eSkiing – smučanje, obarvano z entuziazmom

Skozi predavanja in delavnice se je na KickUP programu, ki je v organizaciji StartUP Novo mesto potekal od septembra 2013 do januarja 2014, kreiralo šest svežih startupov, vsak s svojo inovativno idejo. Tokrat tako predstavljamo idejo ekipe eSkiing, startupa v izključno dijaški sestavi.
eSkiing – smučanje, obarvano z entuziazmom

eSkiing – smučanje, obarvano z entuziazmom (foto: Jaka Jemec)

Ekipo sestavljajo Rok Dolenc (idejni vodja), Nejc Savodnik (programer), Lan Sovinc (oblikovalec), Peter Dijak in Lucija Koprivc. Vsi so dijaki Gimnazije Šentvid, le Lan obiskuje Gimnazijo Vič, v veliko pomoč pa jim je tudi njihova mentorica Željka Kitič. Slednji tako razvijajo mobilno aplikacijo, ki bi prek zbiranja točk in nagrad naredila smučanje bolj zabavno.

»Problem dolgočasja med smučanjem smo poskušali rešiti na igriv način, hoteli pa smo tudi nekako povezati prijatelje, ki se skupaj lotevajo tega športa. To nam je uspelo preko tekmovanja med prijatelji in z osvajanjem medalj. Poleg tega pa lahko uporabnik ‘premaguje’ tudi samega sebe s podiranjem izzivov ali premikanjem mejnikov.«

Na idejo je prišel Rok Dolenc, saj je strasten smučar, a kot pravi sam, včasih nima dovolj velike motivacije, da bi se odpravil na bele strmine. »Idejo sem predstavil na dijaškem StartUP vikendu na Gimnaziji Novo Mesto, kjer sem skupaj z Lucijo in Petrom osvojil 3. mesto. Po tem dogodku sta se nam pridružila še Lan in Nejc in nastala je ekipa, ki uspešno deluje še danes,« ponosno razloži Dolenc.

Smučarsko naravnana ciljna skupina

»Naša ciljna skupina so seveda smučarji. Predvsem se bomo osredotočili na mlade, saj v njih vidimo idealne uporabnike naše aplikacije. Na svetu je več kot 200 milijonov smučarjev, tako, da je trg zares ogromen, mi pa se bomo najprej osredotočili na Slovenijo in sosednje države.

Vizija za prihodnost je, da bi našo aplikacijo razširili po vseh evropskih smučiščih. Vemo, da se to sliši  nemogoče, vendar verjamemo, da nam lahko z veliko truda uspe tudi to. In seveda spoznavati in sodelovati s čim več ljudmi. Zavedamo se, da smo mladi in, da nas zaradi tega marsikdo ne jemlje resno. Mi jim odgovarjamo, da leta niso pomembna, pomembna je strast in zagnanost pri svojem delu, česar pa nam zagotovo ne manjka,« poudari Dolenc.

foto: Jaka Jemec

»Lepa izkušnja in neke vrste privilegij«

In kakšno je počutje ekipe, ki je bila vključena v KICKup pospeševalnik? »Definitivno je to zelo lepa izkušnja in neke vrste privilegij. Ogromno smo se naučili, močno napredovali v razvoju aplikacije, predvsem pa smo dobili dodatno samozavest, ki je zmeraj dobrodošla. Osebno sem se tudi zelo izboljšal v javnem nastopanju,« še pove mladi gimnazijec.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje