E-priročnik: Izdajanje in potrjevanje računov po novem

Avtor — 28.09.2015

Podjetje SAOP je predstavilo brezplačen e-priročnik, namenjen vsem, ki iščete informacije o davčnih blagajnah. Njihova uvedba se namreč hitro približuje: že od 1. decembra 2015 bo njihova uporaba dovoljena, obvezna uporaba pa bo sledila od 2. januarja 2016 dalje.

E-priročnik: Izdajanje in potrjevanje računov po novem

E-priročnik: Izdajanje in potrjevanje računov po novem (Vir slike: Freeimages.com)

V sredini meseca avgusta je v veljavo stopil Pravilnik o izvajanju Zakona o davčnem potrjevanju računov, ki podrobneje ureja izvedbene določbe Zakona o davčnem potrjevanju računov. 

Kako se bo Pravilnik in njegovo izvajanje obneslo v praksi, bo znano po 1. decembru, ko se prične preizkusno obdobje davčnih blagajn. Bistvo slednjih je internetna povezava z osrednjim informacijskim sistemom FURS-a. Pravilnik pa predvideva tudi rešitve za primere, ko interneta povezava ne bo mogoča. Obvezna uporaba davčnih blagajn bo sledila že kmalu za tem, in sicer po 2. januarju 2016.

Prenesite si brezplačen e-priročnik >>

V podjetju SAOP so zato pripravili uporaben e-priročnik, namenjen vsem, ki iščete informacije o davčnih blagajnah. V njem boste obenem izvedeli, kaj vse bo moral zavezanec zagotoviti za zakonsko skladno potrjevanje računov na davčni blagajni, kateri podatki bodo po novem na računi obvezni, kako je s QR kodo, pozabili pa niso tudi na primer, kako bo račun izgledal.

Svoj brezplačen e-priročnik podjetja SAOP si lahko zagotovite na spodnji povezavi.

Prenesite si brezplačen e-priročnik >>


Oznake: ,