Dober posel: Danes ne prezrite zadnjega dela!

V včerajšnjem, sedmem delu oddaje Dober posel, je investicijo iskalo sedem podjetnikov, ki so v zameno za deleže od 10 do 49 odstotkov želeli pridobiti od 25 tisoč do 250 tisoč evrov denarnega vložka. Že danes pa si boste lahko ogledali še zadnji del oddaje, ki bo na sporedu ob 20. uri!
Dober posel: Danes ne prezrite zadnjega dela!

Dober posel: Dober posel: Danes ne prezrite zadnjega dela! (Vir slike: siol.net)

1. ideja: Zid, sestavljen iz plastenk vode: Prvi je pred investitorje stopil Marjan Valand, navdušen raziskovalec energije, in investitorje presenetil s svojim nenavadnim izumom. Potreboval je 50 tisoč evrov, za kar bi bil pripravljen dati 15 odstotni delež v podjetju. Zid je namenjen za notranje stene stavb in večje rastlinjake. Investitorjev ni prepričal, saj so menili, da je ideja premalo razvita, zato so vsi odstopili.

2. ideja: Izum za večjo varnost v prometu: Boštjan Pucihar je želel dober posel ustvariti s pripomočkom za avtomobile, namenjenim za izboljšanje varnosti v prometu. Za inovacijo bi potreboval 70 tisoč evrov, za kar bi ponudil 40 odstotkov podjetja. Izdelek je uporaben v primeru prometne nesreče ali zastoja, saj avtomobil dodatno napravi vidnega. Cena na tržišču bi znašala od 20 do 30 evrov. Pucihar je trenutno edini član ekipe, podjetja še nima ustanovljenega, ima zgolj izdelan prototip, zato so ga investitorji zavrnili.

3. ideja: Varovalo nadzemeljskih vodov: Inovator Gregor Pevc je za patentiran produkt – varovalo nadzemeljskega voda – želel pridobiti 60 tisoč evrov investicije, ponudil pa je 10 odstotni delež v podjetju. Varovalo se lahko uporablja na žicah, ki so izpostavljene vremenskim vplivom, pred katerimi jih varuje. Za inovacijo so že dobili nekaj odličij, imajo pa tudi že urejeno proizvodnjo. Investicijo bi porabili za vstop na nove trge, za marketing. Vsi investitorji so odstopili, saj so menili, da je v poslu še preveč neznank.

4. ideja: Večerja v temi: Podjetnika Miha Rott in Aleksander Gošnak sta predstavnika restavracije na Vrhovcih. S še enim partnerjem poleg vodenja restavracije izvajajo tudi dodatne kulinarične dogodke, pred investitorje pa sta podjetnika stopila s projektom “večerje v temi”. Želela sta pridobiti 75 tisoč evrov investicije, od tega bi 25 tisoč namenili promociji in oglaševanju, 50 tisoč evrov pa za ureditev prostora v okviru obstoječe restavracije. V zameno sta ponujala 49 odstotni delež v novo ustanovljenem hčerinskem podjetju. Investitorji so si nadeli maske in “v temi” poizkušali nove jedi. Kljub okusni hrani so vsi investitorji odstopili.

5. ideja: Zen+, umetniško ekološki park: Multimedijska umetnica Miranda Rumina je investitorjem predstavila umetniško ekološki park, projekt, ki je ovrednoten na milijon evrov. Investitorjem je za 100 tisoč evrov investicije ponudila 10 odstotni delež v družbi. Podjetnica že v prvem letu načrtuje 250 tisoč evrov zaslužka, a investitorji se za sklenitev posla niso odločili.

6. ideja: Leteči ekran: Ekonomist Mitja Haller je za projekt prihodnosti, imenovan EyeCatcher, želel pridobiti 25 tisoč evrov investicije, v zameno pa je ponudil 15 odstotni delež. Gre za prvi avtonomni, leteči, multimedijski prikazovalnik oz. z drugimi besedami: leteči ekran. Investitorji so kljub dobri predstavitvi odstopili, predvsem zaradi dejstva, da podjetnik delujočega helikopterja ni uspel predstaviti na oddaji. Tovrstni model je bil sicer že predstavljen.

7. ideja: Sistem za samoizravnavanje stolov, lestev, samokolnic, ipd.: Aljoša Posavec že ima podjetje, strukturo, in ekipo, s katero so pripravljeni projekt pretvoriti v realnost. Potrebuje le še finance, in sicer 250 tisoč evrov, za kar je podjetnik ponudil 15 odstotni delež v podjetju. Investitorji so videli dober potencial v produktih, a svetovali, da naj Posavec raje proda svoj patent velikim proizvajalcem ter odstopi od razvoja projekta.

V sedmi oddaji žal podjetniki niso imeli sreče, saj do sklenitve posla ni prišlo. Že danes pa ne zamudite še zadnjega dela resničnostnega šova Dober posel, bomo morda za dober zaključek sezone videli investicijo?

Preberite tudi ostale povzetke:

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje