Evropa postaja čedalje bolj privlačna za tuje investitorje

Evropske tehnološke konference so zadnje čase izredno dobro obiskane s strani ameriških podjetnikov in investitorjev. Pred kratkim sta se zaključili kar dve, in sicer konferenci Digital Life Design v Münchnu in LeWeb v Parizu, obe pa sta gostili številne predavatelje, ki domujejo "čez lužo".
Evropa postaja čedalje bolj privlačna za tuje investitorje

Evropa postaja čedalje bolj vabljiva za tuje investitorje (Vir slike: sxc.hu)

Pred nekaj dnevi se je v Münchnu zaključila ena največjih tehnoloških konferenc v Evropi, konferenca Digital Life Design, le nekaj tednov prej pa je v Parizu potekal podoben, prav tako izredno dobro obiskan dogodek – konferenca LeWeb.

Obe izmed njiju sta bili močno obiskani tudi s strani tujih, predvsem ameriških podjetnikov in investitorjev. Toda kaj je tisto, kar botruje temu, da številni poslovneži večkrat letno prepotujejo ogromno razdaljo, da se lahko za nekaj dni udeležijo katere izmed evropskih tehnoloških konferenc?

Odgovor tiči predvsem v tem, da Evropa v zadnjih letih postaja čedalje bolj primeren prostor za startupe, ki tu hitro uspevajo in se razvijajo. To pa prinaša številne priložnosti za investitorje, ne le domače, temveč tudi tuje! Te priložnosti pa investitorji najlažje realizirajo prav z udeležbo na tehnoloških konferencah, kjer se predstavljajo številni startupi, ki iščejo zagonski kapital v zameno za delež v podjetju. 

Investitorje po mnenju Stena Tamkivija, izkušenega estonskega podjetnika, privlači predvsem pet lastnosti, ki so skupne evropskih startupom:

  1. talentiranost,
  2. novi in zanimivi poslovni modeli,
  3. tržišče, ki zajema 400 milijonov potrošnikov,
  4. odlično razumevanje globalnega tržišča,
  5. varnost in zasebnost.

Evropski podjetniki so v zadnjih letih zares napravili ogromen napredek in se naučili iz lokalnega tržišča usmeriti v globalno tržišče. Večina novoustanovljenih startupov zato že od samega začetka cilja na celoten svet, ne le na Evropo, kar so počeli v preteklih letih.

Vir: Avc.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje