Evropa postaja čedalje bolj privlačna za tuje investitorje

Evropske tehnološke konference so zadnje čase izredno dobro obiskane s strani ameriških podjetnikov in investitorjev. Pred kratkim sta se zaključili kar dve, in sicer konferenci Digital Life Design v Münchnu in LeWeb v Parizu, obe pa sta gostili številne predavatelje, ki domujejo "čez lužo".
Evropa postaja čedalje bolj privlačna za tuje investitorje

Evropa postaja čedalje bolj vabljiva za tuje investitorje (Vir slike: sxc.hu)

Pred nekaj dnevi se je v Münchnu zaključila ena največjih tehnoloških konferenc v Evropi, konferenca Digital Life Design, le nekaj tednov prej pa je v Parizu potekal podoben, prav tako izredno dobro obiskan dogodek – konferenca LeWeb.

Obe izmed njiju sta bili močno obiskani tudi s strani tujih, predvsem ameriških podjetnikov in investitorjev. Toda kaj je tisto, kar botruje temu, da številni poslovneži večkrat letno prepotujejo ogromno razdaljo, da se lahko za nekaj dni udeležijo katere izmed evropskih tehnoloških konferenc?

Odgovor tiči predvsem v tem, da Evropa v zadnjih letih postaja čedalje bolj primeren prostor za startupe, ki tu hitro uspevajo in se razvijajo. To pa prinaša številne priložnosti za investitorje, ne le domače, temveč tudi tuje! Te priložnosti pa investitorji najlažje realizirajo prav z udeležbo na tehnoloških konferencah, kjer se predstavljajo številni startupi, ki iščejo zagonski kapital v zameno za delež v podjetju. 

Investitorje po mnenju Stena Tamkivija, izkušenega estonskega podjetnika, privlači predvsem pet lastnosti, ki so skupne evropskih startupom:

  1. talentiranost,
  2. novi in zanimivi poslovni modeli,
  3. tržišče, ki zajema 400 milijonov potrošnikov,
  4. odlično razumevanje globalnega tržišča,
  5. varnost in zasebnost.

Evropski podjetniki so v zadnjih letih zares napravili ogromen napredek in se naučili iz lokalnega tržišča usmeriti v globalno tržišče. Večina novoustanovljenih startupov zato že od samega začetka cilja na celoten svet, ne le na Evropo, kar so počeli v preteklih letih.

Vir: Avc.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje