Esponce prejel nagrado za najboljši startup EuroCloud 2013!

Avtor — 22.10.2013
Slovenski startup Esponce je z istoimensko rešitvijo v kategoriji za najboljši startup za storitve v oblaku prejel prestižno nagrado EuroCloud 2013. Slovenske barve sta poleg Esponce zastopala še podjetji SmartCom z rešitvijo CareSignal in Si.mobil s tržnico poslovnih rešitev bizstore.si.
Esponce prejel nagrado za najboljši startup EuroCloud 2013!

Esponce prejel nagrado za najboljši startup EuroCloud 2013! (Vir slike: eurocloud.si)

Tekmovanja EuroCloud 2013 za najboljše evropsko podjetje za storitve v oblaku se je udeležilo okoli 50 startupov, ki so predhodno zmagala na nacionalnih tekmovanjih v domači državi.

Slovenija je na tekmovanje, ki je potekalo v Luksemburgu, poslala tri podjetjaEsponce z istoimensko rešitvijo v kategoriji za najboljši startup za storitve v oblaku, SmartCom z rešitvijo CareSignal v kategoriji za najboljšo storitev v oblaku in Si.mobil s tržnico poslovnih rešitev bizstore.si v kategoriji najboljšega primera iz zasebnega sektorja. 

Komisija je na finalni razglasitvi, ki je potekala 15. oktobra 2013 v okviru kongresa EuroCloud v Luksemburgu, med izbranimi startupi razglasila 5 zmagovalcev. Prestižno nagrado v svoji kategoriji je prejel slovenski startup Esponce!

Esponce je razvil platformo za spletno komunikacijo, ki se danes uporablja pri marketinških kampanjah. Njihove storitve uporabljajo marketinške agencije ter številna srednje in velika podjetja, ki so izvedle kampanje za svetovno blagovne znamke. Gre za storitve, kot so QR sledenje, mobilne aplikacije in »White Label« z vključeno lokalizacijo, API in lastne »native« aplikacije za skeniranje QR kode.

Poleg slovenskega Esponce so zmagali tudi startupi:

  • PT Comunicações iz Portugalske v kategoriji “najboljša storitev v oblaku”,
  • Nomalys iz Francije v kategoriji “najboljši startup iz zasebnega sektorja”,
  • Federal Ministry for Agriculture and Forestry, the Environment and Water Law iz Avstrije v kategoriji “najboljši startup iz javnega sektorja”,
  • Fabasoft iz Nemčije v kategoriji “največji poslovni vpliv na storitve v oblaku”.

Vir: Eurocloud


Oznake: , , ,