eBay mora plačati odškodnino za prodajo ponaredkov

Francosko sodišče je odredilo, da mora eBay plačati 40 milijonov evrov zaradi prodaje ponarejenih izdelkov prestižnih znamk. Poleg denarne kazni pa so jim naložili še nekaj prepovedi.
eBay mora plačati odškodnino za prodajo ponaredkov

Zaradi dopuščanja prodaje ponarejenih izdelkov prestižnih znamk bo eBay ob milijone.

eBay mora plačati 19,28 milijona evrov znamki LVMH, 17,3 milijone gre Christian Dior Couture in 3,25 milijona evrov drugim znamkam parfumov, katerih ponaredki so se prodajali v tej spletni dražbi. LVMH Moet Hennessy Luis Vuitton pokriva prestižne modne znamke, kot
so Louis Vuitton, Givenchy, Fendi, Emilio Pucci in Marc Jacobs. Družba je pozdravila
sodbo pariškega sodišča, saj so opravili raziskavo in ugotovili, da je 90 odstotkov njihovih izdelkov, ki so naprodaj na eBayevi spletni strani, ponaredkov.

To je bila druga takšna denarna kazen za eBay s strani francoskega sodišča v juniju. 4. junija je sodišče v vzhodni Franciji ugotovilo, da je družba kriva za prodajo ponarejenih Hermesovih torbic, za kar so bili kaznovani z 20 tisoč evri.

Proizvajalcev parfumov, ki so bili oškodovani pravijo, da eBayeva francoska spletna stran ni naredila dovolj za preprečitev prodaje ponarejenih izdelkov, tako parfumov kot torbic.

Predstavnik eBaya pa pravi, da če na strani zasledijo ponaredke, jih takoj umaknejo in meni, da to ni bila sodba zaradi ponaredkov, ampak poskus zavarovanja nekonkurenčne prodaje na račun izbire potrošnikov, zato naj bi se na sodbo tudi pritožili.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje