Dostopni bodo podatki o vodilnih posameznikih v podjetjih

S spremembo Zakona o sodnem registru bo vsakomur omogočen javni dostop do podatkov o tem, ali in v katerih pravnih subjektih je določena oseba član organa vodenja ali nadzora oziroma prokurist ter ustanovitelj oziroma družbenik.
Dostopni bodo podatki o vodilnih posameznikih v podjetjih

Sprememba Zakona o sodnem registru (Vir slike: Freeimagees.com)

28. marca začne veljati spremenjen Zakon o sodnem registru (uporabljati se bo začel 28. julija). Glavna sprememba okoli katere je bilo kar nekaj polemik je javna dostopnost do podatkov o tem, ali in v katerih pravnih subjektih je določena oseba član organa vodenja ali nadzora oziroma prokurist ter ustanovitelj oziroma družbenik.

Nad argumenti nasprotnikov spremembe zakona o kršitvi pravice do varovanja osebnih podatkov in temeljnih načel gospodarskega prava je prevladal zakonodajalčev, ki zagovarja javnost sodnega registra.

Sodni register je namreč javna knjiga, namenjena  vpisu in objavi podatkov o pravno pomembnih dejstvih glede družb in drugih subjektov vpisa. Nova ureditev, ki je v javnem interesu, naj bi zagotavljala varnost pravnega prometa, hkrati pa naj bi z novelo tudi razbremenili delo sodišč, ki zdaj za pridobitev podatkov iz sodnega registra izdajo več tisoč sklepov na leto.

Novela Zakona o sodnem registru pa spreminja tudi pravila glede domneve vročitve in sicer se v primerih, ko vročitve ni bilo mogoče opraviti, sklep objavi na spletnih straneh AJPES, ter se šteje, da je bila vročitev sklepa o dovolitvi vpisa opravljena s potekom osmih dni od objave sklepa na spletnih straneh agencije. Predlagana sprememba sledi predlogu Vrhovnega sodišča RS ter naj bi vplivala na razbremenitev sodišč administrativnih opravil.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje