Družbena odgovornost je v karakterju podjetja

V času, ko se v splošnem zmanjšuje solidarnost in tudi podjetja vse manj finančnih sredstev namenjajo dobrodelnosti, je podjetje SAOP ohranilo svojo družbeno odgovornost. Letos so izvedli sedem dobrodelnih akcij in prek donacij pomagali mnogim otrokom.
Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino

Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje, ki se ukvarja z izdelavo poslovnih računalniških programov, je letos izvedlo sedem dobrodelnih akcij in prek donacij finančnih sredstev zdravstvenim in vzgojno-varstvenim ustanovam pomagalo otrokom, ki so zaradi zdravstvenih ali socialnih težav prikrajšani za vsakdanje razvojne možnosti.

V SAOP-u so se že v poslovni strategiji zavezali, da bodo po svojih močeh pomagali lokalnemu in širšemu družbenemu okolju. V podjetju se zavedajo, da je za dolgoročno uspešnost podjetja in družbe pomembno dati možnosti čim širšemu krogu otrok in mladostnikov ter jim omogočiti razvoj in s tem doseganje življenjskih ciljev. “Naše dobrodelne dejavnosti smo tudi letos posvetili predvsem otrokom z zdravstvenimi težavami. Želimo si, da bi tudi ti otroci imeli v življenju odprta vrata do priložnosti za uspeh, enako kot njihovi vrstniki,” je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP.

SAOP je s svojo zadnjo dobrodelno akcijo Vrtcu Mavrica Vojnik podaril denarna sredstva za sklad, ki skrbi za finančno razbremenitev oziroma pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. V vrtcu bodo sredstva porabili za nakup didaktične opreme, ki bo zvišala standard vzgojno-izobraževalnega dela. Med dejavnostmi v lokalnem okolju gre izpostaviti donacijo specializiranega stola za dojenje pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Franc Derganc. Finančna sredstva so prispevali tudi za otroke, vključene v Zavod Krog ter za slepe v okviru dejavnosti Lions Cluba.

Čeprav so naše družbeno koristne dejavnosti usmerjene v projekte, ki imajo širšo vključenost, smo letos izvedli tri akcije, s katerimi smo pomagali posameznikom,” je še pojasnila Sonja Šinigoj. Na svojem osrednjem poslovnem srečanju, XXL konferenci, so tako zbirali finančna sredstva za pomoč pri zdravljenju dveh otrok, ki sta avtista, ob dnevu odprtih vrat pa so izvedli akcijo zbiranja zamaškov in denarnih sredstev za pomoč paralizirani deklici. Letos so skupaj s podjetjem E-Amiga zaključili usposabljanje slepega računovodje Boštjana Štefaniča in mu z donacijo licence za spletni poslovni program miniMAX pomagali pri zagonu lastnega podjetja.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in je med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Vir: SAOP

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje