Eric Ries napisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju

Eric Ries, podjetnik, ki je leta 2008 definiral koncept t.i. vitkega podjetja (ang. lean startup) in nato prepotoval svet, da bi poslovneže podučil o prednostih uporabe njegovega pristopa, je predstavil nov knjižni priročnik, ki pa ga je mogoče kupiti le prek Kickstarterja.
Eric Ries napisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju

Eric Ries spisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju (Vir slike: Kickstarter)

Najnovejši Riesov priročnik, The Leader’s Guide, bo posameznikom iz vodilnih položajev podal vsa znanja, ki so potrebna za implementacijo koncepta vitkega podjetja v poslovanje njihovega podjetja. A le, če se bodo za nakup in podporo odločili tekom trajanja kampanje na Kickstarterju. Po 16. aprilu 2015, ko se Riesova spletna kampanja zbiranja sredstev konča, namreč priročnika The Leader’s Guide ne bo več mogoče kupiti, saj gre za enkraten projekt, ki je v prvi vrsti namenjen širjenju in promoviranju metodologije vitkega podjetja.

Eric Ries se je za uporabo platforme Kickstarter odločil zaradi radovednosti in eksperimentiranja. V prvi vrsti pa je želel svoje podpornike spodbuditi k sodelovanju in deljenju idej, izkušenj, zgodb in naukov, katere želi kasneje vključiti v njegovo najnovejšo knjigo The Startup Way, ki je pravkar v nastajanju. Prepričan je, da lahko le s sodelovanjem s svojimi bralci ustvari odlične in uporabne knjige, ki bodo služile množicam: “Kickstarter je odlična platforma, ki mi omogoča dobro interakcijo z mojimi bralci. A tovrsten način pisanja knjige je zame povsem nov, gre pravzaprav za eksperiment, s katerim bom poskušal najti nov način pisanja knjig, ki bodo zadovoljile zahtevne bralce iz 21. stoletja.

Riesov projekt na Kickstarterju je izjemno dobro sprejet. Že v prvem dnevu je namreč kampanja dosegla zastavljeni cilj v višini 135 tisoč dolarjev, v prvih treh dneh pa se je znesek povzpel že na 170 tisoč dolarjev. Do danes je znesek narastel že na skoraj 240 tisoč dolarjev, skupno pa je projekt podprlo že več kot 3.800 podpornikov.

Vir: Kickstarter

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje