Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Yakov Sadchikov preko bloga Quintura blog poroča, da je spletna domena z imenom russia.com neimenovanemu kupcu bila prodana za neverjetnih milijon in pol ameriških dolarjev. Kupčija je bila opravljena preko spletne tržnice Sedo.
Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Cene domenam s končnicami .com ponovno rastejo


Trenutno se pod domeno skriva spletni priročnik za popotnike, ki bi radi obiskali omenjeno državo, z njo pa upravlja ameriško podjetje Paley Media, ki sicer upravlja še z drugimi podobnimi domenskimi imeni kot so Algeria.com, Scotland.com, Nepal.com in Ukraine.com. Sama imena domen so sicer v lasti NewMedia Holdings, podjetja, ki je domeno russia.com registriralo daljnega leta 1995. 

Ni jasno, zakaj se je NewMedia oz. Paley Media odločila za prodajo visoko cenjenega domenskega imena, a verjetno je milijon in pol ameriških dolarjev dovolj dober razlog za omenjeno potezo. A po drugi strani je bila domena Korea.com v začetku letošnjega leta prodana za precej več, kar pet milijonov dolarjev. Russia.com sicer mesečno obišče okoli 9.000 različnih obiskovalcev, trdijo pri Compete.  

Za domene s končnicami .com leto 2009 ni bilo nič kaj obetavno, a kot kaže, se stvari obračajo na bolje. Tako je bila prejšnji mesec domena Insure.com, skupaj s pripadajočo spletno stranjo, prodana za osupljivih 16 milijonov dolarjev. To leto smo bili priča še nekaterim zanimivim kupčijam. Candy.com se je prodal za 3 milijone dolarjev, Toys.com za 5.1 in Ad.com za 1.4 milijona dolarjev.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje