eBay nadaljuje borbo za obstanek med vidnejšimi

Družba želi izboljšati svoje poslovanje, ki nasproti drugim v zadnjem času ne dosega tolikšne rasti. Vodstvo pa je v prejšnjem mesecu prevzel novi direktor John Donahoe.
eBay nadaljuje borbo za obstanek med vidnejšimi

eBay z novim vodstvom in načrti.

eBay, ki je v zadnjem času poskušal preusmeriti poslovanje tudi na druge dejavnosti, je objavil poročilo prihodkov prvega četrtletja. Ti so narasli za 22 odstotkov, na 562 milijonov dolarjev. To je manj kot v lanskem letu.

Število aktivnih eBayevih uporabnikov je v zadnjem četrtletju naraslo le za odstotek, in sicer na 83,9 milijona. Še manj razveseljujoča je novica, s katero se bo moral spoprijeti novi direktor. V tem četrtletju je namreč za odstotek upadla vsota vseh transakcij na eBay-evem tržišču, kar nakazuje da je eBayeva dražba v osnovi obstala na mestu. In nič ne kaže na premik.

John Donahoe pa je prepričan, da je bilo to finančno močno četrtletje, in da bo stabilnost podjetja ostajala in se višala z rastjo posla. Meni tudi, da jim bo to dalo zagon za inovativne spremembe in uporabnike prepričalo, da bodo še naprej uporabljali eBayeve storitve.

Vir: The New York Times