E-poslovanje je strateška usmeritev

Ste na tekočem z računovodskimi podatki vašega podjetja? Že veste, koliko boste približno plačali davka na dobiček? Odgovori na ta vprašanja so ključnega pomena za urejeno poslovanje in načrtovanje prihodnosti vašega podjetja.
E-poslovanje je strateška usmeritev

E-poslovanje je strateška usmeritev.

Računovodske naloge postajajo vedno bolj kompleksne in dober računovodja je izrednega pomena za poslovanje podjetja, zato večina podjetij storitve računovodstva najema.

Klasično računovodstvo ni več optimalno, saj zahteva obilico papirne dokumentacije in ročnega dela, poleg tega pa lahko postane stroškovno neučinkovito zaradi pomanjkanja določenih podatkov. Periodične bilance so po navadi pomanjkljive, podatki o stanju odprtih terjatev in obveznosti so neažurni. Zato podjetniki uvajajo e-računovodstvo.

Na srečo je njegova vpeljava in avtomatizacija številnih procesov precej enostavna. Pri tem pa ne pozabite, da je treba najprej postaviti cilje, ki naj bi jih e-računovodstvo dosegalo:

  1. izboljšanje komunikacije med podjetnikom in računovodskim servisom;
  2. zmanjšanje količine dokumentacije in vzpostavitev kvalitetnega sistema hranjenja poslovnih podatkov in računovodskih listin, kar omogoča ažurno spremljanje stanja podjetja in izdelavo analiz ter davčnih evidenc;
  3. stalen dostop do ažurnih podatkov, ki ponujajo vodstvu podlago za kvalitetne poslovne odločitve;
  4. biti nenehno v koraku z najnovejšimi zakonodajnimi spremembami in pravilniki;
  5. zagotavljanje kvalitetnega davčnega svetovanja in
  6. ne nazadnje pa tudi zmanjševanje stroškov računovodskih storitev.

 

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje