Dijaka dopoldne, popoldne podjetnika

Domen in Jure dopoldneve preživita v šoli, popoldne pa se prelevita v podjetnika. V smehu povesta, da se dodatni odgovornosti, ki bi jo prinesla zaposlitev, želita izogniti vsaj do mature. Najstnikoma se je lani porodila ideja o izdelavi video posnetka na daljavo.
Dijaka dopoldne, popoldne podjetnika

“Smo prvi v Sloveniji, ki video posnetek izdelamo na daljavo,” pravita ustanovitelja Moj podjetnik (Vir slike: Ana Hribernik)

Ideja se jima je porodila, ko sta opazila, kako zaposleni so podjetniki. Zaradi pomanjkanja časa se vse redkeje odločajo za izdelavo videa ali spletne strani. Zato sta se odločila, da jim olajšata delo. “Material za video posnetke odkupujemo iz spletnih video baz in jih po meri naročnika prikrojimo v lastni montaži. Ne vidiva namreč smisla v snemanju gradiva, ki je bilo že posneto. Zamudno je. To tudi zviša ceno za naročnika. Tako pa odkupljenim posnetkom dodajamo animacije ter poudarimo posebnost naročnika,” pravita mlada podjetnika, ki bosta junija letos upihnila prvo svečko svojemu projektu Moj podjetnik.

Začela sta zgodaj, z rosnimi 17 leti. “Svojih začetkov se še kako dobro spomniva in vedno `umirava od smeha` ob misli na najino prvo naročilo. Naročnika sva prepričala kljub temu, da takrat naša spletna stran sploh še ni delovala, tudi nobenih referenc nisva imela. Vse je bilo odvisno od besed in obljub, ki sva mu jih dala,” medtem ko je danes precej lažje. Spletno stran in reference imata, kup kontaktov in stikov tudi.

Vedno na lovu za idejami

Prvo leto poslovanja je bilo iz finančnega vidika zelo dobro, nekoliko manj uspešno pa se je končalo z razvojem podjetja in iskanja novih poslovnih priložnosti. Iščeta jih povsod – med vožnjo, na potovanju, kavi, v kinu. “Cilj je do konca leta vzpostaviti svoj klicni center in posneti TV oglas,” svoje ekipe pa še ne nameravata povečati. Kot pravita, je vključitev novih članov v podjetje precej tvegana odločitev.

“Nov član lahko res izboljša sistem, lahko pa ti popolnoma izniči ves vložen trud. Malce sva še premlada za takšne odločitev. Seveda pa je dobrodošel vsak dober komercialist (smeh),” priznavata pa tudi, da ju tujina še kako mika. Želita si namreč, da bi kliente dobivala tudi iz tujine in odprla kakšno podružnico.

Medtem ko je vsak projekt poseben izziv, med njunimi strankami najdemo tako samostojne podjetnike kot tudi večja podjetja, kot je Printbox. “Filozofija najinega podjetja je ustvariti ponudbo z najširšim možnim spektrom promocijskega materiala, ki ga podjetja potrebujejo,” zdaj jim dajeta to na voljo v obliki promocijskih videov, radijskih oglasov, internetnih oglasov, oglaševalskih kampanj in interaktivnih spletnih strani.

Domna in Jureta najdete v MP coworkingu.

Kako si odpreti vrata v uspešno podjetništvo?

Konkurenca v Sloveniji je na tem področju ogromna, a najstnika na njuno dejavnost ne gledata kot na dejavnost, “ki bi naju omejevala, temveč bolj kot na marketinško znanje in orodje, ki odpira vrata v uspešno podjetništvo.”

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

07.12.2017 od 8:00 do 16:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanih tematikah. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Preberite več >>

!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!! Predavanje: Prodajni lijak

13.12.2017 od 17:00 do 14.01.2017 12:30
!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!!  Predavanje: Prodajni lijak

Email marketing je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje