Družbena odgovornost je v karakterju podjetja

V času, ko se v splošnem zmanjšuje solidarnost in tudi podjetja vse manj finančnih sredstev namenjajo dobrodelnosti, je podjetje SAOP ohranilo svojo družbeno odgovornost. Letos so izvedli sedem dobrodelnih akcij in prek donacij pomagali mnogim otrokom.
Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino

Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje, ki se ukvarja z izdelavo poslovnih računalniških programov, je letos izvedlo sedem dobrodelnih akcij in prek donacij finančnih sredstev zdravstvenim in vzgojno-varstvenim ustanovam pomagalo otrokom, ki so zaradi zdravstvenih ali socialnih težav prikrajšani za vsakdanje razvojne možnosti.

V SAOP-u so se že v poslovni strategiji zavezali, da bodo po svojih močeh pomagali lokalnemu in širšemu družbenemu okolju. V podjetju se zavedajo, da je za dolgoročno uspešnost podjetja in družbe pomembno dati možnosti čim širšemu krogu otrok in mladostnikov ter jim omogočiti razvoj in s tem doseganje življenjskih ciljev. “Naše dobrodelne dejavnosti smo tudi letos posvetili predvsem otrokom z zdravstvenimi težavami. Želimo si, da bi tudi ti otroci imeli v življenju odprta vrata do priložnosti za uspeh, enako kot njihovi vrstniki,” je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP.

SAOP je s svojo zadnjo dobrodelno akcijo Vrtcu Mavrica Vojnik podaril denarna sredstva za sklad, ki skrbi za finančno razbremenitev oziroma pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. V vrtcu bodo sredstva porabili za nakup didaktične opreme, ki bo zvišala standard vzgojno-izobraževalnega dela. Med dejavnostmi v lokalnem okolju gre izpostaviti donacijo specializiranega stola za dojenje pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Franc Derganc. Finančna sredstva so prispevali tudi za otroke, vključene v Zavod Krog ter za slepe v okviru dejavnosti Lions Cluba.

Čeprav so naše družbeno koristne dejavnosti usmerjene v projekte, ki imajo širšo vključenost, smo letos izvedli tri akcije, s katerimi smo pomagali posameznikom,” je še pojasnila Sonja Šinigoj. Na svojem osrednjem poslovnem srečanju, XXL konferenci, so tako zbirali finančna sredstva za pomoč pri zdravljenju dveh otrok, ki sta avtista, ob dnevu odprtih vrat pa so izvedli akcijo zbiranja zamaškov in denarnih sredstev za pomoč paralizirani deklici. Letos so skupaj s podjetjem E-Amiga zaključili usposabljanje slepega računovodje Boštjana Štefaniča in mu z donacijo licence za spletni poslovni program miniMAX pomagali pri zagonu lastnega podjetja.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in je med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Vir: SAOP

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje