Dijaki iz Novega mesta zmagali na Startup vikendu!

Zadnje čase slovenski podjetniki v tujini dosegajo lepe uspehe. Tokrat so nas razveselili dijaki iz Podjetniškega krožka Gimnazije Novo mesto, ki so v mednarodni konkurenci podjetnikov in programerjev na Startup vikendu v Celovcu osvojili dve odlični prvi mesti.
Dijaki iz Novega mesta zmagali na Startup vikendu!

Dijaki iz Novega mesta zmagali na Startup vikendu v Celovcu!

O udeležbi dijakov iz novomeške Gimnazije na Startup vikendu, ki je potekal med 1. in 3. februarjem v tehnološkem inkubatorju univerze v Celovcu, smo poročali že v soboto. Sedaj pa vas lahko razveselimo z odlično novico, in sicer, da so se dijaki na Startup vikendu izvrstno izkazali!

Nadebudni mladi podjetniki, razdeljeni v dve ekipi, so pokazali ogromno volje in v to, da bi razvili unikatne podjetniške ideje, vložili veliko mero truda. To pa se jim je na koncu tudi obrestovalo, saj sta obe ekipi dosegli odlični prvi mesti.

Ekipa Doin’ Good

Prva ekipa, ki se je poimenovala Doin’ Good, je zasnovala platformo, ki bi omogočala srečevanje prostovoljcev, dobrodelnih organizacij in podjetij na enem mestu. Neprofitne organizacije bi na platformi objavljale potrebna dela, prostovoljci pa bi poiskali, kaj jim tisti trenutek ustreza, in se prijavili. Prav to je ideja, s katero je ekipa Doin’ Good dosegla prvo mesto, in sicer v kategoriji za najbolj kreativno idejo. To so dijaki razvili v sodelovanju s podjetniškim inkubatorjem Ustvarjalnik.org.

Ne prezrite kolumne, ki jo je spisal Matija Goljar: Študent podjetnik – zakaj ja in zakaj ne

Matija Goljar iz Ustvarjalnika ob uspehu ni skrival zadovoljstva: Sem vesel in ponosen, da mladi člani podjetniških krožkov spet posegajo po vrhunskih uvrstitvah na mednarodnih podjetniških tekmovanjih. To je že drugi startup weekend, kjer so se srednješolci uvrstili na sam vrh, kar mi daje vedeti, da z njimi delamo odlično in, če so že pri teh letih tako vešči podjetništva, se veselim videti, kaj bodo ustvarili, ko bodo bogatejši za nekaj let izkušenj. Prepričan sem, da bomo od njih videli še velike stvari.”

Ekipa Linktrip

Linktrip, druga ekipa, se je usmerila na področje transporta ljudi. Postavili so spletno stran, ki omogoča iskanje najugodnejše poti iz enega v drug kraj, omogoča pa tudi kombiniranje različnih prevoznih sredstev. Tudi oni so bili za inovativno idejo, ki v svetu dotlej še ni obstajala, nagrajeni s prvim mestom!

Nika Bratkovič, vodja ekipe Linktrip, je v izjavi za Mladi podjetnik pojasnila: “Za svojo idejo sem stala od vsega začetka, ko pa se mi je pridružila še ekipa, sem vedela, da nam lahko uspe. Nisem dvomila, da ne bi dobili nagrade. A prvo mesto je bilo vsekakor presenečenje. V razvoj in prototip smo vložili veliko časa. Preučili smo trg in konkurenco, tako da smo bili pripravljeni na vprašanja. Ideja Linktripa je, da združi vsa prevozna sredstva in te pripelje iz enega mesta v drugo po najnižji poti. Tako lahko del poti opraviš z avtobusom in ga nadaljuješ z vlakom ter se do svoje destinacije pripelješ ceneje, kot če bi celotno pot opravil z npr. enim prevoznim sredstvom.

Dijaki iz ekip Doin’ Good in Linktrip so zagotovo dokazali, da so prav mladi tisti, ki lahko v podjetništvo prinesejo sveže ideje, pri uresničevanju teh pa jim uslugo gotovo dela tudi vnema, ki je prav pri mladih ponavadi največja!

Več o ekipah: Linktrip in Doin’ Good

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje