Deseti Slovenski forum inovacij

SPIRIT Slovenija vabi k prijavi posameznike, ki se želijo predstaviti svojo inovacijo na 10. Slovenskem forumu inovacij. Rok za oddajo prijav je do prejetja prvih 150 prijav oziroma najkasneje 11. oktobra 2015, do 23:59 ure.
Deseti Slovenski forum inovacij

Deseti Slovenski forum inovacij (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Prijava inovacije je brezplačna. Ocenjevalna komisija bo izmed prijavljenih izbrala 45 inovacij, ki se bodo predstavile na 10. Slovenskem forumu inovacij, kjer bo tudi javna razglasitev slovenske inovacije leta 2015 ter podelitev posebnih priznanj po posameznih kategorijah. 

Prijave bo pregledala strokovna komisija

V postopek izbora bo strokovna komisija lahko vključevala tudi zunanje strokovnjake z različnih tehnoloških in poslovnih področij. Prijave bo vrednotila glede na kriterije:

 • izvirnost ideje,
 • stopnja  novosti,
 • obstoječa stopnja oz. možnost komercializacije (tržna privlačnost ideje),
 • praktična in uporabna izvedljivost,
 • stopnja izvedbe in dodelanosti,
 • ekonomski učinki,
 • neposredni družbeni učinki.

Slovenci med polfinalisti na Evropskem tekmovanju socialnih inovacij

Postopek ocenjevanja bo dvofazni. V okviru prve faze ocenjevanja bo komisija izbrala 45 inovacij, ki se bodo predstavili na 10. Slovenskem forumu inovacij. V drugi fazi ocenjevanja bo imelo vseh 45 izbranih avtorjev inovacij možnost osebne predstavitve pred posebno komisijo, ki bo odločila o prejemnikih posebnih priznanj.

SPIRIT Slovenija bo ocenjevala ter razglasila slovenske inovacije leta 2015 v naslednjih kategorijah:

 • inovacija posameznika ali skupine posameznikov,
 • inovacija mikro podjetja,
 • inovacija malega podjetja,
 • inovacija srednjega ali velikega podjetja.

Letos bo prvič podeljeno tudi posebno priznanje za inovacijo z družbenim učinkom med vsemi prijavljenimi inovacijami.

Kot pretekla leta bo avtorjem izbranih inovacij omogočen brezplačni razstavni prostor ter promocijske aktivnosti. Dodatno pa bo letos zagotovljena organizacija neposrednih poslovnih stikov in pogovorov z različnimi strokovnjaki, poslovneži in investitorji ter možnost neposredne predstavitve inovacije pred tujimi investitorji na dogodku COINVEST, ki bo potekal na isti lokaciji, vzporedno z drugim dnem Slovenskega foruma inovacij. 

Z desetim jubilejem Slovenski forum inovacij postaja mednarodna prireditev z vključevanjem poslovne in investicijske javnosti iz območja osrednje in jugovzhodne Evrope. Vizija dogodka je postati ena od pomembnejših inovacijsko-investicijskih prireditev v tem delu Evrope, in na ta način prispevati k vzpostavljanju poslovnih vezi med slovenskim in tujim inovativnim potencialom.

10.  Slovenski forum inovacij, bo potekal 17. in 18. novembra 2015, v Šempetru pri Gorici. Omogočen bo prost vstop za vse obiskovalce.

Več informacij in prijave: foruminovacij.si.

Težave z inovativnostjo?

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje