eSkiing – smučanje, obarvano z entuziazmom

Skozi predavanja in delavnice se je na KickUP programu, ki je v organizaciji StartUP Novo mesto potekal od septembra 2013 do januarja 2014, kreiralo šest svežih startupov, vsak s svojo inovativno idejo. Tokrat tako predstavljamo idejo ekipe eSkiing, startupa v izključno dijaški sestavi.
eSkiing – smučanje, obarvano z entuziazmom

eSkiing – smučanje, obarvano z entuziazmom (foto: Jaka Jemec)

Ekipo sestavljajo Rok Dolenc (idejni vodja), Nejc Savodnik (programer), Lan Sovinc (oblikovalec), Peter Dijak in Lucija Koprivc. Vsi so dijaki Gimnazije Šentvid, le Lan obiskuje Gimnazijo Vič, v veliko pomoč pa jim je tudi njihova mentorica Željka Kitič. Slednji tako razvijajo mobilno aplikacijo, ki bi prek zbiranja točk in nagrad naredila smučanje bolj zabavno.

»Problem dolgočasja med smučanjem smo poskušali rešiti na igriv način, hoteli pa smo tudi nekako povezati prijatelje, ki se skupaj lotevajo tega športa. To nam je uspelo preko tekmovanja med prijatelji in z osvajanjem medalj. Poleg tega pa lahko uporabnik ‘premaguje’ tudi samega sebe s podiranjem izzivov ali premikanjem mejnikov.«

Na idejo je prišel Rok Dolenc, saj je strasten smučar, a kot pravi sam, včasih nima dovolj velike motivacije, da bi se odpravil na bele strmine. »Idejo sem predstavil na dijaškem StartUP vikendu na Gimnaziji Novo Mesto, kjer sem skupaj z Lucijo in Petrom osvojil 3. mesto. Po tem dogodku sta se nam pridružila še Lan in Nejc in nastala je ekipa, ki uspešno deluje še danes,« ponosno razloži Dolenc.

Smučarsko naravnana ciljna skupina

»Naša ciljna skupina so seveda smučarji. Predvsem se bomo osredotočili na mlade, saj v njih vidimo idealne uporabnike naše aplikacije. Na svetu je več kot 200 milijonov smučarjev, tako, da je trg zares ogromen, mi pa se bomo najprej osredotočili na Slovenijo in sosednje države.

Vizija za prihodnost je, da bi našo aplikacijo razširili po vseh evropskih smučiščih. Vemo, da se to sliši  nemogoče, vendar verjamemo, da nam lahko z veliko truda uspe tudi to. In seveda spoznavati in sodelovati s čim več ljudmi. Zavedamo se, da smo mladi in, da nas zaradi tega marsikdo ne jemlje resno. Mi jim odgovarjamo, da leta niso pomembna, pomembna je strast in zagnanost pri svojem delu, česar pa nam zagotovo ne manjka,« poudari Dolenc.

foto: Jaka Jemec

»Lepa izkušnja in neke vrste privilegij«

In kakšno je počutje ekipe, ki je bila vključena v KICKup pospeševalnik? »Definitivno je to zelo lepa izkušnja in neke vrste privilegij. Ogromno smo se naučili, močno napredovali v razvoju aplikacije, predvsem pa smo dobili dodatno samozavest, ki je zmeraj dobrodošla. Osebno sem se tudi zelo izboljšal v javnem nastopanju,« še pove mladi gimnazijec.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje