Dober posel: Tudi tokrat brez investicije

Tudi včeraj smo bili priča šestim zanimivim poslovnim idejam v oddaji Dober posel. A večina podjetnikov na predstavitev ni bila dovolj pripravljena, zato so jih investitorji tudi tokrat enega za drugim zavrnili.
Dober posel: Tudi tokrat brez investicije

Dober posel: Tudi tokrat brez investicije (Vir slike: siol.net)

V drugi oddaji smo ponovno videli 6 predstavitev poslovnih idej. Poglejmo si, s kakšnimi zamislimi so podjetniki stopili pred investitorje.

1. ideja: Balerinkomat: Prva nam je svojo poslovno idejo predstavila Valerija Kralj. V zameno za 20 odstotkov deleža v podjetju je želela pridobiti 40 tisoč evrov investicije. Avtomata, ki prodaja balerinke, zaradi logističnih težav na meji do sestanka z investitorji sicer ni mogla pripeljati v Slovenijo, je pa podjetnica razložila, da gre za napravo, podobno tistim, ki prodajajo sendviče in pijače. Cena balerink na avtomatu bi znašala 7 evrov, pri čemer bi podjetje za vsak prodani izdelek imelo 3 evre dobička. Investitorji so njeno ponudbo zavrnili.

2. ideja: Ergonomski pas oz. naslonjalo za stol: Druga sta se nam predstavila Marko Lovše in izumitelj Srečko Pisnik. Želela sta pridobiti 50 tisoč evrov investicije v zameno za 20 odstotkov podjetja, ko bi le-to bilo ustanovljeno. Izum bi bil namenjen vsem tistim, ki delajo za računalnikom, pa tudi traktoristom, bageristom in voznikom gradbenih žerjavov. Investitor Drobnak je podjetniku na koncu ponudil 25 tisoč evrov investicije v zameno za 40 odstotni delež v podjetju, vendar ker podjetnika nista uspela prepričati še drugega investitorja, posel ni uspel.

3. ideja: Držalo za nošenje vrečk: Podjetnik Janez Demšar iz Škofje Loke je za svoj izum, nedokončan prototip držala za nošenje težkih vrečk, želel pridobiti 100 tisoč evrov investicije, v zameno za 25 odstotkov družbe. Investitorji so ga zavrnili, saj so se vsi strinjali, da zahteva preveč denarja, zmotilo pa jih je tudi dejstvo, da je pred njih prišel dokaj nepripravljen, saj še nima izdelanega poslovnega načrta, ki je bistven za pridobitev kakršnekoli investicije.

4. ideja: Unikatni stekleni izdelki: Četrti je nastopil Danijel Nikolič, ki se ukvarja z umetnostjo in investitorjem predstavil unikatno pohištvo. Potegoval se je za investicijo v višini 81 tisoč evrov, za kar bi odstopil 30 odstotkov svoje družbe. Kot je poudaril, bi se lahko pohištvo brez večjih težav lahko izdelovalo tudi serijsko v večjih količinah, kljub temu pa ni prepričal investitorjev – ti so mu svetovali, da si raje poišče donatorja, ne pa investitorja.

5. ideja: Spletni portal oceniskodo.si: Podjetnika Marko Maučec in Blaž Pregl sta za 25 odstotni delež v podjetju zahtevala 50 tisoč evrov. Spletni portal oceniskodo.si pomaga združevati delavnice in tiste posameznike, ki imajo poškodovano vozilo. Storitev bi bila tako za iskalce pomoči kot tudi za ponudnike (delavnice) brezplačna, ob zagotovljenem poslu pa bi podjetnika prejela 10 odstotni delež. Za investiranje se je že skoraj odločila Daniela Bervar, a le, če bi se ji pridružil še en investitor, kar pa se na koncu ni zgodilo.

6. ideja: Samočistilna miza: Elektrotehnik Matjaž Mavec je nastopil zadnji. Za 20 odstotni delež družbe je zahteval 30 tisoč evrov, predstavil pa je robotsko čistilno mizo, katero bi prodajal predvsem restavracijam. Cena, ki bi jo restavracija morala odšteti za en izdelek, bi se vrtela okoli 8 tisoč evrov, kar se je investitorjem zdelo pretirano. Drobnak pa je že kar takoj odstopil z besedami: “Tvoja predstavitev je bila tako zanimiva, da moram takoj odstopiti.

Tudi tokrat smo bili priča zanimivim poslovnim idejam, žal pa so mnogi podjetniki precenili vrednost svojih idej ali pa na predstavitev preprosto niso bili dovolj pripravljeni. Kaj pa menite vi? Svoje mnenje delite z nami v komentarjih!

Poglejte si tudi reportažo iz 1. dela oddaje Dober posel, ki je bila na sporedu prejšnji teden! Dober posel: 6 zanimivih idej, a brez investicije >>

Priporočamo tudi ogled ene najboljših predstavitev iz ameriške verzije oddaje:Video: Kako investitorje prepričati, da si vas želijo >>

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje