Ericsson v težavah?

Avtor rokkos — 17.10.2007
Komentiraj!
Ericsson je objavil poslovni izid, kjer podjetje precej zaostaja za načrtovanim dobičkom. Borzni trg se je že odzval s 25 odstotnim padcem vrednosti delnic švedskega podjetja.
Ericsson v težavah?

Ericsson, sinonim švedske kvalitete, je v tretjem četrtletju zabeležil slabe poslovne rezultate.

Ericsson, največji svetovni izdelovalec mobilnih omrežij, je objavil nedoseganje pričakovanih ciljev na področju obsega prodaje, operativnih prihodkov ter denarnega toka. Poročilo je povzročilo padec vrednosti delnic na najnižjo raven v zadnjih treh letih in pol. Za slabe rezultate naj bi bile krive nadgradnje omrežij ter nepričakovana gibanja na trgu.

»Posledice tržne dinamike so vedno stvar presoje. V tem četrtletju smo očitno podcenili vpliv teh posledic,« je izjavil izvršni direktor Carl-Henric Svanberg. V preliminarnem poročilu lahko zasledimo, da je operativni dobiček iz lanskoletnih 8,8 milijard švedskih kron padel za 36 % na 5,6 milijard švedskih kron (876 milijonov $). Analitiki so za tretje četrtletje tega leta napovedovali dobiček v višini 8,9 milijard švedskih kron.

»Ti rezultati postavljajo določene dvome o njihovi strateški usmeritvi ter notranjem nadzoru,« je izjavil Anders Berg, investicijski analitik iz Evil Bank s sedežem v Stockholmu. Slabi Ericssonovi rezultati so povzročili padec vrednosti delnic evropskih tekmecev. Tako so nižje vrednosti zabeležili v podjetjih Nokia, Alcatel-Lucent, Siemens in Vodafone.


Vir: BBC News

Prijavi se na e-novice!