Evropska pomoč za spodbujanje malega podjetništva

Evropska komisija je predlagala uvedbo novega finančnega instrumenta, s katerim bo v obliki mikrokreditov namenila brezposelnim in malim podjetnikom 100 milijonov evrov pomoči za ustanavljanje in razvoj novih podjetij.
Evropska pomoč za spodbujanje malega podjetništva

Podjetništvo lahko pomaga zmanjšati posledice krize.

Namen take pomoči je ublažiti posledice recesije, ki se kažejo v obliki povečane brezposelnosti v EU. Prav tako je v tem času težje pridobiti posojilo, zato bo nov finančni instrument brezposelnim in mladim podjetjem olajšal dostop do sredstev za ustanovitev in nadaljni razvoj podjetij, kar bo pomagalo ustvariti nova delovna mesta. Bodočim podjetnikom pa bo na voljo tudi podpora v obliki mentorstva, usposabljanja in priprave poslovnega načrta.

Začetni proračun bo znašal 100 milijonov evrov, kar pa se bo s pomočjo evropskih finančnih institucij razširilo na okoli 500 milijonov evrov pomoči. To naj bi zadostovalo za okoli 45.000 mikroposojil v vrednosti do 25.000 evrov. Instrument naj bi začel delovati leta 2010.

 

Vir: EcEuropa

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje