Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Yakov Sadchikov preko bloga Quintura blog poroča, da je spletna domena z imenom russia.com neimenovanemu kupcu bila prodana za neverjetnih milijon in pol ameriških dolarjev. Kupčija je bila opravljena preko spletne tržnice Sedo.
Domena Russia.com prodana za poldrugi milijon

Cene domenam s končnicami .com ponovno rastejo


Trenutno se pod domeno skriva spletni priročnik za popotnike, ki bi radi obiskali omenjeno državo, z njo pa upravlja ameriško podjetje Paley Media, ki sicer upravlja še z drugimi podobnimi domenskimi imeni kot so Algeria.com, Scotland.com, Nepal.com in Ukraine.com. Sama imena domen so sicer v lasti NewMedia Holdings, podjetja, ki je domeno russia.com registriralo daljnega leta 1995. 

Ni jasno, zakaj se je NewMedia oz. Paley Media odločila za prodajo visoko cenjenega domenskega imena, a verjetno je milijon in pol ameriških dolarjev dovolj dober razlog za omenjeno potezo. A po drugi strani je bila domena Korea.com v začetku letošnjega leta prodana za precej več, kar pet milijonov dolarjev. Russia.com sicer mesečno obišče okoli 9.000 različnih obiskovalcev, trdijo pri Compete.  

Za domene s končnicami .com leto 2009 ni bilo nič kaj obetavno, a kot kaže, se stvari obračajo na bolje. Tako je bila prejšnji mesec domena Insure.com, skupaj s pripadajočo spletno stranjo, prodana za osupljivih 16 milijonov dolarjev. To leto smo bili priča še nekaterim zanimivim kupčijam. Candy.com se je prodal za 3 milijone dolarjev, Toys.com za 5.1 in Ad.com za 1.4 milijona dolarjev.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje