eBay nadaljuje borbo za obstanek med vidnejšimi

Družba želi izboljšati svoje poslovanje, ki nasproti drugim v zadnjem času ne dosega tolikšne rasti. Vodstvo pa je v prejšnjem mesecu prevzel novi direktor John Donahoe.
eBay nadaljuje borbo za obstanek med vidnejšimi

eBay z novim vodstvom in načrti.

eBay, ki je v zadnjem času poskušal preusmeriti poslovanje tudi na druge dejavnosti, je objavil poročilo prihodkov prvega četrtletja. Ti so narasli za 22 odstotkov, na 562 milijonov dolarjev. To je manj kot v lanskem letu.

Število aktivnih eBayevih uporabnikov je v zadnjem četrtletju naraslo le za odstotek, in sicer na 83,9 milijona. Še manj razveseljujoča je novica, s katero se bo moral spoprijeti novi direktor. V tem četrtletju je namreč za odstotek upadla vsota vseh transakcij na eBay-evem tržišču, kar nakazuje da je eBayeva dražba v osnovi obstala na mestu. In nič ne kaže na premik.

John Donahoe pa je prepričan, da je bilo to finančno močno četrtletje, in da bo stabilnost podjetja ostajala in se višala z rastjo posla. Meni tudi, da jim bo to dalo zagon za inovativne spremembe in uporabnike prepričalo, da bodo še naprej uporabljali eBayeve storitve.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje