Domiselni načini varčevanja

Podjetniki vedno iščejo nove načine, kako bi lahko privarčevali, saj lahko tudi majhna privarčevana količina denarja naredi veliko razliko. Zato vam predstavljamo nekaj domiselnih načinov varčevanja, ki so se jih poslužili nekateri lastniki manjših podjetij v Ameriki.

Sledi 7 idej ameriških podjetnikov, ki imajo v lasti majhna podjetja. Kljub temu, da omenjeni podjetniki delujejo na ameriškem trgu, pa to še ne pomeni, da vam njihovi nasveti ne bodo prišli prav.

1. “Kako sem privarčeval 36.000 USD za gorivo v enem letu.” Joe Lore, LoRe Sweeping Company

Joe je partner v transportnem podjetju, kjer imajo 12 tovornjakov. Ko se je gorivo pričelo dražiti, so razmišljali, kako bi lahko zmanjšali omenjene stroške. Odločili so se vgraditi GPS naprave v vseh 12 tovornjakov in jim tako slediti ter jih preverjati, da uporabljajo najbolj učinkovite poti do cilja in ne vozijo prehitro ter na tak način varčujejo z gorivom.

Poleg tega, da se je znatno zmanjšala poraba goriva, je bil v preteklem letu tudi račun za popravila tovornjakov nižji, saj vozniki niso vozili tako hitro. Če odštejemo investicijo v GPS naprave, so v podjetju privarčevali vsaj 36.000 USD v enem samem letu.

2. “Na programih zvestobe sem prihranila 600 USD.” Karen J. O’Brien, KanDo Organization

Lastnica podjetja za pravno svetovanje je včlanjena v mnogo programov zvestobe različnih dobaviteljev pisarniške opreme in ostalih trgovin. V povprečju pri enem dobavitelju oz. v eni trgovini dobi kar 50 USD bonusa vsako četrtletje.

3. “Kako sem se znebil 90 % stroškov.” Evan Saks, Create-A-Mattress.

Evan se ukvarja s prodajo vzmetnic, svoje stroške pa je znižal tako, da se je odpovedal veliki pisarni, njegovi zaposleni pa delajo od doma s pomočjo računalništva v oblaku; v najemu nima velikega skladišča za vzmetnice, temveč je s proizvajalcem dogovorjen, da mu jih ta izdela takoj, ko pride naročilo; za vodenje naročil, administracije, CRM in plačil uporablja spletno platformo.

4. “Kako sem privarčeval 1.000 USD, ker sem se povezal z ostalimi podjetniki.” Thursday Bram, Hyper Modern Consulting.

Ustanovitelj majhnega ameriškega podjetja se je pričel povezovati z ostalimi majhnimi podjetji zato, da so lahko skupaj naročali večje količine blaga in bili tako deležni najrazličnejših količinskih popustov, kot je na primer tiskanje večje količine poslovnih vizitk.

5. “Kako sem privarčeval 8.000 USD pri izdelavi spletne strani.” Brian Meert, Handbago.com

Ko je podjetnik prvič lansiral spletno stran za prodajo torbic Handbago.com, je uporabil odprto kodni sistem za upravljanje, ker je vedel, da bo preprost za uporabo in ga bo lahko sam nadgradil in prilagodil, če bo to potrebno. Tako je za zgolj 50 USD kupil Drupal.org vizualno podobo spletne strani in še nekatere druge odprto kodne sisteme za majhne vsote denarja.

6. “Kako sem privarčeval 235.000 USD s kuhinjsko opremo.” John Paulsen, Lost Coffee.

Na začetku je soustanovitelj majhnega podjetja prodajal kavo kar iz svojega kombija. Ko je šla v stečaj lokalna knjigarna s svojim barom, je podjetnik kupil lokal in ga opremil s poceni kuhinjsko opremo. Denar, ki ga je privarčeval pri opremljanju prvega lokala, mu je dal možnost, da kupi še drugi lokal in ga opremi ter najame delavce.

7. “Kako sem z električnimi avtomobili privarčeval 19.080 USD v enem letu.” Pete Marte, Hannah Solar

Hannah Solar je podjetje, ki se ukvarja s sončno energijo. Pred dobrim letom so pričeli ponujati tudi storitev vgradnje napajalnikov za električne avtomobile. Ker so se lotili tovrstnega posla, so se odločili, da tudi sami kupijo nekaj električnih avtomobilov. Sprva so imeli v mislih kupiti zgolj enega, ko pa se je izkazalo, da zanj dobijo določene subvencije, so jih za isti denar lahko kupili več.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje