DiaGenomi začenja sodelovanje z ruskim Genomed Company

Družba DiaGenomi, slovenski visokotehnološki startup, ki posluje na področju personalizirane medicine, je naznanilo začetek sodelovanja z ruskim podjetjem Genomed Company, vodilnim podjetjem na področju nudenja personalizirane medicine v Rusiji.
SAOP izvaža znanje in dobre prakse

SAOP izvaža znanje in dobre prakse (Vir slike: sxc.hu)

DiaGenomi d.o.o., zmagovalec Tekmovanja za najboljši poslovni načrt 2011 in zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija 2011, je pred kratkim podpisalo distributersko pogodbo z ruskim podjetjem Genomed Company. 

DiaGenomi, leta 2010 ustanovljena družba, se ukvarja z razvojem in zagotavljanjem storitev in rešitev na različnih področjih molekularne biologije. Nudijo genetske analize raka dojke in debelega črevesja, ki omogočajo učinkovitejše, hitrejše in posamezniku prilagojeno zdravljenje, poleg tega pa nudijo tudi genetske analize kardiovaskularnega sistema, ki posamezniku pokažejo smernice za bolj zdrav življenjski slog.

Podobno kot DiaGenomi tudi ruski Genomed Company posluje na področju personalizirane medicine. Kot je povedal Klemen Španinger, direktor podjetja DiaGenomi d.o.o., so Genomed Company kot partnerja izbrali predvsem zaradi dejstva, da jih družijo enake vrednote na področju zdravstvene preventive in personalizirane medicine. V DiaGenomi smo ponosni, da je podjetje Genomed Company naš partner in ambasador naših produktov v Rusiji“, je še poudaril.

Priporočamo: MP intervju: Klemen Španinger – DiaGenomi

Dekodiranje človeškega genoma je spremenilo naše razumevanje izvora, diagnostike in zdravljenja številnih bolezni. Medicinska genomika že spremenja načine zdravstvene nege in verjamem, da bomo s pomočjo partnerstva s podjetjem DiaGenomi še izboljšali izbiro individualne, personalizirane terapije na področju onkologije ter kardiovaskularnih bolezni v Rusiji,” je dodal Sergey Korostelev, direktor podjetja Genomed Company.

Vir: DiaGenomi

Oznake: , , ,