Ebay trdi, da je Skype podcenjen

Eden izmed vodilnih pri eBayu je v sredo dejal, da je ocena vrednosti Skypa na 2 milijardi dolarjev prenizka, saj je to rastoča družba z velikim tržnim potencialom.
Ebay trdi, da je Skype podcenjen

Koliko je vreden Skype?

Analitiki so ocenili vrednost Skypa na 2 milijardi dolarjev, kar je manj kot 2,6 milijard dolarjev, za kolikor ga je leta 2005 kupil eBay. Vodilni pri eBayu John Donahoe pravi, da je ta ocena prenizka, vendar pa ni želel povedati najnižje cene po kateri bi bilo podjetje pripravljeno prodati Skype, ki naj bi ga prodali preko javne ponudbe v prvi polovici leta 2010. Med drugim se za odkup Skypa potegujeta tudi njegova prvotna soustanovitelja Niklas Zennstrom in Janus Friis, ki že zbirata sredstva.

Skype ima okoli 400 milijonov uporabnikov in hitro raste. Po novem ga je mogoče uporabljati tudi na Applovem iPhonu, kjer ga za enkrat uporablja že deset odstotkov lastnikov iPhonov. Donahov ocenjuje, da bo v prihodnosti e-poslovanje porastlo s trenutnih 5 odstotkov na okoli 15-20 odstotkov celotne maloprodaje.

Vendar pa tudi na Skype vpliva recesija, saj je njegov dobiček v prvem četrtletju znašal 357 milijonov dolarjev, kar je manj v primerjavi s 460 milijonov dolarjev iz preteklosti.

 

Vir: Reuters

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje