E-Beat je najboljši slovenski startup, pravi TechCrunch

V petek se je v Ljubljani zaključil izbor za najboljši slovenski startup po izboru organizacije TechCrunch, največjega svetovnega podjetniškega medija. Zmagal je startup E-Beat, ki ga je ustanovil šestnajstletni dijak Gimnazije Novo mesto, Gašper Grubar.
E-Beat je najboljši slovenski startup, pravi TechCrunch

E-Beat je najboljši slovenski startup (Vir slike: Facebook.com)

Na dogodku so se komisiji predstavila najbolj znana slovenska tehnološka startup podjetja, med njimi Toshl, Lumu, Beezinga in drugi, vsi pa so se borili za glavno nagrado: priložnost, da se predstavijo na konferenci TechCrunch Disrupt, ki velja za osrednji podjetniški dogodek leta!

Na izboru je presenetljivo zmagal startup E-Beat, ki ga je ustanovil komaj šestnajstletni dijak Gimnazije Novo mesto, Gašper Grubar, vsi člani ekipe pa so še mladoletni. Neverjeten uspeh mlade ekipe je navdušil komisijo tujih podjetniških strokovnjakov in vlagateljev, ki so prišli v Slovenijo. Bili so si enotni, da je to nepredstavljivo tudi v svetovnem merilu – na konferenci Disrupt še nikoli ni bilo tako mlade ekipe.

E-Beat je aplikacija, ki glasbenikom omogoča avtomatski zapis not ob igranju instrumenta, torej je kot neke vrste Google Translate med glasbo v zvočni obliki in notnimi zapisi. Trenutno se testira med izbranimi glasbeniki, za širšo javnost pa bo predvidoma na voljo septembra.

Mladi podjetnik Gašper Grubar je plod Ustvarjalnikove valilnice mladih podjetniških talentov. Ustvarjalnik je podjetniški peskovnik, ki po vsej Sloveniji organizira podjetniške delavnice, krožke in izobraževanja in pod svojim okriljem mentorira srednješolce, ki želijo postati podjetniki. 

Kako se je vse skupaj začelo? Gašper je sodeloval na projektnem tednu, ki ga je Ustvarjalnik izvedel na Gimnaziji Novo mesto, nato se je udeležil in zmagal na tekmovanju Velenje Startup, zaradi česar mu je Ustvarjalnik dal na razpolago svoje prostore in podjetniške mentorje, da nadaljuje z razvojem svojega podjetja.

E-Beat je aplikacija, ki glasbenikom omogoča avtomatski zapis not ob igranju instrumenta.

Po velikem uspehu na petkovem izboru TechCrunch Ljubljana pa ima Gašper že veliko načrtov: to poletje se namreč namerava udeležiti tekmovanja za najboljši dijaški startup in študijskega obiska Silicijeve doline.

Turnejo TechCrunch Meetup Balkans je organizirala Netokracija/Netocratic. V 5 dneh je gostovala v 4 mestih: Sofiji, Beogradu, Zagrebu in Ljubljani.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje