Ebay trdi, da je Skype podcenjen

Eden izmed vodilnih pri eBayu je v sredo dejal, da je ocena vrednosti Skypa na 2 milijardi dolarjev prenizka, saj je to rastoča družba z velikim tržnim potencialom.
Ebay trdi, da je Skype podcenjen

Koliko je vreden Skype?

Analitiki so ocenili vrednost Skypa na 2 milijardi dolarjev, kar je manj kot 2,6 milijard dolarjev, za kolikor ga je leta 2005 kupil eBay. Vodilni pri eBayu John Donahoe pravi, da je ta ocena prenizka, vendar pa ni želel povedati najnižje cene po kateri bi bilo podjetje pripravljeno prodati Skype, ki naj bi ga prodali preko javne ponudbe v prvi polovici leta 2010. Med drugim se za odkup Skypa potegujeta tudi njegova prvotna soustanovitelja Niklas Zennstrom in Janus Friis, ki že zbirata sredstva.

Skype ima okoli 400 milijonov uporabnikov in hitro raste. Po novem ga je mogoče uporabljati tudi na Applovem iPhonu, kjer ga za enkrat uporablja že deset odstotkov lastnikov iPhonov. Donahov ocenjuje, da bo v prihodnosti e-poslovanje porastlo s trenutnih 5 odstotkov na okoli 15-20 odstotkov celotne maloprodaje.

Vendar pa tudi na Skype vpliva recesija, saj je njegov dobiček v prvem četrtletju znašal 357 milijonov dolarjev, kar je manj v primerjavi s 460 milijonov dolarjev iz preteklosti.

 

Vir: Reuters

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje