Ekspanzija Netflixa se nadaljuje

Netflix, ki velja za največjega ponudnika video streamov na svetu, je napovedal, da se marca 2015 širi v Avstralijo in na Novo Zelandijo. Za seboj ima pestro leto, saj je izvedel oziroma dokončuje večjo širitev na evropski trg.
Ekspanzija Netflixa se nadaljuje

Netflix se leta 2015 širi v Avstralijo in na Novo Zelandijo (Vir slike: YouTube).

O ceni storitev so pri Netflixu skrivnostni, pravijo, da bodo cene sporočili naknadno. Avstralski trg Netflixu predstavlja velik izziv, saj bo imel tam kar precej konkurenčnih storitev. Prav zato bo zanimivo videti, kakšno ceno bodo postavili.

Letos se je Netflixova spletna videoteka razširila v šest dodatnih držav, na voljo je oziroma bo v kratkem v Nemčiji, Avstriji, Švici, Belgiji, Franciji in Luksemburgu. Na evropski trg je prvič stopil leta 2012, ko je postal na voljo uporabnikom v Veliki Britaniji, na Irskem, Danskem, Norveškem, Finskem in Švedskem, od leta 2013 je na voljo tudi Nizozemcem. Samo v Veliki Britaniji ima več kot 4,5 milijonov naročnikov.

Več kot 53 milijonov naročnikov

V ZDA Netflix velja za pravi hit, sicer pa tudi drugod po svetu vlada veliko zanimanje zanj. Samo v prvi polovici letošnjega leta so dobili 2,87 milijona novih uporabnikov, medtem ko je leta 2013 skupno njihove storitev naročilo »le« 1,63 milijona. Storitev je prisotna na skoraj 50 trgih, konec minulega četrtletja pa je na svetovni ravni zabeležil že 53,1 milijonov naročnikov. Večina prihaja iz ZDA, kar 36 milijonov.

Milijardo ur gledanja Netflixa na mesec!

Nekateri so Netflix ocenili za »čudovito digitalno zgodbo o uspehu«, ki traja že od leta 1997. K temu prispeva tudi zadovoljstvo naročnikov, po neki raziskavi naj bi bilo kar 6 od 10 naročnikov Netflixa izredno ali zelo zadovoljnih s storitvijo. Kako tudi ne, celotno število naročnikov mesečno njihovo storitev spremlja več kot milijardo ur! V drugem četrtletju letošnjega leta so gledanju njihovih vsebin namenili 5,1 milijard ur, dnevno na naročnika okoli 93 minut.

Podjetje ima več kot dva tisoč zaposlenih, kar je v primerjavi z drugimi podjetji v isti panogi skorajda zanemarljivo.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje