Domena poker.org prodana za milijon dolarjev

Sedo, spletna tržnica z domenami, je zabeležila doslej največjo prodajo domene s končnico .org. Pooblaščenec podjetja National A-1 Advertising je domeno poker.org prodal podjetju PokerCompany.com za milijon dolarjev.
Domena poker.org prodana za milijon dolarjev

Igrate poker? (slika: techcrunch)

Pooblaščenec podjetja National A-1 Advertising je domeno poker.org prodal podjetju PokerCompany.com za vsoto enega milijona ameriških dolarjev. Če izvzamemo domeno poker.org, je med .org domenami doslej največ odnesel lastnik domene engineering.org, ki mu jo je uspelo prodati za 198.000 dolarjev, a je še vedno zanjo dobil komaj petino prodajne cene domene poker.org.

Sledi sexe.org, ki je bila prodana za 151.400 dolarjev. Prodajna cena domene poker.org je sicer manjša od nekaterih največjih prodaj .com domen. Toys.com je bila namreč prodana za 5,1 milijonov ameriških dolarjev, candy.com za 3 milijone, fund.com za deset milijonov, rekord pa drži sex.com, ki je bila prodana za neverjetnih 14 milijonov ameriških dolarjev.  

Če držijo podatki, ki so jih objavili pri pir.org, so registracije domen za .org v zadnjem času narasle. Kar za 11 odstotkov v prvi polovici leta 2009 v primerjavi istemu obdobju prejšnjega leta. Trenutno je registriranih več kot sedem milijonov domen s končnicami .org, kar jih po številu uvršča na tretje mesto med domenami, zaostajajo namreč le za .com in .net. 

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje