Ekspanzija Netflixa se nadaljuje

Netflix, ki velja za največjega ponudnika video streamov na svetu, je napovedal, da se marca 2015 širi v Avstralijo in na Novo Zelandijo. Za seboj ima pestro leto, saj je izvedel oziroma dokončuje večjo širitev na evropski trg.
Ekspanzija Netflixa se nadaljuje

Netflix se leta 2015 širi v Avstralijo in na Novo Zelandijo (Vir slike: YouTube).

O ceni storitev so pri Netflixu skrivnostni, pravijo, da bodo cene sporočili naknadno. Avstralski trg Netflixu predstavlja velik izziv, saj bo imel tam kar precej konkurenčnih storitev. Prav zato bo zanimivo videti, kakšno ceno bodo postavili.

Letos se je Netflixova spletna videoteka razširila v šest dodatnih držav, na voljo je oziroma bo v kratkem v Nemčiji, Avstriji, Švici, Belgiji, Franciji in Luksemburgu. Na evropski trg je prvič stopil leta 2012, ko je postal na voljo uporabnikom v Veliki Britaniji, na Irskem, Danskem, Norveškem, Finskem in Švedskem, od leta 2013 je na voljo tudi Nizozemcem. Samo v Veliki Britaniji ima več kot 4,5 milijonov naročnikov.

Več kot 53 milijonov naročnikov

V ZDA Netflix velja za pravi hit, sicer pa tudi drugod po svetu vlada veliko zanimanje zanj. Samo v prvi polovici letošnjega leta so dobili 2,87 milijona novih uporabnikov, medtem ko je leta 2013 skupno njihove storitev naročilo »le« 1,63 milijona. Storitev je prisotna na skoraj 50 trgih, konec minulega četrtletja pa je na svetovni ravni zabeležil že 53,1 milijonov naročnikov. Večina prihaja iz ZDA, kar 36 milijonov.

Milijardo ur gledanja Netflixa na mesec!

Nekateri so Netflix ocenili za »čudovito digitalno zgodbo o uspehu«, ki traja že od leta 1997. K temu prispeva tudi zadovoljstvo naročnikov, po neki raziskavi naj bi bilo kar 6 od 10 naročnikov Netflixa izredno ali zelo zadovoljnih s storitvijo. Kako tudi ne, celotno število naročnikov mesečno njihovo storitev spremlja več kot milijardo ur! V drugem četrtletju letošnjega leta so gledanju njihovih vsebin namenili 5,1 milijard ur, dnevno na naročnika okoli 93 minut.

Podjetje ima več kot dva tisoč zaposlenih, kar je v primerjavi z drugimi podjetji v isti panogi skorajda zanemarljivo.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje