Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Yakov Sadchikov preko bloga Quintura blog poroča, da je spletna domena z imenom russia.com neimenovanemu kupcu bila prodana za neverjetnih milijon in pol ameriških dolarjev. Kupčija je bila opravljena preko spletne tržnice Sedo.
Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Cene domenam s končnicami .com ponovno rastejo


Trenutno se pod domeno skriva spletni priročnik za popotnike, ki bi radi obiskali omenjeno državo, z njo pa upravlja ameriško podjetje Paley Media, ki sicer upravlja še z drugimi podobnimi domenskimi imeni kot so Algeria.com, Scotland.com, Nepal.com in Ukraine.com. Sama imena domen so sicer v lasti NewMedia Holdings, podjetja, ki je domeno russia.com registriralo daljnega leta 1995. 

Ni jasno, zakaj se je NewMedia oz. Paley Media odločila za prodajo visoko cenjenega domenskega imena, a verjetno je milijon in pol ameriških dolarjev dovolj dober razlog za omenjeno potezo. A po drugi strani je bila domena Korea.com v začetku letošnjega leta prodana za precej več, kar pet milijonov dolarjev. Russia.com sicer mesečno obišče okoli 9.000 različnih obiskovalcev, trdijo pri Compete.  

Za domene s končnicami .com leto 2009 ni bilo nič kaj obetavno, a kot kaže, se stvari obračajo na bolje. Tako je bila prejšnji mesec domena Insure.com, skupaj s pripadajočo spletno stranjo, prodana za osupljivih 16 milijonov dolarjev. To leto smo bili priča še nekaterim zanimivim kupčijam. Candy.com se je prodal za 3 milijone dolarjev, Toys.com za 5.1 in Ad.com za 1.4 milijona dolarjev.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje