Deset svežih idej za delo od doma

Ste vedeli, da se je zgodba o kultnem podjetju Ikea začela v garaži? Najprej je nastala lesena mizica, nato stol, omara, polička in domača obrt enega moža je z leti zrasla v megalomansko podjetje pohištva in opreme, ki je danes razširjeno po vsem svetu.
Deset svežih idej za delo od doma

Deset svežih idej za delo od doma (Vir slike: sxc.hu)

Zavedati se je treba, da vsako na novo ustanovljeno podjetje zahteva veliko predanost, včasih celo odrekanje ostalim stvarem, vendar samo čas in vaša pripravljenost do dela pokažeta, če se bo zadeva obrestovala. Če ste se samo za hip ujeli v sanjarjenju, kako bi bilo, če bi veliki met uspel tudi vam, smo za vas pripravili sveže ideje, s katerimi lahko začnete še ta trenutek razvijati svoje podjetje, doma, odvisni popolnoma in samo od samega sebe.

  1. Maser. Vložek v tečaj masaže se vam bo hitro obrestoval, če imate širok krog znancev in se znate dobro tržiti. Ustanovitev lastnega masažnega podjetja je ideja, ki v teh stresnih časih obeta uspeh. Potrebujete le masažno mizo in pregleden rokovnik za usklajevanje vseh terminov masaž.
  2. Nutricist in wellness svetovalec. Pravilna prehrana in primerna sprostitev sta temi, o katerih poslušamo vsak dan, vendar se jih težko lotimo brez svetovanja usposobljenih ljudi. Če imate dovolj znanja o zdravi prehrani ali prehrani, namenjeni specifični ciljni skupini, npr. aktivnim športnikom ali ljudem s celiakijo, je čas, da svoje znanje začnete tržiti!
  3. Osebni finančni svetovalec. Delo, ki zahteva ažurnost in neprestano spremljanje tržišča je lahko zelo donosno, če se vanj poglobite in veste, kako se zadevi streže. Ljudje, ki 8-urni delovnik preživijo sede pred računalnikom in imajo dovolj denarja, ki ga želijo investirati v pametne naložbe, se ne bi branili vašega posredovanja, če veste kam in kako vložiti denar v pravem trenutku.
  4. Ustvarjalec logotipov. Preko spleta tisoče podjetij vsakodnevno išče svoj (novi) logotip, s katerim bi se predstavljali svojim strankam. Izvirne ideje so vse bolj cenjene in, če ste jih pripravljeni deliti ali celo prodati, poleg dobrega programa za oblikovanje ne potrebujete ničesar drugega.
  5. Izdelovalec modnih dodatkov. Tako kot obleka naredi človeka, tudi modni dodatki pripomorejo k lepši zunanji podobi človeka. Veliko ljudi, ki so okoljsko ozaveščeni, vse pogosteje povprašuje po nakitu iz naravnih materialov, npr. lesa. Tržna niša, ki nedvomno obeta razvoj.
  6. Osebnostni svetovalec in motivator. Duhovni učitelj ali svetovalec duševnega razvoja je sicer še ne tako pogosto slišana storitev, vendar to še ne pomeni, da ne obeta. Hiter tempo življenja ljudi sili k hitrim rešitvam težav, kar pa včasih ni najboljše izhodišče za prihodnost. Tu vskočite vi, ljudem svetujete in jim predstavite vzhodnoazijske kulture, ki s primerno tehniko človeka osvobodijo zunanjih spon in zagotavljajo kakovostnejše življenje.
  7. Osebni trener. Fitnes in golf sta disciplini, za kateri se odloča vse več ljudi. Svetovanje o pravilnih tehnikah izvajanja športa in ustrezna prehrana je zato obetavni začetek kariere.
  8. Gospodinjenje in čiščenje na domu. Za kvaliteto življenja je pomembno, da si človek tu in tam vzame čas samo zase in delo v stanovanju prepusti nekomu, ki delo opravi strokovno in korektno. Vse več je ljudi, ki dan preživijo v službi in imajo zelo malo prostega časa, zato ga želijo izkoristiti za družino in aktivnosti v naravi. Tu vskočite vi s svojimi storitvami in opremo za čiščenje.
  9. Popoldansko varstvo otrok. Popoldne je čas, ko si starši oddahnejo od službenih obveznosti in želijo kakšno uro ali dve posvetiti samo sebi, vendar za jogo, obisk fitnesa ali ostale dejavnosti ni možnosti, saj morajo poskrbeti za otroke. Vaša storitev, npr. dvourno varstvo otrok bi lahko zajemala skrb za šolske obveznosti, ki jih morajo otroci narediti doma, pripravili bi jih za naslednji šolski dan in poskrbeli za njihovo dobro počutje in varnost v času odsotnosti njihovih staršev.
  10. Stilist. Priznajmo, v današnji kulturi je izredno pomembno, kako se oblačimo in kako izgledamo na razgovoru za službo, ob posebnih dogodkih in prireditvah. Nenazadnje, v poslovnem svetu prevladuje ”dress-code”, kodeks oblačenja, ki pa marsikoga bega, saj ne ve, katero oblačilo je primerno in katero ni. Na nedavnem ocenjevanju zunanjostne podobe slovenskih politikov jih je večina dobila nezadostno, saj njihov stil oblačenja nikakor ni bil primeren priložnostim, ki so se jih udeležili. Poznavanje zapovedi oblačenja, mode in dodatkov vam zagotavlja nepregledno število strank.

Ker je tržišče veliko, predvsem pa brez omejitev, je torej še tako neobičajna poslovna ideja lahko recept za uspeh. In ne pozabite, iz majhne mizice je nastalo na milijone velikih miz, vse samo iz ideje in trdega dela. Zakaj torej ne bi uspelo tudi vam?

Vir: All Work At Home Ideas

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje