Evropska pomoč za spodbujanje malega podjetništva

Evropska komisija je predlagala uvedbo novega finančnega instrumenta, s katerim bo v obliki mikrokreditov namenila brezposelnim in malim podjetnikom 100 milijonov evrov pomoči za ustanavljanje in razvoj novih podjetij.
Evropska pomoč za spodbujanje malega podjetništva

Podjetništvo lahko pomaga zmanjšati posledice krize.

Namen take pomoči je ublažiti posledice recesije, ki se kažejo v obliki povečane brezposelnosti v EU. Prav tako je v tem času težje pridobiti posojilo, zato bo nov finančni instrument brezposelnim in mladim podjetjem olajšal dostop do sredstev za ustanovitev in nadaljni razvoj podjetij, kar bo pomagalo ustvariti nova delovna mesta. Bodočim podjetnikom pa bo na voljo tudi podpora v obliki mentorstva, usposabljanja in priprave poslovnega načrta.

Začetni proračun bo znašal 100 milijonov evrov, kar pa se bo s pomočjo evropskih finančnih institucij razširilo na okoli 500 milijonov evrov pomoči. To naj bi zadostovalo za okoli 45.000 mikroposojil v vrednosti do 25.000 evrov. Instrument naj bi začel delovati leta 2010.

 

Vir: EcEuropa

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje