Domžalčanka, ki je našla sanjsko službo med psi

23-letna Domžalčanka Nina, ki ravno dokončuje študij, je bila od nekdaj ljubiteljica psov. Zato ni presenečenje, da je danes njena služba varstvo teh kosmatincev. Pravi, da je to njena prva in edina služba, v kateri neizmerno uživa. Je njena sanjska služba.
Domžalčanka, ki je našla sanjsko službo med psi

Ninina sanjska služba je Pasji dom (Vir slike: Pasji dom).

Nina je svoje sanje začela uresničevati že leta 2005, ko je dobila idejo za Pasji dom. Sprva še v manjšem obsegu, a je v idejo vlagala vso svojo energijo in čas, da bi še dodatno izboljšala svojo storitev. »Izkušnje, ki sem jih pridobila v zadnjih 10 letih, so res neprecenljive in v veliko pomoč pri delu. Moja konkurenčna prednost v primerjavi s pasjimi hoteli je ta, da varovanci niso čez dan zaprti v kletkah ali sobah, temveč se prosto gibljejo, neprestano pa sem seveda tudi z njimi – naš cilj je, da se pri nas počutijo vsaj tako dobro, kot se počutijo doma. Zato je tudi v imenu blagovne znamke beseda dom.«

Partner ji pomaga tudi pri marketingu

Nina, ki je tik pred koncem študija na naravoslovnotehniški fakulteti, smer grafična in medijska tehnika, ima dve psički, bernski planšarki, zadnjih pet let pa jim družbo dela še partnerjev zlati prinašalec. Partner Aljoša ji pri delu tudi z varovanci veliko pomaga, sam pa ima izkušnje tudi na področju digitalnega marketinga. Tako ji je pred kratkim pomagal pri prenovi spletne strani, vsakodnevno pomoč pa ji nudi tudi na družbenem omrežju Facebook.

Kateri pes lahko pride v Pasji dom?

V varstvu ima več psov hkrati, male in velike, a ne več kot deset, saj ji tako določa Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (glede na prostorske kapacitete, ki jih ima posamezno varstvo). V varstvo sprejme le tiste, ki so primerno socializirani in ne kažejo agresije do ljudi in drugih psov. Lastnik mora pred prihodom psa v varstvo poskrbeti, da je pes cepljen in da ima aktivno zaščito proti zunanjim in notranjim zajedalcem.

Pred sprejemom v varstvo želi psa, katerega lastniki ga želijo dati v daljše varstvo, spoznati, s tem pa lahko lastniki tudi vidijo, kje in kako bodo njihovi štirinožni prijatelji bivali v času odsotnosti. »Pse, ki so zelo plašni, pred daljšim varstvom sprva vzamemo le nekajkrat samo za del dneva, da se počasi navajajo na novo okolje in ostale pse,« razloži Nina. Spoznavnega dneva ne zaračuna, dodaja pa, da zaradi zasedenosti terminov varstva iz danes na jutri varstvo velikokrat ni možno.

Pse je tudi že odslovila

Nekajkrat se ji je že zgodilo, da je pse morala odsloviti – v primerih, ko psi niso bili socializirani, ali pa so kazali agresijo do ostalih psov ali ljudi. Dodaja, da takšnih živali žal ne more sprejeti v varstvo, saj bi s tem ogrozila druge pse in ne nazadnje tudi sebe.

Nina poskrbi za zabavo …

Psi, ki pridejo k Nini v varstvo, so ves čas ob njej, v hiši. »Z vsemi varovanci opravimo dva daljša sprehoda – zjutraj in pozno popoldne. Doma imajo na voljo ograjen vrt, kjer se pod mojim nadzorom lahko igrajo in tekajo po vrtu. Poleti imajo na vrtu manjši bazenček, ki je več kot odlična zabava za vse, ki obožujejo vodo. Tiste pse, ki imajo veliko energije, pa zaposlimo s kakšnimi miselnimi igrami ali s tekom ob kolesu ali rolerjih,« poleti pa se »uživači« lahko tudi skopajo v bližnji reki.

… in hrano

Lastniki morajo seboj prinesti tudi hrano za psa, saj tako preprečijo, da bi ob menjavi hrane prišlo do kakšnih prebavnih motenj. »V zadnjem času se tudi pri nas vse več lastnikov odloča za surovo ali kuhano prehrano, kar pa za nas ne predstavlja nobene težave, saj tudi sami hranimo s surovo hrano,« pravi Nina, ki je obenem tudi velika ljubiteljica fotografije.

Za rezervacijo terminov v času počitnic morajo lastniki psov poklicati vsaj en mesec prej, pravi Nina (Vir slike: Pasji dom).

Varstvo in kopanje najbolj zaželeni storitvi

Njen delovni dan se začne zjutraj, okoli 6. ali 7. ure, če pa imajo v varstvu mladička, pa še prej. »Naš dan pa se konča okoli 23. ure, ko vsi samo še popadamo v postelje.« Stranke se najpogosteje odločajo za varstvo psov (Nina ima v ponudbi kar nekaj storitev), pogosto pa si zaželijo tudi kopanja ob koncu varstva, »da domov dobijo zadovoljnega in dišečega kosmatinca«.

Med počitnicami je gneča tudi pri njej

Posel je celoleten, opaža pa, da je v času šolskih počitnic večje povpraševanje: »Za rezervacijo terminov v času počitnic morajo lastniki psov poklicati vsaj en mesec prej. Varstva so v povprečju dolga sedem dni, seveda pa so tudi krajša ali daljša.«

V celotni zgodbi Pasji dom je imela že kar nekaj zanimivih pripetljajev s svojimi varovanci, še vedno pa jo presenečajo ljudje, ki jih srečuje na vsakodnevnih sprehodih, ko jo sprašujejo, kako ima lahko na sprehodu več psov hkrati in kako to, da se med seboj razumejo tako dobro. »Meni se tak sprehod zdi samoumeven, pa vendar je okolica znova in znova pozitivno presenečena.«

»Pes že dolgo ni več to, za kar so ga včasih imeli – je veliko več kot samo čuvaj pred hišo. Zdaj je pes družinski član in ljudje si za svoje ljubljenčka želijo le najboljše,« pravi Nina, ki dodaja, da ljudje svojega psa raje zaupajo nekomu, ki zna s psi, kot pa sorodniku, ki nima nobenih izkušenj.

Bodoči lastniki naj se za psa ne odločajo le po videzu

»Moje izkušnje z lastniki in njihovimi ljubljenčki so po vseh teh letih zelo pozitivne. Pes je seveda v veliki meri odraz lastnika, zato je pomembno, da se z njim ukvarjamo,« zato predlaga, da se bodoči lastniki za psa ne odločajo le po videzu, temveč naj preverijo njegov karakter in ostale lastnosti. »Le tako lahko najdemo psa, ki je za nas oziroma za naš življenjski slog najbolj primeren

Lahko je sanjski ali pa zelo zahteven poklic

Z nami je delila tudi nasvet za vse tiste, ki se želite podati na podobno področje: »To ni poklic, ki bo zacvetel iz danes na jutri. Ljudje te morajo spoznati in ti zaupati. Gre za poklic, ki zahteva celega človeka praktično 24 ur na dan, vse dni v letu – če v tem ne uživaš, lahko govorimo o zelo zahtevnem poklicu, če pa so psi del življenjskega sloga in hobija, pa lahko govorimo o sanjskem poklicu.« Njen je sanjski.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje