Domena poker.org prodana za milijon dolarjev

Sedo, spletna tržnica z domenami, je zabeležila doslej največjo prodajo domene s končnico .org. Pooblaščenec podjetja National A-1 Advertising je domeno poker.org prodal podjetju PokerCompany.com za milijon dolarjev.
Domena poker.org prodana za milijon dolarjev

Igrate poker? (slika: techcrunch)

Pooblaščenec podjetja National A-1 Advertising je domeno poker.org prodal podjetju PokerCompany.com za vsoto enega milijona ameriških dolarjev. Če izvzamemo domeno poker.org, je med .org domenami doslej največ odnesel lastnik domene engineering.org, ki mu jo je uspelo prodati za 198.000 dolarjev, a je še vedno zanjo dobil komaj petino prodajne cene domene poker.org.

Sledi sexe.org, ki je bila prodana za 151.400 dolarjev. Prodajna cena domene poker.org je sicer manjša od nekaterih največjih prodaj .com domen. Toys.com je bila namreč prodana za 5,1 milijonov ameriških dolarjev, candy.com za 3 milijone, fund.com za deset milijonov, rekord pa drži sex.com, ki je bila prodana za neverjetnih 14 milijonov ameriških dolarjev.  

Če držijo podatki, ki so jih objavili pri pir.org, so registracije domen za .org v zadnjem času narasle. Kar za 11 odstotkov v prvi polovici leta 2009 v primerjavi istemu obdobju prejšnjega leta. Trenutno je registriranih več kot sedem milijonov domen s končnicami .org, kar jih po številu uvršča na tretje mesto med domenami, zaostajajo namreč le za .com in .net. 

 

Vir: TechCrunch

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje