eBay mora plačati odškodnino za prodajo ponaredkov

Francosko sodišče je odredilo, da mora eBay plačati 40 milijonov evrov zaradi prodaje ponarejenih izdelkov prestižnih znamk. Poleg denarne kazni pa so jim naložili še nekaj prepovedi.
eBay mora plačati odškodnino za prodajo ponaredkov

Zaradi dopuščanja prodaje ponarejenih izdelkov prestižnih znamk bo eBay ob milijone.

eBay mora plačati 19,28 milijona evrov znamki LVMH, 17,3 milijone gre Christian Dior Couture in 3,25 milijona evrov drugim znamkam parfumov, katerih ponaredki so se prodajali v tej spletni dražbi. LVMH Moet Hennessy Luis Vuitton pokriva prestižne modne znamke, kot
so Louis Vuitton, Givenchy, Fendi, Emilio Pucci in Marc Jacobs. Družba je pozdravila
sodbo pariškega sodišča, saj so opravili raziskavo in ugotovili, da je 90 odstotkov njihovih izdelkov, ki so naprodaj na eBayevi spletni strani, ponaredkov.

To je bila druga takšna denarna kazen za eBay s strani francoskega sodišča v juniju. 4. junija je sodišče v vzhodni Franciji ugotovilo, da je družba kriva za prodajo ponarejenih Hermesovih torbic, za kar so bili kaznovani z 20 tisoč evri.

Proizvajalcev parfumov, ki so bili oškodovani pravijo, da eBayeva francoska spletna stran ni naredila dovolj za preprečitev prodaje ponarejenih izdelkov, tako parfumov kot torbic.

Predstavnik eBaya pa pravi, da če na strani zasledijo ponaredke, jih takoj umaknejo in meni, da to ni bila sodba zaradi ponaredkov, ampak poskus zavarovanja nekonkurenčne prodaje na račun izbire potrošnikov, zato naj bi se na sodbo tudi pritožili.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje