DesignON pod okriljem StartUP Novo mesto

V petek, 18. aprila je v Novem mestu pod okriljem organizacije StartUp Novo mesto začela delovati kreativna skupnost DesignOn, otvoritev katere je obeležilo tudi predavanje industrijskega oblikovalca Georgeja Gedla.
DesignON pod okriljem StartUP Novo mesto

DesignON pod okriljem StartUP Novo mesto (Foto: arhiv DesignON)

Namen skupnosti DesignON je povezovanje in izobraževanje oblikovalcev vseh področij, interdisciplinarno povezovanje ter razvoj in realizacija podjetniških idej; v najširšem smislu pa ozaveščanje širše populacije o pomenu oblikovanja in dvig njegove kakovosti.

Skupnost oblikovalcev Design ON odprla svoja vrata

»StartUP Novo mesto je imel idejo o zasnovi različnih skupnosti, kjer bi se na lokalni ravni med seboj povezovali mladi znotraj ene oz. podobnih strok. Med drugim je nastala tudi skupnost oblikovalcev DesignON,« nam zaupa članica slednjega, Katja Turk.

»Glede na to, da prihajamo iz različnih oblikovalskih smeri, se medsebojno dopolnjujemo in nadalje neformalno izobražujemo ter tako nadgrajujemo že pridobljena znanja in izkušnje. Okrilje StartUp-a Novo mesto nam omogoča povezovanje z drugimi posamezniki, skupinami oz. podjetji, ki za realizacije lastnih podjetniških idej potrebujejo oblikovalce, hkrati pa imamo kot oblikovalci z lastnimi podjetniškimi idejami podporo širše skupnosti. Naše druženje pa pripomore tudi k širjenju poznanstev in boljšim prijateljskim vezem,« razloži Turkova.

                                Fotografija: arhiv DesignON

Nadgradnje in vizije

Prvi projekt skupine DesignON v sklopu StartUP-a Novo mesto bo v prihajajočem mesecu izvedena pisarna v naravi – t.i. Open Office. To pa še zdaleč ni vse …

»Poleg povezovanja z mladimi, si želimo tudi medgeneracijskega sodelovanja z že uveljavljenimi oblikovalci in podjetji. V ta namen bomo tudi v prihodnje organizirali javna predavanja gostov z zanimivimi življenjskimi in strokovnimi izkušnjamiNajpomembneje pa se nam zdi spodbujati mlade oblikovalce k uspešnemu (so)delovanju, zato vabljeni, da se nam pridružite,« Turkova še poziva vse mlade z oblikovalsko žilico.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje