Do novih izkušenj s programom Erazmus za mlade podjetnike

Avtor — 03.03.2009
Sedaj se možnost mednarodne izmenjave ponuja tudi vsem bodočim podjetnikom. V sklopu programa vsi podjetniško usmerjeni posamezniki, dobijo priložnost za praktično usposabljanje v podjetju v eni izmed držav EU.
Do novih izkušenj s programom Erazmus za mlade podjetnike

Edinstven program za vse podjetniško usmerjene posameznike

Program je nastal na pobudo EU in je namenjen vsem tistim, ki si na področju podjetništva želijo predvsem novih izkušenj, kontaktov, idej in uporabnih informacij. Poleg tega pa program ponuja dobro podlago za mednarodna poslovna sodelovanja v prihodnosti. 

Edinstvenega programa se lahko udeležijo mladi podjetniki (ki imajo resno namero ustanovitve lastnega podjetja ali pa so lastniki podjetja, ki ni starejše od treh let) in izkušeni podjetniki.

Mladi podjetniki tako v sodelovanju z izkušenimi podjetniki dobijo priložnost za praktično usposabljanje v podjetju v eni izmed držav EU in vsa potrebna znanja za vodenje malega ali srednjega podjetja.

Prijava poteka preko spletnega obrazca s predhodno izbiro posredniške organizacije v lastni državi. Na voljo sta 102 posredniški organizaciji v 21 državah EU. Med njimi na žalost ni organizacije v Sloveniji pa kljub temu vsi interesenti lahko zaprosijo za dodatne informacije v sosednjima državama Avstrije in Italije ali drugod po EU.

Vir: Erasmus for Young Entrepreneurs