Elektronski papirus

Večji ekrani so vedno bolj zaželeni zaradi preglednejšega branja e-mailov ali branja e-knjig. Še bolj zaželeni pa so ekrani, ki jih lahko pospravimo v žep in jih povsod prenašamo s sabo. Sedaj se na trgu predstavlja poseben ekran, ki ga lahko zvijemo kot papirus.
Elektronski papirus

Readius, proizvod Polymer Vision je novi e-bralec.

The Readius je novi prenosljivi zaslon oblikovan predvsem za branje knjig, revij, časopisov in pošte v velikosti navadnega telefona. Ekran je zvit v atraktivno ohišje in meri 10 centimetrov po diagonali. Ekran je po izgledu podoben steklu, vendar pa ga lahko ovijemo okoli prsta. Zaradi žepne velikosti je izredno uporaben, namenjen je tudi tistim, ki stalno preverjajo pošto, saj ima vgrajen vmesnik za brezžično povezavo.

Črno bel ekran prikazuje približno 22 vrstic, odvisno od pisave, omogočene s tehnologijo E Inka, ki ga uporablja tudi Amazonov Kindle in drugi e-bralci. Na zaslonu se stran s pritiskom na gumb zamenja v pol sekunde. Baterija zdrži 30 ur branja, ekran pa bo osvetljen z različnimi intenzivnostmi. Na voljo bo tudi možnost osvetljave, ki bo delovala kot popolna sončna svetloba.

Readius bo jeseni predstavljen v Angliji, Italiji in Nemčiji, v ZDA pa v začetku leta 2009. Cena še ni določena, vendar so sporočili, da bo ugodnejši kot Kindle, ki se trenutno prodaja za zajetnih 359 dolarjev.

Vir: The New York Times