Do uspeha s spletnim video marketingom

Avtor — 05.01.2010
Spletni video marketing je ugodno, dostopno in učinkovito trženjsko orodje, ki bo popeljalo vašo trženjsko strategijo na povsem novo raven. S spletnimi video vsebinami pritegnite nove stranke in povečajte svoje prihodke, hkrati pa se izognite visokim stroškom TV-oglaševanja.
Do uspeha s spletnim video marketingom

Spletni video marketing postaja vse bolj priljubljen. (Vir: focusintegrated.co.uk)

Uporaba video vsebin za pridobivanje novih strank: Spletni video lahko predstavlja nov način za pridobivanje strank, zato tudi njih vključite v izdelavo video vsebin povezanih z vašim podjetjem oz. ponudbo. Ne poslužujte se le tradicionalnih pol-minutnih reklamnih posnetkov, ampak raje izdelajte zanimivo serijo posnetkov po vzoru serije “Will It Blend?” podjetja BlendTec. Zanimivi video posnetki bodo uporabnike pritegnili na vašo spletno stran in jih spodbudili k nakupu. Poleg tega pa na spletu najdete tudi vsa orodja potrebna za izdelavo video vsebin.

Največje spletne video strani kot so YouTube, DailyMotion in Vimeo ponujajo odlična orodja za objavo in distribucijo video posnetkov, ki si jih dnevno ogleda tudi več milijonov uporabnikov, prav tako pa zagotavljajo odlično optimizacijo na spletnih iskalnikih kot so Google, CastTV in VideoSurf. V pomoč so vam lahko tudi socialne spletne mreže kot npr. Facebook, MySpace in Twitter, kjer lahko z objavo zanimivih video posnetkov pritegnete nove stranke.

2. Uporaba videa za ohranjanje strank: Spletne video vsebine lahko uporabite tudi za ohranjanje že obstoječih strank. Video vsebine dodajte v okno brskalnika. Preizkusite npr. “add-on” orodno vrstico spletnega brskalnika DailyMotion, ki uporabnikom omogoča ogled video posnetkov različnih podjetij, neposredno iz brskalniškega okenca, ne da bi obiskali spletno stran podjetja.

3. Zaslužite z video vsebinami: Poleg promocije lahko z video vsebinami tudi zaslužite. Če imate vsebino, ki je za vaše stranke dragocena (npr. izobraževalni video posnetki), razmislite o plačljivem dostopu ali naročniškem modelu. Zgledujete se lahko po basebalski ligi, ki ponuja plačljiv prenos tekem prek MLB.TV.

Z video vsebinami lahko na spletno stran pritegnete obiskovalce, kjer jim ponudite kupone, popuste oz. posebne ponudbe in jih tako spodbudite k nakupu, ali pa s povečanim prometom pritegnete oglaševalce in sponzorje ter prihodke povečate  s tega naslova.

 

Vir: Entrepreneur


Oznake: , , ,