eBay mora plačati odškodnino za prodajo ponaredkov

Francosko sodišče je odredilo, da mora eBay plačati 40 milijonov evrov zaradi prodaje ponarejenih izdelkov prestižnih znamk. Poleg denarne kazni pa so jim naložili še nekaj prepovedi.
eBay mora plačati odškodnino za prodajo ponaredkov

Zaradi dopuščanja prodaje ponarejenih izdelkov prestižnih znamk bo eBay ob milijone.

eBay mora plačati 19,28 milijona evrov znamki LVMH, 17,3 milijone gre Christian Dior Couture in 3,25 milijona evrov drugim znamkam parfumov, katerih ponaredki so se prodajali v tej spletni dražbi. LVMH Moet Hennessy Luis Vuitton pokriva prestižne modne znamke, kot
so Louis Vuitton, Givenchy, Fendi, Emilio Pucci in Marc Jacobs. Družba je pozdravila
sodbo pariškega sodišča, saj so opravili raziskavo in ugotovili, da je 90 odstotkov njihovih izdelkov, ki so naprodaj na eBayevi spletni strani, ponaredkov.

To je bila druga takšna denarna kazen za eBay s strani francoskega sodišča v juniju. 4. junija je sodišče v vzhodni Franciji ugotovilo, da je družba kriva za prodajo ponarejenih Hermesovih torbic, za kar so bili kaznovani z 20 tisoč evri.

Proizvajalcev parfumov, ki so bili oškodovani pravijo, da eBayeva francoska spletna stran ni naredila dovolj za preprečitev prodaje ponarejenih izdelkov, tako parfumov kot torbic.

Predstavnik eBaya pa pravi, da če na strani zasledijo ponaredke, jih takoj umaknejo in meni, da to ni bila sodba zaradi ponaredkov, ampak poskus zavarovanja nekonkurenčne prodaje na račun izbire potrošnikov, zato naj bi se na sodbo tudi pritožili.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje