Dober posel: Danes ne prezrite zadnjega dela!

V včerajšnjem, sedmem delu oddaje Dober posel, je investicijo iskalo sedem podjetnikov, ki so v zameno za deleže od 10 do 49 odstotkov želeli pridobiti od 25 tisoč do 250 tisoč evrov denarnega vložka. Že danes pa si boste lahko ogledali še zadnji del oddaje, ki bo na sporedu ob 20. uri!
Dober posel: Danes ne prezrite zadnjega dela!

Dober posel: Dober posel: Danes ne prezrite zadnjega dela! (Vir slike: siol.net)

1. ideja: Zid, sestavljen iz plastenk vode: Prvi je pred investitorje stopil Marjan Valand, navdušen raziskovalec energije, in investitorje presenetil s svojim nenavadnim izumom. Potreboval je 50 tisoč evrov, za kar bi bil pripravljen dati 15 odstotni delež v podjetju. Zid je namenjen za notranje stene stavb in večje rastlinjake. Investitorjev ni prepričal, saj so menili, da je ideja premalo razvita, zato so vsi odstopili.

2. ideja: Izum za večjo varnost v prometu: Boštjan Pucihar je želel dober posel ustvariti s pripomočkom za avtomobile, namenjenim za izboljšanje varnosti v prometu. Za inovacijo bi potreboval 70 tisoč evrov, za kar bi ponudil 40 odstotkov podjetja. Izdelek je uporaben v primeru prometne nesreče ali zastoja, saj avtomobil dodatno napravi vidnega. Cena na tržišču bi znašala od 20 do 30 evrov. Pucihar je trenutno edini član ekipe, podjetja še nima ustanovljenega, ima zgolj izdelan prototip, zato so ga investitorji zavrnili.

3. ideja: Varovalo nadzemeljskih vodov: Inovator Gregor Pevc je za patentiran produkt – varovalo nadzemeljskega voda – želel pridobiti 60 tisoč evrov investicije, ponudil pa je 10 odstotni delež v podjetju. Varovalo se lahko uporablja na žicah, ki so izpostavljene vremenskim vplivom, pred katerimi jih varuje. Za inovacijo so že dobili nekaj odličij, imajo pa tudi že urejeno proizvodnjo. Investicijo bi porabili za vstop na nove trge, za marketing. Vsi investitorji so odstopili, saj so menili, da je v poslu še preveč neznank.

4. ideja: Večerja v temi: Podjetnika Miha Rott in Aleksander Gošnak sta predstavnika restavracije na Vrhovcih. S še enim partnerjem poleg vodenja restavracije izvajajo tudi dodatne kulinarične dogodke, pred investitorje pa sta podjetnika stopila s projektom “večerje v temi”. Želela sta pridobiti 75 tisoč evrov investicije, od tega bi 25 tisoč namenili promociji in oglaševanju, 50 tisoč evrov pa za ureditev prostora v okviru obstoječe restavracije. V zameno sta ponujala 49 odstotni delež v novo ustanovljenem hčerinskem podjetju. Investitorji so si nadeli maske in “v temi” poizkušali nove jedi. Kljub okusni hrani so vsi investitorji odstopili.

5. ideja: Zen+, umetniško ekološki park: Multimedijska umetnica Miranda Rumina je investitorjem predstavila umetniško ekološki park, projekt, ki je ovrednoten na milijon evrov. Investitorjem je za 100 tisoč evrov investicije ponudila 10 odstotni delež v družbi. Podjetnica že v prvem letu načrtuje 250 tisoč evrov zaslužka, a investitorji se za sklenitev posla niso odločili.

6. ideja: Leteči ekran: Ekonomist Mitja Haller je za projekt prihodnosti, imenovan EyeCatcher, želel pridobiti 25 tisoč evrov investicije, v zameno pa je ponudil 15 odstotni delež. Gre za prvi avtonomni, leteči, multimedijski prikazovalnik oz. z drugimi besedami: leteči ekran. Investitorji so kljub dobri predstavitvi odstopili, predvsem zaradi dejstva, da podjetnik delujočega helikopterja ni uspel predstaviti na oddaji. Tovrstni model je bil sicer že predstavljen.

7. ideja: Sistem za samoizravnavanje stolov, lestev, samokolnic, ipd.: Aljoša Posavec že ima podjetje, strukturo, in ekipo, s katero so pripravljeni projekt pretvoriti v realnost. Potrebuje le še finance, in sicer 250 tisoč evrov, za kar je podjetnik ponudil 15 odstotni delež v podjetju. Investitorji so videli dober potencial v produktih, a svetovali, da naj Posavec raje proda svoj patent velikim proizvajalcem ter odstopi od razvoja projekta.

V sedmi oddaji žal podjetniki niso imeli sreče, saj do sklenitve posla ni prišlo. Že danes pa ne zamudite še zadnjega dela resničnostnega šova Dober posel, bomo morda za dober zaključek sezone videli investicijo?

Preberite tudi ostale povzetke:

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje