Direktor je želel shujšati – nastal je DietPoint!

Pred štirimi leti je imel Damjan Malis, danes direktor startupa DietPoint, težave z odvečno težo. Iz njegove težave je nastala ideja za aplikacijo, ki uporabniku pomaga pri izgubi telesne teže oziroma spremembi prehranjevalnih navad.
Direktor je želel shujšati – nastal je DietPoint!

DietPoint tik pred štirimilijontim prenosom (Vir slike: DietPoint)

Malis je idejo za DietPoint uresničil s pomočjo nutricionistke, ki je napisala dietne plane. Ti se namreč prilagajajo vsakemu posamezniku, njegovi telesni konstituciji in telesni aktivnosti. Prvotna različica aplikacije je pozneje, decembra 2012, doživela grafično preobrazbo, postala pa je plačljiva. Gre za freemium model aplikacije, ki omogoča del (25 dietnih planov) brezplačnih vsebin, preostali del pa je plačljiv. S plačilom uporabnik “odklene” celotno aplikacijo, s čimer prejme še preostalih 130 dietnih planov, nakupovalni list in opomnike.

“Gre za trend v App Storu. Ljudje se ne odločajo kar tako za nakup aplikacije, ki je ne poznajo. To pa je možnost, da jo preverijo, s poznejšim nakupom pa odkupijo celotno aplikacijo,” nam pove Simon Kratnar in doda, da je brezplačen del tako nekakšna testna verzija celotne aplikacije.

Visoke ocene in vse manj kilogramov

“Ko je nastala aplikacija, je bil prav čas. Takrat je bil App Store šele v razvoju. Prva je bila narejena samo za Android, kjer si je DietPoint ustvaril dobro pozicijo,” sledila pa je prava promocija in dobra postavitev aplikacije med iskanjem po spletnih tržnicah. “To je pripomoglo k temu, da so nas opazili uporabniki in tisti, ki delajo ocene aplikacij,” poudarja Kratnar. DietPoint pa se kljub svoji “starosti” uvršča na seznam aplikacij, primernih za hujšanje, ki jih urejajo mnoge priznane tuje strani.

“Dobivamo številne pohvale. Zgodba naše uporabnice, ki je uspela shujšati z DietPoint, je bila objavljena v reviji Health. To so zgodbe, ki nam dajejo zagon,” poudarja Kratnar, ki je skupaj z ekipo, ki jo poleg direktorja Malisa, ta je hkrati tudi programer, sestavljajo še programer Uroš, dizajner Jure, Cica, Klara, Aljaž in Simon v marketingu, izredno ponosen na vsako pohvalo. Na Google Play ima njihova aplikacija oceno 4,3, na App Storu pa je za najnovejšo različico dobila pet zvezdic. “Naš direktor je shujšal s pomočjo aplikacije Diet Point,” kot zanimivost pove Kratnar.

Mehičani že bolj debeli kot Američani

Največ prenosov – nič kaj presenetljivo – prihaja iz ZDA. DietPoint, ki bo kmalu zbral že štiri milijone prenosov, je sicer dostopen poleg angleščine še v španščini in nemščini. Z razvojem aplikacije v španščini so namreč merili na Španijo, srednjo Ameriko, tudi južno Ameriko. In čeprav je, pravi Kratnar, Mehika danes bolj “debela” kot ZDA, pa se to v številu prenosov (še) ne kaže.

Več prenosov ob novem letu in pred poletjem

Na naše vprašanje, ali obstaja mesec oziroma letni čas, v katerem prihaja do večjega števila prenosov aplikacije, Kratnar v smehu pritrdi. Gre seveda za obdobje pred poletjem, še bolj izrazito pa decembrski oziroma januarski čas, čas novoletnih zaobljub. “Po 1. januarju je tudi do petkrat več prenosov aplikacije,” pozneje pa se opazi, da ljudje začnejo malce zanemarjati svoje prednovoletne zaobljube.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje