Do junija pričakujemo 40 novih razpisov!

Avtor — 06.01.2013
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije je najavilo objavo 40 novih javnih razpisov. Za spodbujanje slovenskega gospodarstva bo prek omenjenih razpisov na voljo 457 milijonov evrov.
Do junija pričakujemo 40 novih razpisov!

Do junija pričakujemo 40 novih razpisov! (Vir slike: sxc.hu)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo seznam javnih razpisov, v okviru katerih bo možno koriščenje sredstev v naslednjih treh letih. Od napovedanih 40 razpisov jih je 8 že odprtih in objavljenih, do konca februarja jih bo objavljenih še 23, do konca junija pa še preostalih 9. Skupno torej kar 40 novih razpisov, namenjenih spodbujanju slovenskega gospodarstva v skupni vrednosti 457 milijonov evrov!

Z omenjenimi ukrepi želi ministrstvo aktivno delovati v smeri spodbujanja konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, tako z odstranjevanjem administrativnih ovir kot z neposrednimi ukrepi za krepitev gospodarstva.

Javni razpisi bodo namenjeni spodbujanju podjetništva in inovacij, zagonu inovativnih podjetij, izvajanju raziskovalno-razvojnih projektov, rasti in razvoju podjetij, nakupu nove tehnološke opreme, tujim neposrednim investicijam, spodbujanju razvoja turizma, razvoju regij, razvoju v problemskih območjih, mednarodnim projektom, projektom mobilnosti in bilaterale, podjetjem pa bodo na voljo tudi povratni viri financiranja.

Razpisi bodo obsegali naslednja področja:

  • podporno okolje za podjetništvo in inovacije: 4 razpisi v skupni vrednosti 5,9 milijonov evrov;
  • subvencije za podjetja: 4 razpisi v skupni vrednosti 18,5 milijonov evrov;
  • povratni viri financiranja za podjetja: 3 razpisi v skupni vrednosti 77,2 milijona evrov;
  • mednarodni projekti: 3 razpisi v skupni vrednosti 3,9 milijonov evrov;
  • razpisi s področja podjetništva, konkurenčnosti in tehnologije, ki so bili objavljeni v preteklih letih in so še odprti: 60,9 milijonov evrov;
  • neposredne tuje investicije: razpis v vrednosti 20 milijonov evrov;
  • turizem: 3 razpisi v skupni vrednosti 749.000 evrov (vrednost bo višja po razporeditvi t. i. nerazporejenih sredstev); razvoj regij: 5 razpisov v skupni vrednosti 216 milijonov evrov;
  • problemska območja: 9 razpisov v skupni vrednosti 34,5 milijonov evrov;
  • mobilnost in bilateralni odnosi: 4 razpisi v skupni vrednosti 19 milijonov evrov.

Vir: MGRT

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,