Evropa postaja čedalje bolj privlačna za tuje investitorje

Evropske tehnološke konference so zadnje čase izredno dobro obiskane s strani ameriških podjetnikov in investitorjev. Pred kratkim sta se zaključili kar dve, in sicer konferenci Digital Life Design v Münchnu in LeWeb v Parizu, obe pa sta gostili številne predavatelje, ki domujejo "čez lužo".
Evropa postaja čedalje bolj privlačna za tuje investitorje

Evropa postaja čedalje bolj vabljiva za tuje investitorje (Vir slike: sxc.hu)

Pred nekaj dnevi se je v Münchnu zaključila ena največjih tehnoloških konferenc v Evropi, konferenca Digital Life Design, le nekaj tednov prej pa je v Parizu potekal podoben, prav tako izredno dobro obiskan dogodek – konferenca LeWeb.

Obe izmed njiju sta bili močno obiskani tudi s strani tujih, predvsem ameriških podjetnikov in investitorjev. Toda kaj je tisto, kar botruje temu, da številni poslovneži večkrat letno prepotujejo ogromno razdaljo, da se lahko za nekaj dni udeležijo katere izmed evropskih tehnoloških konferenc?

Odgovor tiči predvsem v tem, da Evropa v zadnjih letih postaja čedalje bolj primeren prostor za startupe, ki tu hitro uspevajo in se razvijajo. To pa prinaša številne priložnosti za investitorje, ne le domače, temveč tudi tuje! Te priložnosti pa investitorji najlažje realizirajo prav z udeležbo na tehnoloških konferencah, kjer se predstavljajo številni startupi, ki iščejo zagonski kapital v zameno za delež v podjetju. 

Investitorje po mnenju Stena Tamkivija, izkušenega estonskega podjetnika, privlači predvsem pet lastnosti, ki so skupne evropskih startupom:

  1. talentiranost,
  2. novi in zanimivi poslovni modeli,
  3. tržišče, ki zajema 400 milijonov potrošnikov,
  4. odlično razumevanje globalnega tržišča,
  5. varnost in zasebnost.

Evropski podjetniki so v zadnjih letih zares napravili ogromen napredek in se naučili iz lokalnega tržišča usmeriti v globalno tržišče. Večina novoustanovljenih startupov zato že od samega začetka cilja na celoten svet, ne le na Evropo, kar so počeli v preteklih letih.

Vir: Avc.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje