Dobrodelni športni dogodek

Avtor Saba Resnik — 11.05.2013
Komentiraj!
Športni zanesenjaki smo lahko tudi dobrodelneži, kar smo dokazali z lansko BiSport športno-dobrodelno akcijo, kjer smo na kolesa naložili v predhodni dobrodelni akciji zbrana darila za otroke iz socialno šibkejših družin in jih osebno dostavili Društvu prijateljev mladine Koper.
Dobrodelni športni dogodek

Dobrodelni športni dogodek.

Na vročo junijsko soboto smo tako dobesedno odkolesarili iz Ljubljane na morje in poleg preizkusa kondicije s tem storili še nekaj dobrega za slovenske otroke.

Športno-dobrodelni podvig 2013

V soboto, 15. 6. 2013, vas BiSport ponovno vabi na preskus kondicije, strasti in človekoljubnosti na športno-dobrodelnem podvigu: kolesarjenje od Ljubljane do Kopra, s katerim nadaljujemo Bisnode tradicijo prenašanja strasti za "biznis" v dobrodelnost in šport.

Za otroke iz socialno ogroženih družin bomo ponovno zbirali tudi pisarniške potrebščine, knjige in ostale didaktične igre, ki jih bo Društvo prijateljev mladine Koper predalo v prave in predvsem hvaležne roke.

Preprosto - upajte si biti strastni in pošljite prijavo na e-naslov: manuela.bevcic@bisnode.si, za vse ostalo bomo poskrbeli mi (povratek v Ljubljano, okrepčilo in druženje na cilju ter seveda strastna družba).

Program

Predvidoma okoli 5:00 oz. 5:30 zjutraj bomo začeli kolesariti po stari cesti od Ljubljane do Kopra: Ljubljana-Vrhnika-Logatec (krajši postanek) -Planina-Postojna (krajši postanek) -Hruševje-Senožeče-Divača-Kozina (daljši postanek) -Črni Kal (postanek) -Dekani-Koper = Društvo prijateljev mladine Koper oz. Športni park Bonifika.

Dolžina poti obsega 120 km.

Kolesarili bomo v manjših skupinah, glede na kondicijske in kolesne zmožnosti (specialke ali gorska kolesa), vendar naj posebej izpostavimo, da gre za družabno-rekreativni športni dogodek, katerega sporočilo in namen je, da v Koper prikolesarimo kot ena skupina.

Na poti nas spremlja oz. na postankih nas čaka kombi s pijačo in za nahrbtnike ter "onemogle" kolesarje.

Prihod v Koper predvidoma ob 2. uri popoldan.

Po raztezanju, fotografiranju za arhiv in medije, druženju in izročitvi daril pri DPMK, sledi pogostitev in druženje na obali v centru mesta.

Odhod iz Kopra ob predvidoma ob 6. oz. 7. uri zvečer z organiziranim avtobusnim prevozom za kolesa in kolesarje.

Zbiranje potrebščin

Za otroke iz socialno ogroženih družin bomo ponovno zbirali tudi pisarniške potrebščine, knjige in ostale didaktične igre. Veseli bodo česar koli: od igrač, knjig in ostalih primernih daril za otroke do šolskih potrebščin (zvezki, svinčniki, barvice, družabne igre, risalne krede ...) in do papirja za kopiranje.

Predlagamo, da igrače zbirate na vašem podjetju in jih kasneje vse skupaj v tednu pred dogodkom pripeljete/dostavite na sedež Bisnode, Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana (3. nadstropje).

Izrazi svojo strast in sodeluj pri športnem in dobrodelnem podvigu tudi ti!

Vir: bisnode.si

Prijavi se na e-novice!