Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Yakov Sadchikov preko bloga Quintura blog poroča, da je spletna domena z imenom russia.com neimenovanemu kupcu bila prodana za neverjetnih milijon in pol ameriških dolarjev. Kupčija je bila opravljena preko spletne tržnice Sedo.
Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Cene domenam s končnicami .com ponovno rastejo


Trenutno se pod domeno skriva spletni priročnik za popotnike, ki bi radi obiskali omenjeno državo, z njo pa upravlja ameriško podjetje Paley Media, ki sicer upravlja še z drugimi podobnimi domenskimi imeni kot so Algeria.com, Scotland.com, Nepal.com in Ukraine.com. Sama imena domen so sicer v lasti NewMedia Holdings, podjetja, ki je domeno russia.com registriralo daljnega leta 1995. 

Ni jasno, zakaj se je NewMedia oz. Paley Media odločila za prodajo visoko cenjenega domenskega imena, a verjetno je milijon in pol ameriških dolarjev dovolj dober razlog za omenjeno potezo. A po drugi strani je bila domena Korea.com v začetku letošnjega leta prodana za precej več, kar pet milijonov dolarjev. Russia.com sicer mesečno obišče okoli 9.000 različnih obiskovalcev, trdijo pri Compete.  

Za domene s končnicami .com leto 2009 ni bilo nič kaj obetavno, a kot kaže, se stvari obračajo na bolje. Tako je bila prejšnji mesec domena Insure.com, skupaj s pripadajočo spletno stranjo, prodana za osupljivih 16 milijonov dolarjev. To leto smo bili priča še nekaterim zanimivim kupčijam. Candy.com se je prodal za 3 milijone dolarjev, Toys.com za 5.1 in Ad.com za 1.4 milijona dolarjev.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje