Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Zmanjševanje stroškov majhnim podjetjem pomaga pri preživetju na močno konkurenčnem trgu, zato naj se poslužijo vseh mogočih načinov, da bi to dosegla. V tej novici si lahko preberete nekaj domiselnih taktik, kako znižati svoje stroške poslovanja.
Domiselne taktike zmanjševanja stroškov

Znižajte stroške poslovanja

Varčujete lahko prav na vseh področjih poslovanja. Tako pri pisarniškem materialu, kot pri poštnini za pošiljanje paketov. Za pošiljanje lahko namesto paketov recimo uporabite lažje kuverte, kar bo zmanjšalo težo paketa in s tem tudi poštnino.

Prav tako je včasih dobro združiti moči s svojimi konkurenti in si na ta način prislužiti boljše ponudbe npr. za pisarniški material, saj navadno večja naročila stanejo manj.

Če imate probleme pri izplačevanju plač svojim zaposlenim, obstaja možnost, da jih spodbudite k podjetništvu. Tako bodo sami zadolženi za svoje projekte, vi pa jih boste sofinancirali in od njih tudi dobili delež. Če vam primanjkuje denarja za plačilo letnih bonusov zaposlenim pa jih nagradite na drugačen način. Ponudite jim recimo dodatne plačane dni dopusta v naslenjem letu.

Ste pomislili, da bi oddajali del svojih poslovnih prostorov drugim podjetnikom? Na tak način lahko privarčujete kar veliko vsoto denarja. Mnogo podjetnikov namreč nima svojih prostorov.

Privarčujete lahko tudi pri konferenčnih klicih. AccuConference ponuja storitev, ki stane le 15 dolarjev na mesec in omogoča uporabo neomejenemu številu ljudi za do 10-urne konferenčne klice in še mnogo dodatnih orodij. Lahko pa izberete tudi brezplačnega ponudnika freeconferencecall.com z malo manj obsežno ponudbo.

Poskusite lahko z izmenjavo proizvodov oziroma storitev. Če ponujate recimo računovodske storitve in potrebujete storitve čiščenja, poiščite čistilni servis, ki bo pripravljen na brezplačno izmenjavo storitev.

Privarčujete lahko tudi pri razsvetljavi in ogrevanju. Preidite z navadnih na varčne žarnice. Te trajajo veliko dlje kot navadne in porabijo mnogo manj energije. Pozimi ne pretiravajte z ogrevanjem prostorov. Zaposleni naj se raje malo bolj oblečejo.

Stroške lahko zmanjšate tudi tako, da delate manj dni na teden, vendar daljše delavnike. Tako so v podjetju Champion media prešli iz pet 8-urnih delovnih dni na teden na tri 10 do 12 urne delavnike in s tem privarčevali denar.

Zadnji predlog pa priporoča uporabo pripomočkov za večkratno uporabo. Če na primer organizirate večerjo, uporabite krožnike, ki se jih lahko pere v pomivalnem stroju, da jih boste naslednjič spet lahko uporabili. Poleg varčevanja boste s tem delovali tudi okolju prijazno.

Preizkusite katerega izmed nasvetov in morda vam uspe privarčevati nekaj denarja.

Vir: Forbes.com

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje