Enolyse med finalisti LAUNCHub-a!

Ekipa Enolyse je bila poleg še treh slovenskih ekip; deTENS, MEDinar in 3GM uvrščena v ožji izbor za sprejem v bolgarski pospeševalnik LAUNCHub, kjer bodo s svojo idejo poskušali navdušiti potencialne investitorje.
Enolyse med finalisti LAUNCHub-a!

Enolyse med finalisti LAUNCH-uba! (Vir slike: arhiv Enolyse)

Enolys-ovci skupaj delili že šolske klopi

Ustanovni člani startupa Enolyse se poznajo že vrsto let. Primož Zajec, Jaka Ogorevc in Martin Blazinšek so skupaj delili že šolske klopi, saj so bili vsi trije paralelka na isti srednji šoli, kjer so se imeli možnost bolje spoznati. Kasneje so se vpisali tudi na isto fakulteto in postali cimri, predvsem pa zelo dobri prijatelji.

Kaj ekipi pomeni dejstvo, da so med finalisti LAUNCH-uba?

Ekipa je bila poleg še treh slovenskih ekip; deTENS, MEDinar in 3GM uvrščena v ožji izbor za sprejem v bolgarski pospeševalnik LAUNCHub, kjer bodo poskušali navdušiti potencialne investitorje za svojo idejo. Pri LAUNCHubu gre za semensko podporo perspektivnih podjetniških idej s področja digitalnih tehnologij v južni in vzhodni Evropi v višini do 200 tisoč evrov. »Ta izbor nam daje potrditev, da smo na pravi poti in da ima ideja potencial tudi izven naših meja. Veseli smo tudi, da lahko iz takšnih pozitivnih trenutkov črpamo energijo za nadaljnje delo,« navdušeno pove Martin Blazinšek.

Pripravi se na podjetništvo z MP šolo >>

Ideja vzklila že med študijem …

»Idejo, da bi nekoč imela svoje podjetje, sva z Jako začela gojiti že med študijem, vendar sva bila takrat premalo pogumna. Ideja za razvoj takšne rešitve pa je prišla bolj spontano. Moj oče je pred petimi leti delal analize vina za okoliške vinogradnike. V ta namen je uporabljal različne merilne instrumente. Želel je, da jih z Jako poveževa v skupni merilni instrument, ki ga bo lahko upravljal z osebnim računalnikom. Idejo sva želela takrat izpeljati v okviru projektne naloge na fakulteti, kjer sva želela razviti vinski multimeter – napravo, v katero zlijete vino in na koncu dobite celotno analizo. Zaradi osebnih razlogov ideje takrat nisva razvila. Sam sem v okviru predmeta Ekonomika poslovanja takrat napisal še poslovni načrt na to temo in ga pospravil v predal.

Ko sem lani začel ponovno razmišljati o lastnem podjetju, sem iz predala potegnil ta poslovni načrt in ideji dal še eno priložnost. Prijavil sem se na tekmovanje Start:Cloud 2013 pod okriljem Hekovnika in po prvi delavnici k sodelovanju povabil še Jako, Primož pa se nama je pridružil po enem mesecu,« zametke ideje razloži Blazinšek.

Martin Blazinšek, Jaka Ogorevc in Primož Zajec – ustanovitelji podjetja po zmagi na Start:Cloud 2013. (Vir slike: arhiv Enolyse).

Ciljna skupina Enolyse

»Našo rešitev nameravamo prodajati globalno, saj je slovenski trg za nas premajhen. Po podatkih iz mednarodnega statističnega urada je na svetu skupaj registriranih več kot 3 milijone vinarjev. Proizvajalci vina so po podatkih nacionalnih enoloških inštitutov segmentirani v različne velikostne razrede, glede na letno količino pridelanega vina.

Sami ocenjujemo, da so za nas potencialne stranke iz segmentov majhni, srednji in veliki vinarji, ki v številu predstavljajo kar 60 odstotkov vseh proizvajalcev.

To so predvsem družinski vinarji, ki jim proizvodnja vina predstavlja osnovni vir zaslužka in manjše zadruge. Takšni pridelovalci letno pridelajo med 20 in 800 tisoč litri vina,« izvemo statistične detajle s strani ekipe.

Vinsko obarvane vizije za prihodnost

»Naša vizija je predvsem, da postavimo podjetje na noge, da se bo sposobno samo financirati. To pomeni, da želimo iz faze razvoja in testiranja preiti v produkcijo in prodajo. Naša želja pa je tudi, da bi se sodelavci na projektu zaposlili v podjetju in kasneje ustvarili delovna mesta z visoko dodano vrednostjo. Seveda imamo še veliko idej, kako bi lahko osnovno idejo nadgradili in oplemenitili, vendar gremo raje korak za korakom,« je takten Blazinšek. 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje