Dober posel: Iskali od 30 do 290 tisoč evrov

V šesti oddaji Dober Posel smo videli kar nekaj novih in zanimivih idej, tekmovalci pa so želeli pridobiti od 30 tisoč do 290 tisoč evrov denarnega vložka v njihovo podjetje. Žal pa nismo videli nove investicije - iQpon torej še vedno ostaja edini, ki mu je uspelo prepričati investitorje.
Dober posel: Iskali od 30 do 290 tisoč evrov

Dober posel: Iskali investicije od 30 do 290 tisoč evrov (Vir slike: siol.net)

1. ideja: zasteklitveni sistem brez motečih stekel: Aleksander Grum je za svoj projekt – sistem zasteklitve teras in balkonov z avtomatskim odpiranjem in zapiranjem želel pridobiti 290 tisoč evrov investicije, ni pa določil deleža družbe, ki bi ga ponudil v zameno. Del investicije (170 tisoč evrov) bi porabil za marketing, del pa za izdelavo oken (120 tisoč evrov), a investitorjev ni prepričal.

2. ideja: spletna igra Podjetje: Kot drugi je nastopil lanski finalist izbora za Mladega podjetnika, Alfred Vešligaj. Za spletno igro, imenovano Podjetje, je želel pridobiti 40 tisoč evrov investicije, v zameno pa ponudil 40 odstotkov družbe. Investicijo bi namenil razvoju same igrice, del pa tudi marketingu. Ideja je pritegnila Danielo Bervar, ki je ponudila investicijo v višini 6 tisoč evrov v zameno za 15 odstotkov podjetja; Borut Rismal je primaknil še 25 tisoč, a do sklenitve dobrega posla žal ni prišlo, saj skupaj nista zbrala željenih 40 tisoč evrov. Investitorje je predvsem motilo dejstvo, da bi se posel razvijal na Filipinih, ker je tam ceneje – to namreč zmanjšuje možnosti za nadzor poteka investicije.

3. ideja: pražarna in butik kave iz Vrhnike: Katja Turk Escobar je od investitorjev želela pridobiti 50 tisoč evrov investicije, za kar je ponudila 15 odstotkov deleža v podjetju. Investicijo bi porabila za prostor za opremo in otvoritveni dogodek, v prihodnosti pa za oglaševanje in razvoj blagovne znamke. Jure Mikuž je sicer videl problem v premajhni donosnosti kapitala. Doživeli smo odlična pogajanja – investitorka Daniela Bervar je sprva zahtevala 40 odstotni delež, kar je podjetnica po posvetu s partnerjem zavrnila, nato pa je Bervarjeva ponudila 10 tisoč evrov za 10 odstotni delež. Ker je Mikuž odstopil od investicije, do dobrega posla ni prišlo.

4. ideja: spletni iskalnik 2busy2search: Jure Bricman je za idejo spletnega iskalnika zahteval 200 tisoč evrov, ponujal pa 20 odstotkov družbe. Investitorje je zmotilo dejstvo, da samega produkta sploh še ni, denar bi torej vložili zgolj v razvoj produkta. Ker pa Google že obstaja, so menili, da ima ideja izredno majhno verjetnost za uspeh, zato so odstopili od investicije.

5. ideja: Fontane Kostanjšek: Katarina in Simon Kostanjšek sta za projekt ročnega izdelovanja fontan zahtevala 30 tisoč evrov, ponujala pa 20 odstotkov družbe. Investicijo bi porabila za oglaševanje in nakup orodja, a investitorjev nista prepričala, zato so odstopili.

6. ideja: osebna asistenca: Darko Kendič je pred investitorje stopil zadnji. Želel je dobiti 48 tisoč evrov investicije, v zameno za 10 odstotkov družbe, ki ponuja ljudem pomoč v različnih nujnih situacijah. Za 4 evre mesečne članarine lahko naročnik pokliče v  klicni center, kjer ga povežejo s podizvajalci, ki urgentno pomagajo. Prodaje na mesečni ravni je za okoli 11 tisoč evrov. Problem je konkurenca v pametnih telefonih, vendar pa so ciljna publika tu predvsem starejši. Kartico že ima okoli 100 tisoč uporabnikov, kar pa ni prepričalo investitorjev, saj so vsi odstopili.

Preberite tudi ostale povzetke:

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje