Ekipa Osmosis na Imagine cup osvojila odlično 7. mesto!

Slovenska ekipa Osmosis je s svojo spletno platformo za spodbujanje dobrodelnosti odlično odrezala na svetovnem študentskem tehnološkem tekmovanju Imagine Cup. Na tekmovanju, kjer je sodelovalo 105 ekip oz. več kot 350 študentov iz 75 držav, so osvojili odlično 7. mesto.
Ekipa Osmosis na Imagine cup osvojila odlično 7. mesto!

Ekipa Osmosis na Imagine cup osvojila odlično 7. mesto! (Vir slike: ImagineCup.si)

Udeleženci tekmovanja so se pomerili v šestih kategorijah. Slovenska ekipa Osmosis se je pomerila v kategoriji Software Design in se uvrstila v sam svetovni vrh. Prehitele so jo le ekipe iz Tajvana, Ukrajine, Grčije, Nove Zelandije, Portugalske in Japonske.

Ekipo Osmosis sestavljajo Aleksander Berus in Erol Merdanovič s Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Luka Vidoni, študent Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Juš Milčinski s FDV. Zanje konec tekmovanja najverjetneje pomeni šele pravi začetek. Člani ekipe namreč nameravajo ubrati samostojno podjetniško pot in ustanoviti podjetje ali zavod, upoštevajoč predloge komisije in uporabnikov, ki so na tekmovanju že preizkušali njihovo plaftormo.

Microsoft je s tekmovanjem Imagine Cup do danes k sodelovanju privabil že prek 1,65 milijona študentov iz 190 držav. Vsako leto jim uspe privabiti ekipe, ki predstavijo inovativne izdelke za reševanje svetovnih problemov na povsem različnih področjih. Letošnje tekmovanje je potekalo v Sydneyju, in sicer že 10. leto zapored, prihodnje leto pa bo prireditev gostoval St. Petersburg.

Vir: Dnevnik

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje