Evropska startup podjetja, ki vam polepšajo potovanje

Predstavljamo vam dve mladi evropski podjetji, s pomočjo katerih boste na naslednjem potovanju doživeli kar največ. To sta Excursiopedia in Travelatus, ki sta se pred kratkim predstavili na dogodku DEMO Europe, ki je potekal v Moskvi.
Pripravljalni seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom

Potovalna startup podjetja so odlična poslovna priložnost, saj je želja po odkrivanju novih krajev globalna. Da se na tem področju dogaja veliko, pričajo tudi velike investicije in prevzemi:

  • 25 milijonov USD v rusko potovalno spletno stran Ostrovok,
  • 11 milijonov USD v rusko startup potovalno agencijo Oktogo,
  • prevzem Gidsy s strani GetYourGuide in
  • zagon pametnega iskalnika letalskih kart GetGoing.

Pred kratkim sta se na dogodku DEMO Europe, ki je potekal v Moskvi, predstavili tudi dve startup podjetji, ki sta osredotočeni na potovanja: Excursiopedia in Travelatus

Excursiopedia

Startup Excursiopedia ima sedež v Münchnu in ponuja popotnikom in domačinom kontakt z lokalnimi vodiči in s potovalnimi agencijami. Trenutno je na voljo zgolj spletna stran, razvijajo pa se že aplikacije za iOS, Android in Windows telefone.

Excursiopedia spominja na startup podjetje iz New Yorka, SideTour, vendar za razliko od slednjega, ki ponuja doživetja zgolj v nekaj državah po ZDA, Excursiopedia ponuja doživetja v 1.200 mestih v 135 državah po celem svetu.

Direktor Kirill Sermyagin je na predstavitvi dejal, da lahko posamezniki na potovanju vidijo in doživijo veliko več, kar predstavlja odlično poslovno priložnost. Po njegovem mnenju ima trg potencial za vsaj 90 milijard USD, kamor sodi vse od izletov, prevoza, muzejev, dogodkov pa do hrane in pijače ter mnogo več.

Travelatus

Travelatus je startup podjetje s sedežem v Moskvi, ki ponuja storitev, preko katere lahko uporabnik poišče koncerte, športne prireditve in mnogo drugih dogodkov, medtem ko potuje.

Poleg tega, da Travelatus uporabniku omogoča, da brez težav najde velike dogodke, ki se odvijajo v mestu, pa ponuja tudi iskanje hotelov in prevoza.

Podjetje so ustanovili trije ruski podjetniki, med katere spada tudi Valentin Dombrovskypa, ki je na DEMO Europe predstavil storitev investitorjem: “Verjamemo, da je načrtovanje potovanja dobra priložnost. Priložnost vidimo tudi na B2B trgu.”

Vir: venturebeat.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje