Elektronski papirus

Avtor — 07.07.2008
Večji ekrani so vedno bolj zaželeni zaradi preglednejšega branja e-mailov ali branja e-knjig. Še bolj zaželeni pa so ekrani, ki jih lahko pospravimo v žep in jih povsod prenašamo s sabo. Sedaj se na trgu predstavlja poseben ekran, ki ga lahko zvijemo kot papirus.
Elektronski papirus

Readius, proizvod Polymer Vision je novi e-bralec.

The Readius je novi prenosljivi zaslon oblikovan predvsem za branje knjig, revij, časopisov in pošte v velikosti navadnega telefona. Ekran je zvit v atraktivno ohišje in meri 10 centimetrov po diagonali. Ekran je po izgledu podoben steklu, vendar pa ga lahko ovijemo okoli prsta. Zaradi žepne velikosti je izredno uporaben, namenjen je tudi tistim, ki stalno preverjajo pošto, saj ima vgrajen vmesnik za brezžično povezavo.

Črno bel ekran prikazuje približno 22 vrstic, odvisno od pisave, omogočene s tehnologijo E Inka, ki ga uporablja tudi Amazonov Kindle in drugi e-bralci. Na zaslonu se stran s pritiskom na gumb zamenja v pol sekunde. Baterija zdrži 30 ur branja, ekran pa bo osvetljen z različnimi intenzivnostmi. Na voljo bo tudi možnost osvetljave, ki bo delovala kot popolna sončna svetloba.

Readius bo jeseni predstavljen v Angliji, Italiji in Nemčiji, v ZDA pa v začetku leta 2009. Cena še ni določena, vendar so sporočili, da bo ugodnejši kot Kindle, ki se trenutno prodaja za zajetnih 359 dolarjev.

Vir: The New York Times

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.

Preberite več >>
Vse za podjetje