eBay nadaljuje borbo za obstanek med vidnejšimi

Avtor — 17.04.2008
Družba želi izboljšati svoje poslovanje, ki nasproti drugim v zadnjem času ne dosega tolikšne rasti. Vodstvo pa je v prejšnjem mesecu prevzel novi direktor John Donahoe.
eBay nadaljuje borbo za obstanek med vidnejšimi

eBay z novim vodstvom in načrti.

eBay, ki je v zadnjem času poskušal preusmeriti poslovanje tudi na druge dejavnosti, je objavil poročilo prihodkov prvega četrtletja. Ti so narasli za 22 odstotkov, na 562 milijonov dolarjev. To je manj kot v lanskem letu.

Število aktivnih eBayevih uporabnikov je v zadnjem četrtletju naraslo le za odstotek, in sicer na 83,9 milijona. Še manj razveseljujoča je novica, s katero se bo moral spoprijeti novi direktor. V tem četrtletju je namreč za odstotek upadla vsota vseh transakcij na eBay-evem tržišču, kar nakazuje da je eBayeva dražba v osnovi obstala na mestu. In nič ne kaže na premik.

John Donahoe pa je prepričan, da je bilo to finančno močno četrtletje, in da bo stabilnost podjetja ostajala in se višala z rastjo posla. Meni tudi, da jim bo to dalo zagon za inovativne spremembe in uporabnike prepričalo, da bodo še naprej uporabljali eBayeve storitve.

Vir: The New York Times

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje