E-računovodstvo

Spomnim se, ko smo se nekaj let nazaj, mislim, da je preteklo že 5 let, prvič srečali z izrazom e-računovodstvo. Takrat je šlo za novost, tovrstno rešitev so namreč omogočali le redki programi. Danes je drugače - e-računovodstvo je postalo del realnosti.
E-računovodstvo

E-računovodstvo je pogosta tema naših izobraževanj.

Po nekaterih podatkih, ki smo jih pridobili v pogovoru z računovodskimi servisi po vsej Sloveniji, se dandanes tudi preko 70 odstotkov mladih podjetij odloči za uporabo programov, ki podpirajo e-računovodstvo. Tovrstni programi so se torej v zadnjih letih izredno razširili, saj le nekaj let nazaj sploh še niso obstajali oziroma so bili še v fazi razvoja.

Za to sta po našem mnenju dva razloga. Prvi je, da gre za sodobne programe, ki delujejo prek spleta, v brskalnikih. Gre za programe, zelo podobne aplikacijam, ki jih uporabljamo dnevno, kot so e-bančništvo ter podobne storitve. Dostopnost, enostavna uporaba in namestitev, ki ni potrebna – to je le nekaj lastnosti, ki so pripomogle k temu, da so se programi za e-računovodstvo tako dobro prijeli.

Drugi razlog je v tem, da se je poslovni svet spremenil. Poslovanje poteka hitreje ter bolj dinamično. Več je neplačil. Podaljšali so se plačilni roki. Bolj kot kadar koli je potrebna stroškovna učinkovitost. E-računovodstvo omogoča nenehno spremljanje vseh pomembnih poslovnih kazalcev, kar podjetniku omogoča hitre in učinkovite odločitve, ki so bistvenega pomena za ohranitev ter rast podjetja.

E-računovodstvo podpira tudi MP računovodstvo.

Tovrstno vodenje računovodstva uporabljamo tudi sami. Tako lahko rečemo, da smo spoznali vse prednosti, ki jih s tem podjetnik pridobi. Rečemo lahko tudi, da slabih lastnosti v primerjavi s klasičnim računovodstvom ni, tudi cena ni višja, kot bi lahko zmotno mislili. V primeru e-računovodstva namreč podjetnik kar nekaj dela opravi sam – natančneje vse knjižbe izdanih računov. Računovodji računov tako ni potrebno ponovno knjižiti, saj ima dostop do istega programa, ki ga uporablja tudi podjetnik. Menimo, da je e-računovodstvo dandanes postalo nuja, zato v povezavi z našim partnerjem tovrstno obliko vodenja knjigovodstva tudi aktivno podpiramo. Med drugim ga predstavljamo tudi na naših dogodkih, kjer je postala zelo dobro sprejeta tema, pa tudi na portalu smo že objavili članek na to temo.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje