Družinsko podjetje

Družinsko podjetje ima za uspeh kar veliko možnosti, saj ima pred ostalimi podjetji določene prednosti. Po drugi strani pa lahko zelo hitro uniči odnose v družini in propade.
Družinsko podjetje

Vloge družinskih članov v podjetju naj bodo določene že vnaprej.

Družinski člani si med seboj že zaupajo in se dobro poznajo. S tem lahko dragoceni čas namenijo poslovanju in ne spoznavanju. Prav tako že dobro poznajo slabosti in prednosti sodelavcev ter si tako znajo pomagati med seboj.

A pomembno je, da so vloge družinskih članov v podjetju že vnaprej natančno določene in se jih vsi držijo. V nasprotnem primeru lahko hitro pride do nesoglasij in prepiranj, kar vodi v napete odnose doma in na delovnem mestu.

Treba je vedeti, da pri družinskem podjetju med zaposlenimi prihaja do interakcij tako doma kot tudi v službi. Zato je treba paziti na to, da se zaposleni doma obnašajo kot družinski člani, na delovnem mestu pa kot uslužbenci. Meje med domom in službo morajo biti jasno določene in se jih morajo zavedati vsi, saj le tako ne bo prihajalo do težav v družinskih odnosih.

Pri družinskih podjetjih, ki jih vodita mož in žena, se pogosto pojavijo problemi z dopustovanjem. Težko je namreč za daljše obdobje pustiti podjetje popolnoma brez vodstva, poleg tega pa je cela družina ves ta čas brez zaslužka. Ta problem večina parov – lastnikov podjetij – rešuje tako, da si za dopust le podaljša vikend.

Vir: HeraldNet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje