Eric Ries napisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju

Eric Ries, podjetnik, ki je leta 2008 definiral koncept t.i. vitkega podjetja (ang. lean startup) in nato prepotoval svet, da bi poslovneže podučil o prednostih uporabe njegovega pristopa, je predstavil nov knjižni priročnik, ki pa ga je mogoče kupiti le prek Kickstarterja.
Eric Ries napisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju

Eric Ries spisal knjigo samo za podpornike na Kickstarterju (Vir slike: Kickstarter)

Najnovejši Riesov priročnik, The Leader’s Guide, bo posameznikom iz vodilnih položajev podal vsa znanja, ki so potrebna za implementacijo koncepta vitkega podjetja v poslovanje njihovega podjetja. A le, če se bodo za nakup in podporo odločili tekom trajanja kampanje na Kickstarterju. Po 16. aprilu 2015, ko se Riesova spletna kampanja zbiranja sredstev konča, namreč priročnika The Leader’s Guide ne bo več mogoče kupiti, saj gre za enkraten projekt, ki je v prvi vrsti namenjen širjenju in promoviranju metodologije vitkega podjetja.

Eric Ries se je za uporabo platforme Kickstarter odločil zaradi radovednosti in eksperimentiranja. V prvi vrsti pa je želel svoje podpornike spodbuditi k sodelovanju in deljenju idej, izkušenj, zgodb in naukov, katere želi kasneje vključiti v njegovo najnovejšo knjigo The Startup Way, ki je pravkar v nastajanju. Prepričan je, da lahko le s sodelovanjem s svojimi bralci ustvari odlične in uporabne knjige, ki bodo služile množicam: “Kickstarter je odlična platforma, ki mi omogoča dobro interakcijo z mojimi bralci. A tovrsten način pisanja knjige je zame povsem nov, gre pravzaprav za eksperiment, s katerim bom poskušal najti nov način pisanja knjig, ki bodo zadovoljile zahtevne bralce iz 21. stoletja.

Riesov projekt na Kickstarterju je izjemno dobro sprejet. Že v prvem dnevu je namreč kampanja dosegla zastavljeni cilj v višini 135 tisoč dolarjev, v prvih treh dneh pa se je znesek povzpel že na 170 tisoč dolarjev. Do danes je znesek narastel že na skoraj 240 tisoč dolarjev, skupno pa je projekt podprlo že več kot 3.800 podpornikov.

Vir: Kickstarter

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje