DJ-ka, ki podnevi ustvarja svojo blagovno znamko s prenosnimi polnilci

Mlada Primorka, Karin Bossman, se je po zaključenem študiju mednarodnih odnosov odločila, da gre na svojo pot. Podrobni analizi tujih proizvajalcev baterij je sledilo še dizajnersko oblikovanje prenosnega polnilca Simplebatt, ki je na voljo za vse naprave.
DJ-ka, ki podnevi ustvarja svojo blagovno znamko s prenosnimi polnilci

Na sliki Karin Bossman (Vir slike: Metka Škrt).

»Ideja je nastala iz lastne potrebe, ko sem iskala prenosni polnilec,« pravi Bossmanova, ki pa ob iskanju ni našla takšnega, ki bi ji bil dovolj všeč. Začela je raziskovati, preverjala je podjetja, s katerimi bi lahko sodelovala. »Nekateri proizvajalci so bili zelo odzivni, tudi podrobne informacije so mi dajali, tako da sem se na podlagi tega odločila za hongkonško podjetje, ki se ukvarja z baterijami. Imeli so vse, kar sem iskala – da so zanesljivi, imajo reference in da se lahko prilagajajo glede dizajna,« pojasnjuje.

V ospredju kakovost, nato cena

Težav z začetnim sodelovanjem proizvajalca ni imela, pravi. Tudi s tem ne, da bi morala naročiti večje količine kosov. »Razložila sem jim, da sem čisto na začetku poslovne poti. Sploh pa nisem iskala proizvajalca, ki bi mi napravo le poceni naredil, temveč me je zanimala kakovost. Zato so bili kosi tudi precej izven dosegljivega finančnega ranga, če bi morala naročiti na primer tisoč kosov,« in dodaja, da so razumeli, da sprva potrebuje manjše količine, o večjih pa se bodo pogovarjali v bodoče.

Magistrska naloga, glasba in poslovna pot

»Oni sestavijo vse, jaz pa potem naredim še vse ostalo, kar je potrebno glede blagovne znamke,« pravi Bossmanova, ki dela sama. »Kar ja,« se nasmeji, ko jo vprašam, če je v njenem primeru težko uskladiti nočno in dnevno službo. Je namreč tudi DJ-ka. »Šla sem na svoje, kar terja svoj čas in trud. Ker imam voljo, gre. To, da sem sam svoj šef, ima svoje prednosti, tako da se res trudim, da vse naredim, kot je treba,« pravi Bossmanova, sicer hčerka župana Pirana, Petra Bossmana. Diplomirano politologinjo letos čaka še izdelava magistrske naloge, tako da je njen urnik poln do zadnjega kotička.

Konkurenca je precej močna, a pravi, da se njen prenosni polnilec  od ostalih razlikuje v tem, »da kljub zmogljivosti ohranja še vedno eleganten videz, saj so zmogljivejši polnilci običajno večji. Medtem pa so polnilci Simplebatt manjši, lažji in primerni za vsak žep«.

Ko ga preizkusiš, ga uporabljaš tudi doma

Na voljo sta dva modela – Simplebatt 5000, ki napolni telefon v povprečju vsaj dvakrat, večji, Simplebatt 10000 pa štirikrat. »Lahko polni tudi dve napravi hkrati, na primer telefon in tablico,« dodaja pa da je manjši primernejši za pametne telefone. Kot pravi, ga veliko uporabnikov uporablja tudi doma, kar jo je precej presenetilo. »Ko se navadijo tako polniti svoj telefon, imajo raje tak sistem,« saj je zelo priročen (na sliki levo Karin Bossman, fotografija Metka Škrt).

Simplebatt na potovanju v New Yorku

Očitno je Simplebatt pravi mali hit med hribolazci, saj pravi, da je med njenimi strankami veliko ljubiteljev gora. Najverjetneje zato, ker radi fotografirajo kar s svojimi pametnimi napravicami, spet drugi pa radi preverjajo elektronsko pošto in preverjajo, kaj se dogaja na družbenih omrežjih. »To slabi baterijo, zato je priročno, da imaš polnilec blizu, tudi če si zunaj. Baterije današnjih telefonov niso ravno zmogljive, telefoni imajo vse večje ekrane, ki so zelo požrešni,« dodaja Bossmanova, ki se lahko pohvali, da je njen Simplebatt že romal na potovanje v New York, kjer je svojo lastnico »rešil« pred nevšečnostmi.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje