo zabeležil prav vse, kar ste počeli tekom dneva. Na primer, lahko bo geografsko označil vašo lokacijo ob času, ko ste zajemali fotografije in posnel vaše telefonske pogovore. Opcij je nešteto, na voljo pa je za Windows Mobile, Nokia in Samsung Series 60 Symbian telefone. 

9. Article One Partners
— Pisarna za patente je preobremenjena z raziskavami o njih. Article One bo rešil ta problem, saj plačuje strokovnjakom, da raziščejo patente in najdejo dokaze o neveljavnih. 

10. LocalDirt — Za vse, ki ste naveličani umetno pridelane hrane. To startup podjetje povezuje kupce in prodajalce z lokalnimi proizvodi mesa in mlečnih izdelkov. Kmetije lahko iščemo po ocenah in priljubljenosti.

 

Vir: VentureBeat


Oznake: , , ,