E-Beat je najboljši slovenski startup, pravi TechCrunch

V petek se je v Ljubljani zaključil izbor za najboljši slovenski startup po izboru organizacije TechCrunch, največjega svetovnega podjetniškega medija. Zmagal je startup E-Beat, ki ga je ustanovil šestnajstletni dijak Gimnazije Novo mesto, Gašper Grubar.
E-Beat je najboljši slovenski startup, pravi TechCrunch

E-Beat je najboljši slovenski startup (Vir slike: Facebook.com)

Na dogodku so se komisiji predstavila najbolj znana slovenska tehnološka startup podjetja, med njimi Toshl, Lumu, Beezinga in drugi, vsi pa so se borili za glavno nagrado: priložnost, da se predstavijo na konferenci TechCrunch Disrupt, ki velja za osrednji podjetniški dogodek leta!

Na izboru je presenetljivo zmagal startup E-Beat, ki ga je ustanovil komaj šestnajstletni dijak Gimnazije Novo mesto, Gašper Grubar, vsi člani ekipe pa so še mladoletni. Neverjeten uspeh mlade ekipe je navdušil komisijo tujih podjetniških strokovnjakov in vlagateljev, ki so prišli v Slovenijo. Bili so si enotni, da je to nepredstavljivo tudi v svetovnem merilu – na konferenci Disrupt še nikoli ni bilo tako mlade ekipe.

E-Beat je aplikacija, ki glasbenikom omogoča avtomatski zapis not ob igranju instrumenta, torej je kot neke vrste Google Translate med glasbo v zvočni obliki in notnimi zapisi. Trenutno se testira med izbranimi glasbeniki, za širšo javnost pa bo predvidoma na voljo septembra.

Mladi podjetnik Gašper Grubar je plod Ustvarjalnikove valilnice mladih podjetniških talentov. Ustvarjalnik je podjetniški peskovnik, ki po vsej Sloveniji organizira podjetniške delavnice, krožke in izobraževanja in pod svojim okriljem mentorira srednješolce, ki želijo postati podjetniki. 

Kako se je vse skupaj začelo? Gašper je sodeloval na projektnem tednu, ki ga je Ustvarjalnik izvedel na Gimnaziji Novo mesto, nato se je udeležil in zmagal na tekmovanju Velenje Startup, zaradi česar mu je Ustvarjalnik dal na razpolago svoje prostore in podjetniške mentorje, da nadaljuje z razvojem svojega podjetja.

E-Beat je aplikacija, ki glasbenikom omogoča avtomatski zapis not ob igranju instrumenta.

Po velikem uspehu na petkovem izboru TechCrunch Ljubljana pa ima Gašper že veliko načrtov: to poletje se namreč namerava udeležiti tekmovanja za najboljši dijaški startup in študijskega obiska Silicijeve doline.

Turnejo TechCrunch Meetup Balkans je organizirala Netokracija/Netocratic. V 5 dneh je gostovala v 4 mestih: Sofiji, Beogradu, Zagrebu in Ljubljani.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje