Dostopni bodo podatki o vodilnih posameznikih v podjetjih

S spremembo Zakona o sodnem registru bo vsakomur omogočen javni dostop do podatkov o tem, ali in v katerih pravnih subjektih je določena oseba član organa vodenja ali nadzora oziroma prokurist ter ustanovitelj oziroma družbenik.
Dostopni bodo podatki o vodilnih posameznikih v podjetjih

Sprememba Zakona o sodnem registru (Vir slike: Freeimagees.com)

28. marca začne veljati spremenjen Zakon o sodnem registru (uporabljati se bo začel 28. julija). Glavna sprememba okoli katere je bilo kar nekaj polemik je javna dostopnost do podatkov o tem, ali in v katerih pravnih subjektih je določena oseba član organa vodenja ali nadzora oziroma prokurist ter ustanovitelj oziroma družbenik.

Nad argumenti nasprotnikov spremembe zakona o kršitvi pravice do varovanja osebnih podatkov in temeljnih načel gospodarskega prava je prevladal zakonodajalčev, ki zagovarja javnost sodnega registra.

Sodni register je namreč javna knjiga, namenjena  vpisu in objavi podatkov o pravno pomembnih dejstvih glede družb in drugih subjektov vpisa. Nova ureditev, ki je v javnem interesu, naj bi zagotavljala varnost pravnega prometa, hkrati pa naj bi z novelo tudi razbremenili delo sodišč, ki zdaj za pridobitev podatkov iz sodnega registra izdajo več tisoč sklepov na leto.

Novela Zakona o sodnem registru pa spreminja tudi pravila glede domneve vročitve in sicer se v primerih, ko vročitve ni bilo mogoče opraviti, sklep objavi na spletnih straneh AJPES, ter se šteje, da je bila vročitev sklepa o dovolitvi vpisa opravljena s potekom osmih dni od objave sklepa na spletnih straneh agencije. Predlagana sprememba sledi predlogu Vrhovnega sodišča RS ter naj bi vplivala na razbremenitev sodišč administrativnih opravil.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

30.03.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje