Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Zmanjševanje stroškov majhnim podjetjem pomaga pri preživetju na močno konkurenčnem trgu, zato naj se poslužijo vseh mogočih načinov, da bi to dosegla. V tej novici si lahko preberete nekaj domiselnih taktik, kako znižati svoje stroške poslovanja.
Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Znižajte stroške poslovanja

Varčujete lahko prav na vseh področjih poslovanja. Tako pri pisarniškem materialu, kot pri poštnini za pošiljanje paketov. Za pošiljanje lahko namesto paketov recimo uporabite lažje kuverte, kar bo zmanjšalo težo paketa in s tem tudi poštnino.

Prav tako je včasih dobro združiti moči s svojimi konkurenti in si na ta način prislužiti boljše ponudbe npr. za pisarniški material, saj navadno večja naročila stanejo manj.

Če imate probleme pri izplačevanju plač svojim zaposlenim, obstaja možnost, da jih spodbudite k podjetništvu. Tako bodo sami zadolženi za svoje projekte, vi pa jih boste sofinancirali in od njih tudi dobili delež. Če vam primanjkuje denarja za plačilo letnih bonusov zaposlenim pa jih nagradite na drugačen način. Ponudite jim recimo dodatne plačane dni dopusta v naslenjem letu.

Ste pomislili, da bi oddajali del svojih poslovnih prostorov drugim podjetnikom? Na tak način lahko privarčujete kar veliko vsoto denarja. Mnogo podjetnikov namreč nima svojih prostorov.

Privarčujete lahko tudi pri konferenčnih klicih. AccuConference ponuja storitev, ki stane le 15 dolarjev na mesec in omogoča uporabo neomejenemu številu ljudi za do 10-urne konferenčne klice in še mnogo dodatnih orodij. Lahko pa izberete tudi brezplačnega ponudnika freeconferencecall.com z malo manj obsežno ponudbo.

Poskusite lahko z izmenjavo proizvodov oziroma storitev. Če ponujate recimo računovodske storitve in potrebujete storitve čiščenja, poiščite čistilni servis, ki bo pripravljen na brezplačno izmenjavo storitev.

Privarčujete lahko tudi pri razsvetljavi in ogrevanju. Preidite z navadnih na varčne žarnice. Te trajajo veliko dlje kot navadne in porabijo mnogo manj energije. Pozimi ne pretiravajte z ogrevanjem prostorov. Zaposleni naj se raje malo bolj oblečejo.

Stroške lahko zmanjšate tudi tako, da delate manj dni na teden, vendar daljše delavnike. Tako so v podjetju Champion media prešli iz pet 8-urnih delovnih dni na teden na tri 10 do 12 urne delavnike in s tem privarčevali denar.

Zadnji predlog pa priporoča uporabo pripomočkov za večkratno uporabo. Če na primer organizirate večerjo, uporabite krožnike, ki se jih lahko pere v pomivalnem stroju, da jih boste naslednjič spet lahko uporabili. Poleg varčevanja boste s tem delovali tudi okolju prijazno.

Preizkusite katerega izmed nasvetov in morda vam uspe privarčevati nekaj denarja.

Vir: Forbes.com

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje