Do učinkovitejšega poslovanja z rešitvijo za upravljanje odnosov s strankami (CRM)

Z razmahom interneta in novih tehnologij so se med strankami pojavila pričakovanja, da imate takojšnji dostop do vseh podrobnih informacij, povezanih z njimi. S pomočjo klasičnih postopkov »na papirju« je stranke in poslovne partnerje podjetja vse težje povezovati z množico podatkov, zato je smiselno poseči po rešitvah za upravljanje odnosov s strankami (CRM).
Do učinkovitejšega poslovanja z rešitvijo za upravljanje odnosov s strankami (CRM)

Rešitve CRM so primerne tudi za mala podjetja (vir: freefoto.com).

Dobra novica je, da so tovrstne rešitve vse bolj številne, cenovno dostopne in preproste za uporabo. Za mala podjetja zadostuje, če za začetek posežejo po programski opremi za upravljanje poslovnih stikov.

Ta jim za razliko od adresarja, ki omogoča zgolj shranjevanje stikov, nudi pregled preteklih interakcij s strankami in poslovnimi partnerji. Uporabnik lahko hitro ugotovi, kdaj se je z nekom pogovarjal in o čem je tekla diskusija, kdaj so bili izstavljeni računi, kdaj je bilo prejeto plačilo in če so bile ob tem zabeležene dodatne informacije (pritožba stranke ipd.).

Kasnejše dostopanje do vseh teh informacij v dobro organizirani in pregledni obliki se lahko izkaže za neprecenljivo. Najbolj očitna prednost rešitve za upravljanje odnosov s strankami je prihranek časa za podjetje, izjemno pomembna pozitivna lastnost pa je, da stranke dobijo občutek, da so cenjene in pomembne za podjetje. Hiter dostop do relevantnih poslovnih informacij ima na stranko povsem drugačen učinek kot dolgotrajno prekladanje papirjev, da bi našli neko informacijo, ki jo ta trenutek potrebujete.

Za podjetje je še posebej priročno, če izbere takšno rešitev za upravljanje odnosov s strankami, ki omogoča integracijo z knjigovodskimi rešitvami. Poleg prihranka časa to omogoča avtomatizirano analizo poslovnih trendov in nakupovalnih navad posameznih strank.

 

Vir: Smallbizbee.com

 

Če vas zanima, kako takšno orodje zgleda v praksi, si lahko ogledate primer takega programa našega partnerja Manto.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje