Družinsko podjetje

Družinsko podjetje ima za uspeh kar veliko možnosti, saj ima pred ostalimi podjetji določene prednosti. Po drugi strani pa lahko zelo hitro uniči odnose v družini in propade.
Družinsko podjetje

Vloge družinskih članov v podjetju naj bodo določene že vnaprej.

Družinski člani si med seboj že zaupajo in se dobro poznajo. S tem lahko dragoceni čas namenijo poslovanju in ne spoznavanju. Prav tako že dobro poznajo slabosti in prednosti sodelavcev ter si tako znajo pomagati med seboj.

A pomembno je, da so vloge družinskih članov v podjetju že vnaprej natančno določene in se jih vsi držijo. V nasprotnem primeru lahko hitro pride do nesoglasij in prepiranj, kar vodi v napete odnose doma in na delovnem mestu.

Treba je vedeti, da pri družinskem podjetju med zaposlenimi prihaja do interakcij tako doma kot tudi v službi. Zato je treba paziti na to, da se zaposleni doma obnašajo kot družinski člani, na delovnem mestu pa kot uslužbenci. Meje med domom in službo morajo biti jasno določene in se jih morajo zavedati vsi, saj le tako ne bo prihajalo do težav v družinskih odnosih.

Pri družinskih podjetjih, ki jih vodita mož in žena, se pogosto pojavijo problemi z dopustovanjem. Težko je namreč za daljše obdobje pustiti podjetje popolnoma brez vodstva, poleg tega pa je cela družina ves ta čas brez zaslužka. Ta problem večina parov – lastnikov podjetij – rešuje tako, da si za dopust le podaljša vikend.

Vir: HeraldNet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje