Eric Ries napisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju

Eric Ries, podjetnik, ki je leta 2008 definiral koncept t.i. vitkega podjetja (ang. lean startup) in nato prepotoval svet, da bi poslovneže podučil o prednostih uporabe njegovega pristopa, je predstavil nov knjižni priročnik, ki pa ga je mogoče kupiti le prek Kickstarterja.
Eric Ries napisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju

Eric Ries spisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju (Vir slike: Kickstarter)

Najnovejši Riesov priročnik, The Leader’s Guide, bo posameznikom iz vodilnih položajev podal vsa znanja, ki so potrebna za implementacijo koncepta vitkega podjetja v poslovanje njihovega podjetja. A le, če se bodo za nakup in podporo odločili tekom trajanja kampanje na Kickstarterju. Po 16. aprilu 2015, ko se Riesova spletna kampanja zbiranja sredstev konča, namreč priročnika The Leader’s Guide ne bo več mogoče kupiti, saj gre za enkraten projekt, ki je v prvi vrsti namenjen širjenju in promoviranju metodologije vitkega podjetja.

Eric Ries se je za uporabo platforme Kickstarter odločil zaradi radovednosti in eksperimentiranja. V prvi vrsti pa je želel svoje podpornike spodbuditi k sodelovanju in deljenju idej, izkušenj, zgodb in naukov, katere želi kasneje vključiti v njegovo najnovejšo knjigo The Startup Way, ki je pravkar v nastajanju. Prepričan je, da lahko le s sodelovanjem s svojimi bralci ustvari odlične in uporabne knjige, ki bodo služile množicam: “Kickstarter je odlična platforma, ki mi omogoča dobro interakcijo z mojimi bralci. A tovrsten način pisanja knjige je zame povsem nov, gre pravzaprav za eksperiment, s katerim bom poskušal najti nov način pisanja knjig, ki bodo zadovoljile zahtevne bralce iz 21. stoletja.

Riesov projekt na Kickstarterju je izjemno dobro sprejet. Že v prvem dnevu je namreč kampanja dosegla zastavljeni cilj v višini 135 tisoč dolarjev, v prvih treh dneh pa se je znesek povzpel že na 170 tisoč dolarjev. Do danes je znesek narastel že na skoraj 240 tisoč dolarjev, skupno pa je projekt podprlo že več kot 3.800 podpornikov.

Vir: Kickstarter

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje