Direktor Facebooka si želi povezave z Googlom

Avtor andrejmotl — 19.05.2008
Komentiraj!
Mark Zuckerberg se z Googlom želi pogovoriti o novi storitvi za družabna omrežja, ki jo je internetni velikan trgu ponudil pred kratkim, Google Friend Connect.
Direktor Facebooka si želi povezave z Googlom

Facebook in Google se borita za vaše podatke

Direktor Facebooka, Mark Zuckerberg, se želi z odgovornimi pri Googlu pogovoriti o vprašanju zasebnosti podatkov, ki se je pojavilo po tem, ko je Facebook blokiral novo Googlovo storitev, Google Friend Connect. Ta storitev upravljalcem strani omogoča dodajanje funkcij družabnih omrežij, kot so Facebook, Orkut ali Plaxo. Posledično pa Googlu omogoča tudi posredovanje podatkov tretjim osebam, ne da bi se uporabniki tega zavedali. Zuckerberg je poudaril, da njihov sistem temelji prav na tem, da uporabniki točno vedo, s kom delijo svoje informacije. Obenem je zavrnil trditve Googlovega inženirja, Davida Glazerja, da se je Google pred zagonom storitve posvetoval z Facebookom.

Facebook se sicer na japonskem trgu sooča s hudo konkurenco, družabnim omrežjem Mixi, pri uporabi katerega so se uporabniki navadili anonimne komunikacije, kar je v nasprotju z načeli Facebooka. Zaradi prevladovanja mobilne tehnologije bo Facebook na Japonskem predvidoma uvedel tudi verzijo njihove storitve Facebook Mobile.


Vir: PC World

Prijavi se na e-novice!