Dirka za službo – 5 kandidatov, 5 razgovorov, 1 služba

Avtor — 12.05.2016
Kako v desetih minutah navdušiti na razgovoru? Težko. Ampak ni nemogoče. Pridruži se Dirki za službo, ki jo organizira Študentska sekcija Društva za marketing Slovenije, in prepričaj delodajalce v najbolj napetem tekmovanju do sedaj!
Dirka za službo – 5 kandidatov, 5 razgovorov, 1 služba

S projektom Dirka za službo želijo v ŠSDMS dokazati, da se v Sloveniji z ambicioznostjo da dobiti službo. (Vir slike: Študentska sekcija Društva za marketing Slovenije)

Projekt Dirka za službo je namenjen vsem ambicioznim mladim, ki iščejo službo. Glavni cilj projekta je dokazati, da službe v Sloveniji so, vendar za tiste, ki so se pripravljeni potruditi in pokazati več. Prijave bodo odprte za vse študente, ki še nimajo službe.

Organizatorji projekta ponujajo priložnost spoznati 5 direktorjev marketinških in oglaševalskih agencij – Agencija 101, Coffee’n’Juice, Enki, Red Orbit in Yin+Young. Omogočili bodo tudi intenzivne priprave na razgovore, uspeh in zmaga pa bosta odvisni od vsakega posameznika.

Dirka poteka v treh etapah v času od 18. do 26. maja 2016. Med prijavami, ki jih organizatorji zbirajo do 18. maja 2016 do 22.00, bo žirija, ki jo sestavlja letošnji upravni odbor DMS in ŠSDMS, izbrala 15 najboljših glede na rešitve nalog, ki bodo vsebovale izzive z različnih področij (digital, kreativa, vodenje projektov, družbena omrežja …). Teh 15 kandidatov se bo v naslednjem krogu udeležilo dveh intenzivnih delavnic z Aljošo Kousom in Nejcem Slovnikom, kjer se bodo naučili pripraviti svoj življenjepis, urediti LinkedIn profil in prejeli nasvete, kako se uspešno predstaviti na razgovoru. Na podlagi dela na delavnicah bo žirija skupaj s predavatelji izbrala 5 najboljših in najbolj obetavnih kandidatov, ki se bodo udeležili dirke.

Enodnevna finalna etapa dirke bo za vsakega tekmovalca predstavljala pet razgovorov v petih različnih agencijah. Na podlagi 10-minutnega razgovora bodo kandidati ocenjeni. Zmagovalec bo tisti, ki bo skupno prejel največje število točk. Znana bosta samo kraj in čas razgovora, vsak kandidat pa bo za točnost in transport moral poskrbeti sam.
Zmagovalec bo za nagrado prejel prakso v agenciji (po dogovoru z vsako posamezno agencijo), ki jo bo izbral sam, izbiral pa bo lahko samo med tistimi, ki so mu dodelile največje število točk. Na ta način bomo omogočili priložnost mlademu talentu, da navduši in mogoče celo obogati eno agencijo za bistro glavo več, predvsem pa motivirati mlade za iskanje služb.

Več informacij o projektu je na voljo tukaj.