E-računovodstvo

Spomnim se, ko smo se nekaj let nazaj, mislim, da je preteklo že 5 let, prvič srečali z izrazom e-računovodstvo. Takrat je šlo za novost, tovrstno rešitev so namreč omogočali le redki programi. Danes je drugače - e-računovodstvo je postalo del realnosti.
E-računovodstvo

E-računovodstvo je pogosta tema naših izobraževanj.

Po nekaterih podatkih, ki smo jih pridobili v pogovoru z računovodskimi servisi po vsej Sloveniji, se dandanes tudi preko 70 odstotkov mladih podjetij odloči za uporabo programov, ki podpirajo e-računovodstvo. Tovrstni programi so se torej v zadnjih letih izredno razširili, saj le nekaj let nazaj sploh še niso obstajali oziroma so bili še v fazi razvoja.

Za to sta po našem mnenju dva razloga. Prvi je, da gre za sodobne programe, ki delujejo prek spleta, v brskalnikih. Gre za programe, zelo podobne aplikacijam, ki jih uporabljamo dnevno, kot so e-bančništvo ter podobne storitve. Dostopnost, enostavna uporaba in namestitev, ki ni potrebna – to je le nekaj lastnosti, ki so pripomogle k temu, da so se programi za e-računovodstvo tako dobro prijeli.

Drugi razlog je v tem, da se je poslovni svet spremenil. Poslovanje poteka hitreje ter bolj dinamično. Več je neplačil. Podaljšali so se plačilni roki. Bolj kot kadar koli je potrebna stroškovna učinkovitost. E-računovodstvo omogoča nenehno spremljanje vseh pomembnih poslovnih kazalcev, kar podjetniku omogoča hitre in učinkovite odločitve, ki so bistvenega pomena za ohranitev ter rast podjetja.

E-računovodstvo podpira tudi MP računovodstvo.

Tovrstno vodenje računovodstva uporabljamo tudi sami. Tako lahko rečemo, da smo spoznali vse prednosti, ki jih s tem podjetnik pridobi. Rečemo lahko tudi, da slabih lastnosti v primerjavi s klasičnim računovodstvom ni, tudi cena ni višja, kot bi lahko zmotno mislili. V primeru e-računovodstva namreč podjetnik kar nekaj dela opravi sam – natančneje vse knjižbe izdanih računov. Računovodji računov tako ni potrebno ponovno knjižiti, saj ima dostop do istega programa, ki ga uporablja tudi podjetnik. Menimo, da je e-računovodstvo dandanes postalo nuja, zato v povezavi z našim partnerjem tovrstno obliko vodenja knjigovodstva tudi aktivno podpiramo. Med drugim ga predstavljamo tudi na naših dogodkih, kjer je postala zelo dobro sprejeta tema, pa tudi na portalu smo že objavili članek na to temo.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje