Domiselni načini varčevanja

Podjetniki vedno iščejo nove načine, kako bi lahko privarčevali, saj lahko tudi majhna privarčevana količina denarja naredi veliko razliko. Zato vam predstavljamo nekaj domiselnih načinov varčevanja, ki so se jih poslužili nekateri lastniki manjših podjetij v Ameriki.

Sledi 7 idej ameriških podjetnikov, ki imajo v lasti majhna podjetja. Kljub temu, da omenjeni podjetniki delujejo na ameriškem trgu, pa to še ne pomeni, da vam njihovi nasveti ne bodo prišli prav.

1. “Kako sem privarčeval 36.000 USD za gorivo v enem letu.” Joe Lore, LoRe Sweeping Company

Joe je partner v transportnem podjetju, kjer imajo 12 tovornjakov. Ko se je gorivo pričelo dražiti, so razmišljali, kako bi lahko zmanjšali omenjene stroške. Odločili so se vgraditi GPS naprave v vseh 12 tovornjakov in jim tako slediti ter jih preverjati, da uporabljajo najbolj učinkovite poti do cilja in ne vozijo prehitro ter na tak način varčujejo z gorivom.

Poleg tega, da se je znatno zmanjšala poraba goriva, je bil v preteklem letu tudi račun za popravila tovornjakov nižji, saj vozniki niso vozili tako hitro. Če odštejemo investicijo v GPS naprave, so v podjetju privarčevali vsaj 36.000 USD v enem samem letu.

2. “Na programih zvestobe sem prihranila 600 USD.” Karen J. O’Brien, KanDo Organization

Lastnica podjetja za pravno svetovanje je včlanjena v mnogo programov zvestobe različnih dobaviteljev pisarniške opreme in ostalih trgovin. V povprečju pri enem dobavitelju oz. v eni trgovini dobi kar 50 USD bonusa vsako četrtletje.

3. “Kako sem se znebil 90 % stroškov.” Evan Saks, Create-A-Mattress.

Evan se ukvarja s prodajo vzmetnic, svoje stroške pa je znižal tako, da se je odpovedal veliki pisarni, njegovi zaposleni pa delajo od doma s pomočjo računalništva v oblaku; v najemu nima velikega skladišča za vzmetnice, temveč je s proizvajalcem dogovorjen, da mu jih ta izdela takoj, ko pride naročilo; za vodenje naročil, administracije, CRM in plačil uporablja spletno platformo.

4. “Kako sem privarčeval 1.000 USD, ker sem se povezal z ostalimi podjetniki.” Thursday Bram, Hyper Modern Consulting.

Ustanovitelj majhnega ameriškega podjetja se je pričel povezovati z ostalimi majhnimi podjetji zato, da so lahko skupaj naročali večje količine blaga in bili tako deležni najrazličnejših količinskih popustov, kot je na primer tiskanje večje količine poslovnih vizitk.

5. “Kako sem privarčeval 8.000 USD pri izdelavi spletne strani.” Brian Meert, Handbago.com

Ko je podjetnik prvič lansiral spletno stran za prodajo torbic Handbago.com, je uporabil odprto kodni sistem za upravljanje, ker je vedel, da bo preprost za uporabo in ga bo lahko sam nadgradil in prilagodil, če bo to potrebno. Tako je za zgolj 50 USD kupil Drupal.org vizualno podobo spletne strani in še nekatere druge odprto kodne sisteme za majhne vsote denarja.

6. “Kako sem privarčeval 235.000 USD s kuhinjsko opremo.” John Paulsen, Lost Coffee.

Na začetku je soustanovitelj majhnega podjetja prodajal kavo kar iz svojega kombija. Ko je šla v stečaj lokalna knjigarna s svojim barom, je podjetnik kupil lokal in ga opremil s poceni kuhinjsko opremo. Denar, ki ga je privarčeval pri opremljanju prvega lokala, mu je dal možnost, da kupi še drugi lokal in ga opremi ter najame delavce.

7. “Kako sem z električnimi avtomobili privarčeval 19.080 USD v enem letu.” Pete Marte, Hannah Solar

Hannah Solar je podjetje, ki se ukvarja s sončno energijo. Pred dobrim letom so pričeli ponujati tudi storitev vgradnje napajalnikov za električne avtomobile. Ker so se lotili tovrstnega posla, so se odločili, da tudi sami kupijo nekaj električnih avtomobilov. Sprva so imeli v mislih kupiti zgolj enega, ko pa se je izkazalo, da zanj dobijo določene subvencije, so jih za isti denar lahko kupili več.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje