Ebay trdi, da je Skype podcenjen

Eden izmed vodilnih pri eBayu je v sredo dejal, da je ocena vrednosti Skypa na 2 milijardi dolarjev prenizka, saj je to rastoča družba z velikim tržnim potencialom.
Ebay trdi, da je Skype podcenjen

Koliko je vreden Skype?

Analitiki so ocenili vrednost Skypa na 2 milijardi dolarjev, kar je manj kot 2,6 milijard dolarjev, za kolikor ga je leta 2005 kupil eBay. Vodilni pri eBayu John Donahoe pravi, da je ta ocena prenizka, vendar pa ni želel povedati najnižje cene po kateri bi bilo podjetje pripravljeno prodati Skype, ki naj bi ga prodali preko javne ponudbe v prvi polovici leta 2010. Med drugim se za odkup Skypa potegujeta tudi njegova prvotna soustanovitelja Niklas Zennstrom in Janus Friis, ki že zbirata sredstva.

Skype ima okoli 400 milijonov uporabnikov in hitro raste. Po novem ga je mogoče uporabljati tudi na Applovem iPhonu, kjer ga za enkrat uporablja že deset odstotkov lastnikov iPhonov. Donahov ocenjuje, da bo v prihodnosti e-poslovanje porastlo s trenutnih 5 odstotkov na okoli 15-20 odstotkov celotne maloprodaje.

Vendar pa tudi na Skype vpliva recesija, saj je njegov dobiček v prvem četrtletju znašal 357 milijonov dolarjev, kar je manj v primerjavi s 460 milijonov dolarjev iz preteklosti.

 

Vir: Reuters

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje