“Vzgoja otrok je vzgoja za prihodnost”

Avtor — 18.06.2014
Predstavljamo Dobro teto, tretjo finalistko za zveneči naziv Mladi podjetnik leta 2014, izbor katerega se bo v prostorih Tehnološkega parka odvijal v četrtek, 19. junija. Jana Fleišer se je na podlagi lastne izkušnje po prvi nosečnosti odločila za ustanovitev vrtca Dobra teta.
"Vzgoja otrok je vzgoja za prihodnost"

Dobra teta – »vzgoja otrok je vzgoja za prihodnost«(Vir fotografije: arhiv Dobra teta)

S samo ustanovitvijo je postala novopečena in hkrati tudi zelo uspešna mlada podjetnica. »Opažamo, da starši izbirajo vrtce ne samo na podlagi bližine in praktičnosti, ampak vedno bolj tudi glede na programe in smernice, na podlagi katerih določen vrtec deluje. Vzgoja otrok je le vzgoja za prihodnost in starši močno razmislijo, komu bodo zaupali svojega otroka. Poleg tega vse pesti stiska z razpoložljivimi mesti. Nekatera mesta še vedno nimajo zagotovljenih mest za vse otroke in starši se bojijo, kam bodo lahko dali svoje otroke. Poleg tega se pojavlja veliko interesa po povezovanju našega vrtca ter tistih zasebnikov, ki šele začenjajo svojo pot. Ti nas najdejo na podlagi referenc, viralnega marketinga oz. kar spletne strani,« pojasnjuje Jana Fleišer.

Širitev podjetja in odpiranje novih enot v bližnji prihodnosti

Pri Dobri teti si želijo razširiti podjetje, odpirati nove enote in s tem doseči še več otrok in njihovih staršev ter ponuditi okolje vzajemnega sodelovanja in zaupanja.

»V zadnjem času opažamo trend povpraševanja po sodelovanju oziroma mentorstvu. Zato smo se odločili razviti franšizni sistem, s katerim bomo omogočili drugim zasebnikom lažji začetek in veliko pomoč pri samem delovanju. Na tak način bomo omogočili kvalitetno varstvo še večjemu številu otrok. Vsekakor pa delamo tudi na razvoju in nadgradnji lastne ponudbe,« o širjenju posla pojasnjuje Fleišerjeva.

Janin nastop si lahko ogledate na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Vizije Dobre tete

Vizije Dobre tete se skrivajo v širjenju prepoznavnosti podjetja in njihove znamke. »Nagrada za Mladi podjetnik leta 2014 bi pripomogla k lažjemu delovanju ter pridobivanju zaledja za soočanje z izzivi, ki prihajajo. Nasploh pa je naša želja prispevati k večji ozaveščenosti širše javnosti, tako o teoretičnih vidikih kot tudi o dobrih praksah vzgoje otrok,« nam zaupa podjetnica in v zanosu nadaljuje: »Želimo postati vrtec odprtega tipa, kjer se na eni strani stimulira proaktivno sodelovanje staršev, na drugi strani pa vzgojitelji svetujejo in pomagajo pri razumevanju izzivov, ki jih prinaša odraščanje in vzgoja otrok.«

Janini nasveti mladim z vizijo

»Verjemi vase, poslušaj in druži se z ljudmi, ki jih občuduješ. Razmišljaj, zakaj delajo to, kar delajo, dobro in kako delajo to, kjer so najboljši. Kaj lahko iz tega potegneš zase in za svojo inovativno idejo? Drzni si. Sledi sebi in poskusi biti odprte glave in uma. Včasih deluj izven vseh okvirjev. Iz vsake izkušnje izlušči pozitivne, uporabne stvari in jih vključi v svoje življenje in delo. Bodi vztrajen, pogumen, odgovoren in razumen. Ne pozabi spoštovati otroka v sebi,« svoja priporočila mladim za konec še naniza perspektivna podjetnica.

Prisluhnite podjetnikovim nastopom!

V četrtek, 19. junija boste lahko priča nastopom vseh štirih finalistov izbora Mladi podjetnik leta 2014, ki bodo imeli še zadnjo priložnost, da prepričajo člane komisije. Preostali finalisti so še:


Oznake: , , ,