DJ-ka, ki podnevi ustvarja svojo blagovno znamko s prenosnimi polnilci

Mlada Primorka, Karin Bossman, se je po zaključenem študiju mednarodnih odnosov odločila, da gre na svojo pot. Podrobni analizi tujih proizvajalcev baterij je sledilo še dizajnersko oblikovanje prenosnega polnilca Simplebatt, ki je na voljo za vse naprave.
DJ-ka, ki podnevi ustvarja svojo blagovno znamko s prenosnimi polnilci

Na sliki Karin Bossman (Vir slike: Metka Škrt).

»Ideja je nastala iz lastne potrebe, ko sem iskala prenosni polnilec,« pravi Bossmanova, ki pa ob iskanju ni našla takšnega, ki bi ji bil dovolj všeč. Začela je raziskovati, preverjala je podjetja, s katerimi bi lahko sodelovala. »Nekateri proizvajalci so bili zelo odzivni, tudi podrobne informacije so mi dajali, tako da sem se na podlagi tega odločila za hongkonško podjetje, ki se ukvarja z baterijami. Imeli so vse, kar sem iskala – da so zanesljivi, imajo reference in da se lahko prilagajajo glede dizajna,« pojasnjuje.

V ospredju kakovost, nato cena

Težav z začetnim sodelovanjem proizvajalca ni imela, pravi. Tudi s tem ne, da bi morala naročiti večje količine kosov. »Razložila sem jim, da sem čisto na začetku poslovne poti. Sploh pa nisem iskala proizvajalca, ki bi mi napravo le poceni naredil, temveč me je zanimala kakovost. Zato so bili kosi tudi precej izven dosegljivega finančnega ranga, če bi morala naročiti na primer tisoč kosov,« in dodaja, da so razumeli, da sprva potrebuje manjše količine, o večjih pa se bodo pogovarjali v bodoče.

Magistrska naloga, glasba in poslovna pot

»Oni sestavijo vse, jaz pa potem naredim še vse ostalo, kar je potrebno glede blagovne znamke,« pravi Bossmanova, ki dela sama. »Kar ja,« se nasmeji, ko jo vprašam, če je v njenem primeru težko uskladiti nočno in dnevno službo. Je namreč tudi DJ-ka. »Šla sem na svoje, kar terja svoj čas in trud. Ker imam voljo, gre. To, da sem sam svoj šef, ima svoje prednosti, tako da se res trudim, da vse naredim, kot je treba,« pravi Bossmanova, sicer hčerka župana Pirana, Petra Bossmana. Diplomirano politologinjo letos čaka še izdelava magistrske naloge, tako da je njen urnik poln do zadnjega kotička.

Konkurenca je precej močna, a pravi, da se njen prenosni polnilec  od ostalih razlikuje v tem, »da kljub zmogljivosti ohranja še vedno eleganten videz, saj so zmogljivejši polnilci običajno večji. Medtem pa so polnilci Simplebatt manjši, lažji in primerni za vsak žep«.

Ko ga preizkusiš, ga uporabljaš tudi doma

Na voljo sta dva modela – Simplebatt 5000, ki napolni telefon v povprečju vsaj dvakrat, večji, Simplebatt 10000 pa štirikrat. »Lahko polni tudi dve napravi hkrati, na primer telefon in tablico,« dodaja pa da je manjši primernejši za pametne telefone. Kot pravi, ga veliko uporabnikov uporablja tudi doma, kar jo je precej presenetilo. »Ko se navadijo tako polniti svoj telefon, imajo raje tak sistem,« saj je zelo priročen (na sliki levo Karin Bossman, fotografija Metka Škrt).

Simplebatt na potovanju v New Yorku

Očitno je Simplebatt pravi mali hit med hribolazci, saj pravi, da je med njenimi strankami veliko ljubiteljev gora. Najverjetneje zato, ker radi fotografirajo kar s svojimi pametnimi napravicami, spet drugi pa radi preverjajo elektronsko pošto in preverjajo, kaj se dogaja na družbenih omrežjih. »To slabi baterijo, zato je priročno, da imaš polnilec blizu, tudi če si zunaj. Baterije današnjih telefonov niso ravno zmogljive, telefoni imajo vse večje ekrane, ki so zelo požrešni,« dodaja Bossmanova, ki se lahko pohvali, da je njen Simplebatt že romal na potovanje v New York, kjer je svojo lastnico »rešil« pred nevšečnostmi.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje