Družinsko podjetje

Družinsko podjetje ima za uspeh kar veliko možnosti, saj ima pred ostalimi podjetji določene prednosti. Po drugi strani pa lahko zelo hitro uniči odnose v družini in propade.
Družinsko podjetje

Vloge družinskih članov v podjetju naj bodo določene že vnaprej.

Družinski člani si med seboj že zaupajo in se dobro poznajo. S tem lahko dragoceni čas namenijo poslovanju in ne spoznavanju. Prav tako že dobro poznajo slabosti in prednosti sodelavcev ter si tako znajo pomagati med seboj.

A pomembno je, da so vloge družinskih članov v podjetju že vnaprej natančno določene in se jih vsi držijo. V nasprotnem primeru lahko hitro pride do nesoglasij in prepiranj, kar vodi v napete odnose doma in na delovnem mestu.

Treba je vedeti, da pri družinskem podjetju med zaposlenimi prihaja do interakcij tako doma kot tudi v službi. Zato je treba paziti na to, da se zaposleni doma obnašajo kot družinski člani, na delovnem mestu pa kot uslužbenci. Meje med domom in službo morajo biti jasno določene in se jih morajo zavedati vsi, saj le tako ne bo prihajalo do težav v družinskih odnosih.

Pri družinskih podjetjih, ki jih vodita mož in žena, se pogosto pojavijo problemi z dopustovanjem. Težko je namreč za daljše obdobje pustiti podjetje popolnoma brez vodstva, poleg tega pa je cela družina ves ta čas brez zaslužka. Ta problem večina parov – lastnikov podjetij – rešuje tako, da si za dopust le podaljša vikend.

Vir: HeraldNet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje