Domiselni načini varčevanja

Podjetniki vedno iščejo nove načine, kako bi lahko privarčevali, saj lahko tudi majhna privarčevana količina denarja naredi veliko razliko. Zato vam predstavljamo nekaj domiselnih načinov varčevanja, ki so se jih poslužili nekateri lastniki manjših podjetij v Ameriki.

Sledi 7 idej ameriških podjetnikov, ki imajo v lasti majhna podjetja. Kljub temu, da omenjeni podjetniki delujejo na ameriškem trgu, pa to še ne pomeni, da vam njihovi nasveti ne bodo prišli prav.

1. “Kako sem privarčeval 36.000 USD za gorivo v enem letu.” Joe Lore, LoRe Sweeping Company

Joe je partner v transportnem podjetju, kjer imajo 12 tovornjakov. Ko se je gorivo pričelo dražiti, so razmišljali, kako bi lahko zmanjšali omenjene stroške. Odločili so se vgraditi GPS naprave v vseh 12 tovornjakov in jim tako slediti ter jih preverjati, da uporabljajo najbolj učinkovite poti do cilja in ne vozijo prehitro ter na tak način varčujejo z gorivom.

Poleg tega, da se je znatno zmanjšala poraba goriva, je bil v preteklem letu tudi račun za popravila tovornjakov nižji, saj vozniki niso vozili tako hitro. Če odštejemo investicijo v GPS naprave, so v podjetju privarčevali vsaj 36.000 USD v enem samem letu.

2. “Na programih zvestobe sem prihranila 600 USD.” Karen J. O’Brien, KanDo Organization

Lastnica podjetja za pravno svetovanje je včlanjena v mnogo programov zvestobe različnih dobaviteljev pisarniške opreme in ostalih trgovin. V povprečju pri enem dobavitelju oz. v eni trgovini dobi kar 50 USD bonusa vsako četrtletje.

3. “Kako sem se znebil 90 % stroškov.” Evan Saks, Create-A-Mattress.

Evan se ukvarja s prodajo vzmetnic, svoje stroške pa je znižal tako, da se je odpovedal veliki pisarni, njegovi zaposleni pa delajo od doma s pomočjo računalništva v oblaku; v najemu nima velikega skladišča za vzmetnice, temveč je s proizvajalcem dogovorjen, da mu jih ta izdela takoj, ko pride naročilo; za vodenje naročil, administracije, CRM in plačil uporablja spletno platformo.

4. “Kako sem privarčeval 1.000 USD, ker sem se povezal z ostalimi podjetniki.” Thursday Bram, Hyper Modern Consulting.

Ustanovitelj majhnega ameriškega podjetja se je pričel povezovati z ostalimi majhnimi podjetji zato, da so lahko skupaj naročali večje količine blaga in bili tako deležni najrazličnejših količinskih popustov, kot je na primer tiskanje večje količine poslovnih vizitk.

5. “Kako sem privarčeval 8.000 USD pri izdelavi spletne strani.” Brian Meert, Handbago.com

Ko je podjetnik prvič lansiral spletno stran za prodajo torbic Handbago.com, je uporabil odprto kodni sistem za upravljanje, ker je vedel, da bo preprost za uporabo in ga bo lahko sam nadgradil in prilagodil, če bo to potrebno. Tako je za zgolj 50 USD kupil Drupal.org vizualno podobo spletne strani in še nekatere druge odprto kodne sisteme za majhne vsote denarja.

6. “Kako sem privarčeval 235.000 USD s kuhinjsko opremo.” John Paulsen, Lost Coffee.

Na začetku je soustanovitelj majhnega podjetja prodajal kavo kar iz svojega kombija. Ko je šla v stečaj lokalna knjigarna s svojim barom, je podjetnik kupil lokal in ga opremil s poceni kuhinjsko opremo. Denar, ki ga je privarčeval pri opremljanju prvega lokala, mu je dal možnost, da kupi še drugi lokal in ga opremi ter najame delavce.

7. “Kako sem z električnimi avtomobili privarčeval 19.080 USD v enem letu.” Pete Marte, Hannah Solar

Hannah Solar je podjetje, ki se ukvarja s sončno energijo. Pred dobrim letom so pričeli ponujati tudi storitev vgradnje napajalnikov za električne avtomobile. Ker so se lotili tovrstnega posla, so se odločili, da tudi sami kupijo nekaj električnih avtomobilov. Sprva so imeli v mislih kupiti zgolj enega, ko pa se je izkazalo, da zanj dobijo določene subvencije, so jih za isti denar lahko kupili več.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje