Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Zmanjševanje stroškov majhnim podjetjem pomaga pri preživetju na močno konkurenčnem trgu, zato naj se poslužijo vseh mogočih načinov, da bi to dosegla. V tej novici si lahko preberete nekaj domiselnih taktik, kako znižati svoje stroške poslovanja.
Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Znižajte stroške poslovanja

Varčujete lahko prav na vseh področjih poslovanja. Tako pri pisarniškem materialu, kot pri poštnini za pošiljanje paketov. Za pošiljanje lahko namesto paketov recimo uporabite lažje kuverte, kar bo zmanjšalo težo paketa in s tem tudi poštnino.

Prav tako je včasih dobro združiti moči s svojimi konkurenti in si na ta način prislužiti boljše ponudbe npr. za pisarniški material, saj navadno večja naročila stanejo manj.

Če imate probleme pri izplačevanju plač svojim zaposlenim, obstaja možnost, da jih spodbudite k podjetništvu. Tako bodo sami zadolženi za svoje projekte, vi pa jih boste sofinancirali in od njih tudi dobili delež. Če vam primanjkuje denarja za plačilo letnih bonusov zaposlenim pa jih nagradite na drugačen način. Ponudite jim recimo dodatne plačane dni dopusta v naslenjem letu.

Ste pomislili, da bi oddajali del svojih poslovnih prostorov drugim podjetnikom? Na tak način lahko privarčujete kar veliko vsoto denarja. Mnogo podjetnikov namreč nima svojih prostorov.

Privarčujete lahko tudi pri konferenčnih klicih. AccuConference ponuja storitev, ki stane le 15 dolarjev na mesec in omogoča uporabo neomejenemu številu ljudi za do 10-urne konferenčne klice in še mnogo dodatnih orodij. Lahko pa izberete tudi brezplačnega ponudnika freeconferencecall.com z malo manj obsežno ponudbo.

Poskusite lahko z izmenjavo proizvodov oziroma storitev. Če ponujate recimo računovodske storitve in potrebujete storitve čiščenja, poiščite čistilni servis, ki bo pripravljen na brezplačno izmenjavo storitev.

Privarčujete lahko tudi pri razsvetljavi in ogrevanju. Preidite z navadnih na varčne žarnice. Te trajajo veliko dlje kot navadne in porabijo mnogo manj energije. Pozimi ne pretiravajte z ogrevanjem prostorov. Zaposleni naj se raje malo bolj oblečejo.

Stroške lahko zmanjšate tudi tako, da delate manj dni na teden, vendar daljše delavnike. Tako so v podjetju Champion media prešli iz pet 8-urnih delovnih dni na teden na tri 10 do 12 urne delavnike in s tem privarčevali denar.

Zadnji predlog pa priporoča uporabo pripomočkov za večkratno uporabo. Če na primer organizirate večerjo, uporabite krožnike, ki se jih lahko pere v pomivalnem stroju, da jih boste naslednjič spet lahko uporabili. Poleg varčevanja boste s tem delovali tudi okolju prijazno.

Preizkusite katerega izmed nasvetov in morda vam uspe privarčevati nekaj denarja.

Vir: Forbes.com

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje